avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune-certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune-certificat de mostenitor

Buna ziua.Am facut o succesiune dupa un teren in care suntem mai multi mostenitori iar acum cand e terminata am fost sa-mi ridic certificatul de mostenitor cand surpriza notarul imi spune ca le-a ridicat altcineva.(acel altcineva e o persoana cu care am facut un contract de v-c de mana dar nu mai vreau sa vand).Avea notarul drept sa il dea?Mie mi-a dat doar o copie si incerca sa ma lamureasca ca oricum nu poate face nimic cu ele fara noi.Dar cumparatorul are si titlul de proprietate al terenului in original de la un alt mostenitor si mi-e frica sa nu-l intabuleze pe el....Poate?Dupa succesiune terenul e trecut in Cf pe noi?ce pot face?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 23:54, 1 Septembrie 2008
Stiu ca in cazul unui proces e posibil sa pierd partea mea,dar partea fratelui pt care am semnat eu,el nefiind in tara putem s-o recuperam( e vorba de aproape 9ha teren)Cumparatorul in graba vrand sa ne prinda cu contractul a uitat ca mostenitor e si fratele meu iar cand i-am amintit de el m-a pus sa semnez si in locul lui.(DA stiu am facut un fals datorita captatiei.)Si daca desteptul de notar imi dadea mie certificatul de mostenitor cum era normal puteam sa intabulez terenul si apoi sa-l vand unei alte persoane la pretul REAL nu-i asa?Bineinteles ca eram dat in judecata dar eram obligat sa-i dau banii inapoi actualizati.Gresesc?
Trebuie sa apelati la un avocat sa va reprezinte interesele. Impotriva notarului puteti face plangere la Camera Notarilor Publici din care face parte, fapta de a elibera unui tert certificatul dvs este grava. Chiar si in lipsa Certificatulu ide mostenitor, imobilul este deja intabulat pe numele dvs! Notarul care a dezbatut succesiunea avea obligatia sa transmita la Cartea Funciara documentele, astfel ca deja acolo trebuie sa figurati dvs si ceilalti mostenitori, nu defunctul. Solicitati urgent un extras de informare, si veti vedea situatia. Intr-adevar, daca vindeti altcuiva, si isi intabuleaza dreptul de proprietate inainte ca primul cumparator sa obtina vreo sentinta judecatoreasca, are prioritate cel care isi intabuleaza primul dreptul de proprietateB-)
NOtarului trebuie sa-i faceti plangere.
iuliu78 a scris:

Stiu ca in cazul unui proces e posibil sa pierd partea mea,dar partea fratelui pt care am semnat eu,el nefiind in tara putem s-o recuperam( e vorba de aproape 9ha teren)Cumparatorul in graba vrand sa ne prinda cu contractul a uitat ca mostenitor e si fratele meu iar cand i-am amintit de el m-a pus sa semnez si in locul lui.(DA stiu am facut un fals datorita captatiei.)Si daca desteptul de notar imi dadea mie certificatul de mostenitor cum era normal puteam sa intabulez terenul si apoi sa-l vand unei alte persoane la pretul REAL nu-i asa?Bineinteles ca eram dat in judecata dar eram obligat sa-i dau banii inapoi actualizati.Gresesc?

In afara celor aratate de Diana Persa, mai este bine sa aveti in vedere si faptul ca e posibil sa va fie facuta o plangere penala.
Este mai mult decat indicat sa consultati un avocat intr-un mediu privat pentru a fi analizata si aceasta chestiune de natura penala.Fiind o problema penala se poate solda cu inchisoare.

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc tuturor pt raspunsuri.Sper sa nu fie prea tarziu sa recuperez terenul.Impotriva notarului o sa depun plangere pt ca s-a comportat urat si a zbierat cand am cerut lamuriri!!!Din cate am inteles de la avocati s-ar putea sa iau pt fals cu suspendare dar eu zic ca merita fiind vb de o suma mare.Ultimele intrebari:certificatul de mostenitor are date gresite,unul dintre mostenitori fiind decedat la data inceperii succesiunii,numele meu e scris gresit,iar acte prin care fratele meu sa accepte succesiunea NU au fost(tatal meu e decedat si nu am avut bani de succesiune am obt dar cert de mostenitor dar notarul nu mi l-a dat fratele nefiind in tara).e vorba de alt notar serios de data aceasta din cluj.....dar la gherla se pare ca mafia e in floare!!!!!Nu trebuia sa primim citatie prin care sa ne prezentam toti mostenitorii la notar la sfarsitul succesiunii?Dupa succesiune nu urmeaza cadastrul si apoi inscrierea in CF?Multumesc....
Contractele sunt legea partilor si nu va puteti razgandi dupa incheierea lui (indiferent de motiv)... nu v-a pus nimeni sa semnati si in locul fratelui ... nemo propriam turpitudinem allegans (daca am scris corect :) ) - nimeni nu poate invoca propria greseala - , deci nu puteti invoca in instanta propriul fals, in plus nimeni nu va poate garanta ca veti lua o pedeapsa penala cu suspendare pentru acel fals (desi de obicei cam asa sunt solutiile... dar repet "de obicei" nu totdeauna).

Alte discuții în legătură

Teren nokia iuliu78 iuliu78 V-am relatat cazul meu acum cateva luni.Am fost pacalit de un speculant(consilierul local PSD MP) acum un an ,care acum ma cauta pt a ii da o procura pt a ... (vezi toată discuția)
Succesiune Mona21 Mona21 IN 2008 MI-A MURIT TATAL, LASANDU-MI CA MOSTENIRE 1/2 DIN CASA PARINTEASCA SI TERENUL AFERENT CASEI, CEALALTA JUMATATE FIIND A SOREI LUI.IN MAI 2009 AM FACUT ... (vezi toată discuția)
Cum sa gasesc mostenitorii unei persoane ? clienta noua clienta noua Intr-un lant succesoral complet, lipseste numai certificatul de most.al unei cumnate a mea. Aceasta a murit in urma fratelui meu, si ei nu au avut copii. Ea a ... (vezi toată discuția)