avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune-certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune-certificat de mostenitor

Buna ziua.Am facut o succesiune dupa un teren in care suntem mai multi mostenitori iar acum cand e terminata am fost sa-mi ridic certificatul de mostenitor cand surpriza notarul imi spune ca le-a ridicat altcineva.(acel altcineva e o persoana cu care am facut un contract de v-c de mana dar nu mai vreau sa vand).Avea notarul drept sa il dea?Mie mi-a dat doar o copie si incerca sa ma lamureasca ca oricum nu poate face nimic cu ele fara noi.Dar cumparatorul are si titlul de proprietate al terenului in original de la un alt mostenitor si mi-e frica sa nu-l intabuleze pe el....Poate?Dupa succesiune terenul e trecut in Cf pe noi?ce pot face?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 23:54, 1 Septembrie 2008
Sunt dispus sa risc!!!!!!!!!!!!!!!Si inca ceva el nu stia ca si fratele meu are parte nici macar nu e trecut ca parte a contractului doar la sf m-a pus sa semnez cu martori in speranta ca-l voi convinge pana o sa faca actele!!!!!Ce ati fii facut in locul meu daca intr-o seara v-ati fi trezit cu 2 indivizi la usa care iti ofera bani pt un teren de care nu stiam nimic(e dupa strabunicul) si spuneau ca se ocupa ei de tot.Am semnat....am gresit ...si acum trag ponoasele....Dar sper ca macar partea fratelui s-o recuperez......
othellox a scris:

Contractele sunt legea partilor si nu va puteti razgandi dupa incheierea lui (indiferent de motiv)... nu v-a pus nimeni sa semnati si in locul fratelui ... nemo propriam turpitudinem allegans (daca am scris corect :) ) - nimeni nu poate invoca propria greseala - , deci nu puteti invoca in instanta propriul fals, in plus nimeni nu va poate garanta ca veti lua o pedeapsa penala cu suspendare pentru acel fals (desi de obicei cam asa sunt solutiile... dar repet "de obicei" nu totdeauna).

Este corect.
In plus, e bine sa aveti in vedere faptul ca poate fi vorba si de inselaciune, nu numai de infractiunea de fals.
De aceea nu se stie daca veti primi cu suspendare.E posibil sa va fie retinuta si forma agravanta ceea ce ar ridica cuantumul pedepsei.
Nu imi pot da clar seama dar e bine sa stiti.Amanuntele pot fi multe.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Joi, 28 August 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
"Cumparatorul" este si el intr-o situatie mai delicata: a pus mana pe certificatul de mostenitor al altcuiva, de la notar- cum justifica asta? Succesiunea s-a dezbatut in lipsa unora dintre mostenitori s.a.m.d. E o cirdasie vicioasa, si nici unul nu e mai putin vinovat decat celalalt: vi se pare acest cumparator unul de buna credinta?X-(
Cu un avocat bun si cu imaginatie puteti iesi "aproape" parte vatamata :)
In orice caz, fratele ar trebui sa actioneze in instanta si pe cumparator si pe dvs, deoarece lui, in mod cert, nu ii este opozabil actul semnat de dvs.
Faptul ca era la acea data in strainatate e o dovada clara ca nu a semnat el actul. Si sub imitatia de semnatura a fratelui nu scrie ca sunteti dvs autorul eiB-)
Iar cumparatorul stia foarte bine ca nu fratele sbsent a semnat acolo, deci il vad complice la infractiunea de fals, si daca va folosi in instanta acel inscris, si autor principal la infractiunea de uz de fals.
Aveti o problema grava si palpabila, pentru care trebuie sa cautati consultanta reala, nu pe site. Pe noi eventual ne puteti tine la curent cu felul cum decurg ostilitatile:D
Trebuie vazut actul in primul rand.
Nici un procuror nu va crede ca a venit cineva la usa la el si i-a spus : hai sa imi vinzi:O
Si el nevinovat a incheiat actul si a luat banii...:stunned:
Probele pot fi impotriva lui.Cert este ca a semnat un act.In ce conditii ?
Poate fi agatat cu usurinta intr-un proces penal.

Intrebarea mea este care va fi prejudiciul material (si moral eventual ) si cu ce bani mai ramane el ?:sorry:

Adica poate risca inchisoare si ...cu banii luati.#-o

avocat Claudiu Lascoschi
Poate fi agatat intr-un proces penal, :((dar de catre cine??? De catre cumparator care e la fel de vinovat? Asta era ideea mea:))
Singurul care poate arunca linistit cu piatra in amandoi contractantii este fratele necontractant;)

Alte discuții în legătură

Teren nokia iuliu78 iuliu78 V-am relatat cazul meu acum cateva luni.Am fost pacalit de un speculant(consilierul local PSD MP) acum un an ,care acum ma cauta pt a ii da o procura pt a ... (vezi toată discuția)
Succesiune Mona21 Mona21 IN 2008 MI-A MURIT TATAL, LASANDU-MI CA MOSTENIRE 1/2 DIN CASA PARINTEASCA SI TERENUL AFERENT CASEI, CEALALTA JUMATATE FIIND A SOREI LUI.IN MAI 2009 AM FACUT ... (vezi toată discuția)
Cum sa gasesc mostenitorii unei persoane ? clienta noua clienta noua Intr-un lant succesoral complet, lipseste numai certificatul de most.al unei cumnate a mea. Aceasta a murit in urma fratelui meu, si ei nu au avut copii. Ea a ... (vezi toată discuția)