avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot cere instantei sa considere un dosar din fond ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot cere instantei sa considere un dosar din fond drept recurs?

Pot cere instantei sa aduca dosarul meu din fond si sa considere cererile din el drept cererile de recurs?
Dupa cererea de recurs, depusa , dosarul ajunge fara o cerere a dvs., la judecatorul ce are in judecare recursul.
Daca acesta considera ca 1 din cele 7 motive constituie o cauza ce va impiedicat in a formula recursul in termenul prevazut, retine cauza spre judecare .
In caz contrar il va respinge ca tardiv.
Ati priceput? macar putin?
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2011
ContSters217470, utilizator
Daca cererea de aducere a dosarului acela face parte din formularea recursului cum poate sa ajunga recursul fara acea cerere la judecatorul din apel? :)

Cine trebuie sa intocmeasca dosarul final inainte de judecare? Tribunalul sau Curtea de Apel? Observ ca Tribunalul a cosmetizat dosarul din fond deci banuiesc ca tot Tribunalul va aranja dosarul pentru Curtea de Apel.

Nu cred ca doar unul din sapte motive se poate lua, fiindca lumea nu e doar alb si negru, desi unii asa privesc lucrurile, aceasta prejudecata n-ar trebui sa o aiba magistratii. Motivul principal a fost lipsa timpului, mai multi factori au coroborat la acest motiv.

Mai complicat e daca fac actualizez acel dosar fiindca e nevoie. Trimit noua chemare actualizata a dosarului acela la tribunal, acestia il trimit la curtea de apel daca dosarul a fost deja adus si fac inlocuirea chemarii din el cu cea noua? E simplu... insa nu prea am incredere ca birocratia functioneaza corect la noi in tara. Am facut nota sa lege dosarul cel mai devreme din septembrie sa am timp sa fac actualizarile.
masayoshi, utilizator
Inteleg ca nu s-a inteles ca eu nu aduc dosarul din fond la care fac recurs ci altul, tot din fond, al carui cereri sunt identice cu cele care vreau sa le invoc in recurs.

Ce e si mai interesant ca in acel dosar fac cerere sa se aduca alt dosar din provincie :)) Trenuletul de dosare =D>

Probabil o sa-l respinga fiindca e prea mare bataie de cap sa aplice legea, care e clara dealtfel, pare a fi cel mai des intalnit motiv la institutiile statului, daca nu esti cineva. Asa cum am zis, o fac pe riscul lor.
masayoshi, utilizator
In recurs, criticati sentinta , nu formulati cereri noi.

Un dosar, nu constituie un motiv de recurs.
Pai daca aveti alt dosar cu motive, altele , mergeti si pe ala. Succes.
Multumesc, atunci trebuie sa reformulez sa se inteleaga ca cererile sunt ceea ce cer de la instanta de apel sa rejudece relativ la decizia instantei de fond, fiindca nu doresc casarea ci modificarea hotararii din fond cu judecata dreapta pe pretentiile respinse.

Sa zicem:

va solicit sa admiteti recursul declarat de subsemnat , si sa modificati hotararea atacata pastrand solutia de fond dar suplimentand verdictul cu deciziile corecte, casand respingerea pretentiilor, si pe cale de consecinta, rejudecand cauza in fond sa admiteti cererile din dosarul <nr dosar de adus> care ar fi trebuit solutionate in dosarul curent <nr dosar la recurs>

si

Solicit a se aduce dosarul <nr dosar de adus> a carui cereri sa serveasca sub motivatia de recurs prezentata mai jos, drept cereri de rejudecare (modificare) in acest recurs, a solutiei din fond despre pretentiile respinse sau solutia neclara in baza art. 78 Codul Muncii asupra daunei din legea ...

Alte discuții în legătură

Modificare ,casare sentinta aser aser Va rog sa-mi explicati - prin ce difera \" modificarea \" unei sentinte de\" casarea \"sa -in care din cele doua se poate respinge cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)
Recurs??rog raspuns claudia_koteles claudia_koteles buna, - am avut un proces si am facut recurs impotriva sentintei, totodata am depus si o completare si lamurire a dispozitivului in acest termen.Ni s-a ... (vezi toată discuția)
Invocãri noi la recurs? lotuss lotuss La recurs am dreptul să invoc și alte art. de legi sau justificări în sprijinul cererii ,altele decit cele cerute initial in dosar ?multumesc (vezi toată discuția)