Am descoperit:
Art. 164. - Partile vor putea cere intrunirea mai multor pricini ce se afla inaintea aceleiasi instante sau instante deosebite, de acelasi grad, in care sunt aceleasi parti sau chiar impreuna cu alte parti si al caror obiect si cauza au intre dansele o stransa legatura.
Intrunirea poate fi facuta de judecator chiar daca partile nu au cerut-o.
Dosarul va fi trimis instantei mai intai investita, afara numai daca amandoua partile cer trimiterea lui la una din celelalte instante.
Cand una din pricini este de competenta unei instante, si partile nu o pot inlatura, intrunirea se va face la acea instanta.
Art. 165. - In orice stare a judecatii se pot desparti pricinile intrunite, daca instanta socoteste ca numai una din ele este in stare de a fi judecata.
Art. 166. - Exceptia puterii lucrului judecat se poate ridica, de parti sau de judecator, chiar inaintea instantelor de recurs.
Deasemenea nu doresc casarea intregii sentinte, fiindca asta ar insemna sa restitui zeci de mii de lei si sa raman fara serviciu cativa ani pana la noua sentinta probabil favorabila mie.
Incertitudinea care o simt in sala de judecata este cantitatea de incapacitate din acea sala de a judeca cu dovezile in fata! Cand o sa am timp o sa trec peste procedura sa vad cum se procedeaza, sau puteti sa-mi dati numerele articolelor de CPC referitoare.
P.S.
Mediul juridic s-a alienat in asemenea hal incat nu mai recunoaste pana si limba tarii. Eu folosesc dictionare cand nu inteleg un termen, nu-l declar inexistent