Am avut o relatie de concubinaj care s-a terminat acum 2 ani jumate si a durat 4 ani.
Din aceasta relatie au rezultat 2 copii,unul care mi-a murit :sorry:imediat dupa nastere cand noi eram inca impreuna.
Al doilea copil este cel pentru care eu am cerut incredintarea acum 2 ani jumate timp in care fiul meu a locuit numai la parintii fostului concubin datorita faptului ca intrat in relatie de concubinaj cu o alta femeie.
Cand m-a alungat din casa copilul era la parintii lui in wekend iar eu am incercat sa fac tot posibilul pentru al lua dar nimic de facut.
Avea doar 1 an si 2 luni si nimeni nu a facut nimic pentru a-mi lua copilul langa mine.
Nu m-au lasat sa vad copilu pana la varsta de 2 ani si 6 luni,iar de la ziua lui cand a facut 3 ani nu am putut sa-l mai vad.In prezent copilul are 3 ani si 10 luni.
Anul acesta in sfarsit s-au intamplat cateva lucruri importante.
Am castigat 2 procese insa nu s-a terminat,tatal copilului a declarat RECURS.
Va rog sa-mi dati un sfat sau sa ma ajutati raspunzadumi la o intrebare care nu cred ca e usor de raspuns.
Cate sanse am sa castig si acest recurs si sa ma unesc cu fiul meu?
Va multumesc tuturor.
Aveti dreptate insa nu mi-au incredintat copilul provizoriu datorita faptului ca eu nu aveam o casa,nu aveam nimik.Credeti-ma ca mi-as fi dorit dar nu s-a putut.Acum lucrurile sunt diverse as fi dispusa sa raman in Romania nu e ca aici e vreo bucurie.Nu stiu daca a fost de ajuns dar eu am spus in fata doamnei Presedinte care m-a intrebat pe mine si pe martorii mei ce voi face daca i-mi incredinteaza mie copilul.Am spus ca voi ramane in Romania unde i-mi voi gasi un loc de munca si i-mi voi creste copilul.
Nu stiu daca instanta o sa inteleag ca am plecat in strainatate si nu mi-a fost deloc usor,doar ca sa creez niste conditii pentru copilul meu.Pe cand tatal copilului nu a facut nimik a asteptat cu mainile in san pt ca avea totul de la mami si tati.Nu are nici macar o casa a lui.
M-am mutat cu el de la 15 ani datorita saraciei la 16 ani aveam un copil care din pacate mi-a murit dupa 3 zile.La17 ani s-a nascut Flaviu.Sper ca nici o lege nu e mai presus decat iubirea unei mame.
Sanse sa castigati procesul aveti.
Singura problema este ca nu cumva minorul sa se fi obisnuit cu tatal si bunicii paterni.
Daca copilul s-a atasat de ei o sa fie un proces foarte greu.
De cat timp nu v-a vazut copilul?
Puteti pune deja in executare hotararea chiar daca s-a declarat recurs.
Hotararea dvs. este definitiva.
Art. 376 c.proc.civ.
al. 1 Se investesc cu formula executorie prevazuta de art. 269 alin. 1 hotararile care au ramas definitive ori au devenit irevocabile, precum si orice alte hotarari sau inscrisuri, pentru ca acestea sa devina executorii, in cazurile anume prevazute de lege.
Ati spus un lucru absolut minunat:
" Sper ca nici o lege nu e mai presus decat iubirea unei mame ".:luck:
Nu inteleg de ce avocatul meu nu mi-a spus ca eu pot pune deja in executare hotararea definitiva.mi-a spus ca daca tatal copilului a facut recurs eu nu i-mi pot lua copilul inca si ca va trebui sa astept pana ce se va da o hotarare in recurs.credeti ca ar trebui sa ma consult cu un alt avocat?
Nu mi-am vazut copilul din noiembrie anu trecut.Eu am fost aproape in fiecare luna acasa si am fost prezenta la toate procesele.Chiar dk sunt in Italia eu i-i trimit in fiecare luna pachet si bani la baiat.200 euro pe luna,am dovezi ca-i trimit in fiecare luna si ca el e cel care nu-mi da voie sa vad copilul chiar dk as locui in Romania.Nu inteleg de ce ar trebui sa fiu eu de vina pt ca el nu ma lasa sa vad baiatul.
Custodie
trans
sunt taticul unui baietel de 4 ani, sotia a parasit domiciliul impreuna cu baietelul nostru.
Acum familia ei m-a amenintat ca ma bate si copilul o sa il vad ... (vezi toată discuția)