avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... NUP la omor calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

NUP la omor calificat

Buna ziua!
La aceasta rezolutie data de procurorul de caz, a depus plangere avocata mea in penultima zi din termen. Poate sa fie o problema asta?.....ca eu nici acum nu am primit nimic de la procuratura...iar socrii mei au primit deja de ceva timp raspuns cum ca le-a respins-o ca fiind nefondata. Ei au trimis si la tribunale plangere si deja au fost citati la proces peste cateva zile. Insa eu nu am primit nimic, am ramas la faza de procuratura. Oare care o fi problema? Ca eu sunt parte vatamata in proces! Sunt sotia celui omorat!

Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2011
ana-bianca, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:23, 7 Octombrie 2011
In primul rand , sincere condoleante !
Daca a depus plangerea in interiorul termenului legal(de 20 de zile) , chiar si in ultima zi , nu este nicio problema.
Plangerea isi va urma cursul legal.
Este bine sa retineti ca daca aceasta plangere a fost adresata procurorului ierarhic superior celui care a dat rezolutia de NUP si ca daca acesta nu raspunde plngerii formulate in termen de 20 de zile , aveti posibilitatea sa va adresati instantei de judecata..
Succes !
Probabil ca s-a facut o plangere si de la IML s-a stabilit ca nu a fost un omor.
Conteaza cauza mortii...
cauza mortii: impuscare dintr-o confuzie a Politiei! Unii dintre dvs poate stiti cazul.

Sotul meu a fost impuscat de catre cei din IGPR dintr-o confuzie. Dupa ce l-au omorat in trafic, sotul meu aflandu-se intr-o masina oprita la semafor, au constatat ca nu era cel urmarit. A fost impuscat in cap dupa ce a fost imobilizat cu alte 2 masini civile. Toti politistii erau imbracati cu haine de strada. L-au imobilizat, s-au dat jos, au inceput sa traga direct in masina, iar unul dintre ei a deschis portiera masinii spate si l-a impuscat in cap (ceafa) pe sotul meu care se afla la volanul masinii. Totul s-a intamplat cam in 30 secunde, dupa spusele primului procuror care s-a ocupat de caz. Mentionez ca sotul meu nu stia ca este urmarit, oprind normal la culoarea rosie a semaforului.
Au venit intentionat imbracati in civil, cu masini civile ,fara nici un insemn al politiei, ca sotul meu sa reactioneze cum ar reactiona orice om normal (incercand sa fuga, sa scape din rafala de gloante), pentru a avea ei motiv sa-l impuste; dar nu a reusit sa mai faca vre-o manevra , fiind imobilizat si din fata si din spate de masinile urmaritorilor. In incercarea de a da cu spatele, a fost lovit de masina din care a coborat criminalul - politist, si aruncat in cea din fata. La acest impact motorul s-a oprit, s-u decuplat usile si asa a putut politistul sa deschida portiera si sa-l impuste. Binenteles ca nu s-a recunoscut ca masina avea inchidere centralizata. Au mintit cu nerusinare si in expertiza tehnica. S-au bazat probabil pe faptul ca inchiderea centralizata nu era pe cheie, ca atunci erau obligati sa constate acest lucru. De fapt asta e portita lor de scapare. Pentru ca politistul care a comis omorul a declarat ca masina se afla in miscare cand a deschis portiera, si a fost lovit cu usa masinii peste mana, fapt care a dus la descarcarea armei din instinct, deoarece se afla cu degetul pe tragaci.

Si s-a retinut uciderea din culpa?
Este complicat acest dosar.
Ar fi bine sa aveti angajati 2 avocati care sa studieze separat si apoi sa discute intre ei.

O mare problema poate fi aceea a probelor...

Alte discuții în legătură

Nup la omor calificat ana-bianca ana-bianca Buna Ziua! Sunt sotia tanarului din Braila impuscat in cap de catre cei din IGPR, dintr-o confuzie, poate stiti cazul. Dupa 1 an si 10 luni, de la o ... (vezi toată discuția)
Neinceperea urmaririi penale - crima ana-bianca ana-bianca Buna ziua! Sotul meu a fost impuscat mortal ,in cap, de un politist aflat intr-o misiune ,sub acoperire, de capturare a unui urmarit international (zic ei)! ... (vezi toată discuția)
Plangere in fata judecatorului impotriva rezolutiei prim -procurorului ioanaa2 ioanaa2 Am nevoie de ajutorul dvs. in urmatoarea problema. Am fost acuzat pe nedrept de zgarierea unui autoturism si mi s-a dat amenda administrativa de 500 lei si ... (vezi toată discuția)