abcdeadi a scris:
O asociatie de locatari infiintata in 2003 la un bloc ANL, cu un singur proprietar - Primaria. Din cauza acestei aberatii oamenii locuiesc fara apa calda si fara caldura.
Sunt sute de asociatii de locatari sau de proprietari cu sau fara legatura cu ANL-ul sau Primaria care au trecut sau trec prin necazul de a nu avea apa rece, calda, gaz, etc.
Eu nu vad legatura stricta intre, pe de o parte anul infiintarii asociatiei (2003), numele proprietarului (Primaria), ANL si, pe de alta parte lipsa apei calde si a caldurii! De lipsa utilitatilor poate avea parte orice asociatie daca are debite catre furnizori.
Referitor la termenii de locatar si proprietar consider ca nu are mare importanta in acest context. Sunt asociatii de proprietari care au in componenta atat proprietari individuali de apartamente cat si apartamente ale Primariei (unde locuiesc oameni cu chirie, sau locuinta de serviciu). La viata asociatiei participa atat prorprietarii cat si locatarii care nu sunt numai chiriasi. Eu sunt proprietar, dar socra sau ginerele pe care i-am luat in spatiu cu viza la Politie nu sunt chiriasi, sunt locatari.
Printre alte definitii ale termenului de "locatar" in DEX mai gasim :
Locatar = 1. Persoană care locuiește stabil într-un imobil. 2. Posesor al unui contract de locație. 3. Chiriaș.
Haideti sa ne ingaduim cu termenii cunoscuti de fiecare si sa vedem cum putem sa ne organizam mai eficient si sa dezbatem adevaratele cauze ale disconfortului.