avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme cu un locatar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme cu un locatar

buna seara. Am preluat de curand adminstrarea aosciatiei unui bloc, iar la predarea actelor am aflat ca un vecin pe perioada unui an nu a predat citirea contoarelor de apa. Avem citire din iulie 2007 si iulie 2008, acum predand lunar contoarele. Problema este ca fata de cat a platit el si citirea contoarelor este o diferenta de 400m cub apa. Fostul adminstrator i-a calculat o aproximatie de consum pe perioada respectiva. Aceasta diferenta de apa a fost platita de restul locatarilor.
Cum pot proceda pentru a recupera acesti bani pentru fondul de reparatii????????
Somatie de plata sau???????????
Nu mi se pare corect sa platim noi apa lui, mai ales ca recunoaste ca a avut defectiuni #-o
Detaliez cu un exemplu teoretic pentru a intelege principiul. Intr-un bloc, o luna de zile nu locuieste absolut nimeni. In mod normal pentru acea luna factura la apa ar trebui sa fie in valoare 0 (zero). Dar....se sparge o teava, curge apa...si se inregistreaza un consum de 10mc pe asociatie. Factura vine cu valoarea celor 10 mc de apa pierduta din cauza tevii sparte. Cum si cine plateste aceasta apa?. Apartamentele au proprietari, dar ei, dintr-un motiv sau altul, teoretic, nu sunt acolo? Deci...?
cine a beneficiat de apa in perioada cand nu este nimeni intr un apartament?
Normal ar trebui ca plata sa fie 0. Proprietasrul plecat ar inchide si robinetii generali.Cred ca cel care utilizeaza in continuare ,isi asuma si riscul pierderilor
elga50 a scris:

Detaliez cu un exemplu teoretic pentru a intelege principiul. Intr-un bloc, o luna de zile nu locuieste absolut nimeni. In mod normal pentru acea luna factura la apa ar trebui sa fie in valoare 0 (zero). Dar....se sparge o teava, curge apa...si se inregistreaza un consum de 10mc pe asociatie. Factura vine cu valoarea celor 10 mc de apa pierduta din cauza tevii sparte. Cum si cine plateste aceasta apa?. Apartamentele au proprietari, dar ei, dintr-un motiv sau altul, teoretic, nu sunt acolo? Deci...?
Depinde si unde anume se spage teava elga50!
Dv. nu aveti rabdare sa cititi ce scriu oamenii astia pe-aici?. In exemplul meu teoretic am spus ca nu sta NIMENI in bloc. E un exemplu teoretic, dat ca sa intelegem principiul de impartirea a acestor pierderi de apa care ne manca zilele la toti!!!!!
elga50 a scris:

Dv. nu aveti rabdare sa cititi ce scriu oamenii astia pe-aici?. In exemplul meu teoretic am spus ca nu sta NIMENI in bloc. E un exemplu teoretic, dat ca sa intelegem principiul de impartirea a acestor pierderi de apa care ne manca zilele la toti!!!!!
tot teoretic, pe exemplul dvs, in acel bloc nelocuit de nimeni se inchid vanele principale de apa calda, apa rece si incalzire, iar o eventuala avarie a acestor tevi dupa contoarul blocului nu ar avea ce sa contorizeze, iar o avarie inainte de acesta intrind in sarcina furnizorului respectiv si pierderea fiind necontorizata :P
asta intr-un caz teoretic :D
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 August 2008
ContSters62736, utilizator

Alte discuții în legătură

Calcul apa calda/ rece doru.pohrib doru.pohrib Sunt locatar al unui bloc din Galati cu 33 de apartamente (contorizate) cu 77 de persoane. Sunt nelamurit in ceea ce priveste calculul sumelor aferente ... (vezi toată discuția)
Consumul pausal Cristea  Adriana Cristea Adriana Buna, ziua, Problema este urmatoarea: Unei vecine i s-a pus, pentru ca nu a permis accesul in casa al administratorului pentru citirea contoarelor de apa, ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa FURDI74 FURDI74 BUNA tuturor....locuiesc in orasul CARANSEBES si as dori sa pun o intrebare....vi se pare normal ca la un consum de apa rece contorizat cu apometre [ 8m cubi] ... (vezi toată discuția)