avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor.Recurs
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor.Recurs

Am avut o relatie de concubinaj care s-a terminat acum 2 ani jumate si a durat 4 ani.
Din aceasta relatie au rezultat 2 copii,unul care mi-a murit :sorry:imediat dupa nastere cand noi eram inca impreuna.
Al doilea copil este cel pentru care eu am cerut incredintarea acum 2 ani jumate timp in care fiul meu a locuit numai la parintii fostului concubin datorita faptului ca intrat in relatie de concubinaj cu o alta femeie.
Cand m-a alungat din casa copilul era la parintii lui in wekend iar eu am incercat sa fac tot posibilul pentru al lua dar nimic de facut.
Avea doar 1 an si 2 luni si nimeni nu a facut nimic pentru a-mi lua copilul langa mine.
Nu m-au lasat sa vad copilu pana la varsta de 2 ani si 6 luni,iar de la ziua lui cand a facut 3 ani nu am putut sa-l mai vad.In prezent copilul are 3 ani si 10 luni.
Anul acesta in sfarsit s-au intamplat cateva lucruri importante.
Am castigat 2 procese insa nu s-a terminat,tatal copilului a declarat RECURS.
Va rog sa-mi dati un sfat sau sa ma ajutati raspunzadumi la o intrebare care nu cred ca e usor de raspuns.
Cate sanse am sa castig si acest recurs si sa ma unesc cu fiul meu?
Va multumesc tuturor.
va rog sa-mi spuneti dk e normal ca eu nu i-mi pot lua baiatul desi am castigat fondul si apelul i-a fost respins.noi am fost in relatie de concubinaj
Punctul meu de vedere il aveti deja expus mai sus.
Nu vad de ce nu procedati deja la punerea in executare a hotararii, cata vreme hotararea dvs. este definitiva si poate fi pusa in executare.
aveti dreptate dar eu lucrul acesta nu l-am stiu.Am discutat cu Av mea si i-am spus acest lucru.
A zis ca a vb deja cu un judecator executoresc si ca va trebui sa astept putin.
Mi-a spus ca se poate sa-mi iau copilul.Nu inteleg de ce nu mi-a zis de la inceput ca i-mi puteam lua baietelul.
Acum sunt preocupata deoarece am inteles ca se va da de la 1 octombrie noua lege(custodia comuna),sunt disperata,ma lupt de aproape 2 ani jumate pentru custodia copilului si am trecut prin atate ca la sfarsit sa se dea custodia comuna.
Stiu ca niciodata nu o sa ma inteleg cu tatal copilului si nu stiu cum o sa facem.
Procesul va fi la sfarsitul lu noiembrie cand legea va fi deja aplicata.
Credeti ca am vreo sansa sa-mi incredintezi mie copilul sau se va da custodie comuna????
Astept un raspuns de la dv.Va multumesc!
In cazul dvs. instanta de recurs poate :
-fie sa respinga recursul formulat de catre tata,
-fie sa admite recursul si sa incredinteze minorul tatalui.
Cu alte cuvinte va faceti griji inutil in ceea ce priveste custodia comuna.
Da, asa cum a aratat mai sus si doamna avocat, nu se poate ca in recurs sa se dea custodie comuna.

Se poate deschide ulterior un alt proces si se va judeca pe acest aspect.
Deocamdata fiti preocupata de recurs si nu de ceea ce va fi in viitor deoarece procesul urmator va dura destul de mult timp si va ajunge si el pana in recurs.

Alte discuții în legătură

Incredintare minor duscaandreea duscaandreea eu si concubinul meu avem un baietel de 4 ani. noi am stat impreuna la parinti lui, iar in 28 martie eu am plecat cu acordul sotului sa muncesc in ... (vezi toată discuția)
Custodie trans trans sunt taticul unui baietel de 4 ani, sotia a parasit domiciliul impreuna cu baietelul nostru. Acum familia ei m-a amenintat ca ma bate si copilul o sa il vad ... (vezi toată discuția)
Imi vreau copilul aproape... fanelirina fanelirina nici nu stiu cum sa incep........ sunt divortat si am o fetita de 8 anisori ramasa in custodia mamei....... pe scurt....... locuiesc in spania de aproape 6 ... (vezi toată discuția)