avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... NUP la omor calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

NUP la omor calificat

Buna ziua!
La aceasta rezolutie data de procurorul de caz, a depus plangere avocata mea in penultima zi din termen. Poate sa fie o problema asta?.....ca eu nici acum nu am primit nimic de la procuratura...iar socrii mei au primit deja de ceva timp raspuns cum ca le-a respins-o ca fiind nefondata. Ei au trimis si la tribunale plangere si deja au fost citati la proces peste cateva zile. Insa eu nu am primit nimic, am ramas la faza de procuratura. Oare care o fi problema? Ca eu sunt parte vatamata in proces! Sunt sotia celui omorat!

Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2011
ana-bianca, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:23, 7 Octombrie 2011
Dl.avocat Lascoschi , a observat corect in sensul ca este important raportul medico-legal sub aspectul concluziilor care se refera la cauzele mortii , cum de altfel este important si un raport balistic pentru ca este vorba despre impuscare.
Incercati sa angajati un avocat iscusit , dar nu din judetul sau orasul unde s-au intamplat faptele pentru ca in asemenea situatii exista de obicei "implicatii" si "probleme colaterale" multe.
Da, mare vorba ati zis domnule R.Gabi.
Daca este vorba de un oras mic problemele pot fi foarte complicate deoarece avocatii pot fi afectati de amploarea cazului...si nu in sensul ca ar putea fi emotionati, ci intimidati...de consecintele viitoare...
Este foate greu in Romania ca avocatul sa aiba o independenta deplina intr-un oras mic...intr-un asemenea caz...
Se poate sa ii fie afectate ,,afacerile'' avocatiale...in mod grav...
Este cert faptul ca relatiile avocatului sunt inerte intr-un astfel de caz...
Si avantajul unui avocat corect poate fi estompat...deoarece se poate expune nefavorabil intr-un oras mic...

Politistii sunt mult mai uniti decat avocatii...
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
In general , in orasele mici exista destule"increngaturi" intre diferitele organe , prin intermediul celor care fac parte din acestea , mai ales datorita "mediului restrans" unde acestia isi desfasoara activitatea.
Fata de aceasta situatie , desi am impresia ca user-ul a mai scris despre aceasta situatie mai demult , o rog pe distinsa doamna sa indice , bineinteles daca doreste , unde a avut loc nefericita intamplare la care se refera.
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Cand ati raspuns dvs. si eu am avut aceeasi parere...ca a mai scris...

Este foarte complicata situatia in orasele mici...
Am fost si in orase mici si m-am comportat ca si cum era un oras mare si... situatia este foarte complicata...pentru ca un oras mic...are caracteristicile sale...
Un oras mic poate sa nu fie chiar foarte mic neaparat...

Intamplarea a avut loc in orasul Braila. Ancheta a fost facuta de Procurorul de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati, apoi dosarul a fost trimis la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie Bucuresti, cu motivatia ca este un dosar complex.
Cauza mortii din certificatul constatator este : moarte violenta prin impuscare cu glont .
Avocata care ma reprezinta nu este din Braila, este din Bucuresti, de la CH -APADOR, unde s-a facut si un raport.
La expertiza balistica s-a constatat ca s-a tras de la o distanta de cca 1 m, ceea ce e imposibil, deoarece invinuitul a declarat ca a introdus mana cu pistolul in habitaclul masinii, deci era foarte aproape de capul sotului meu, care era foarte inalt si scaunul masinii era tras in spate la maxim. Nu s-au gasit urme de pulbere in jurul plagii impuscate, deoarece glontul a patrus prin gulerul de la geaca cu care era imbracat sotul. Hainele le-au avut tot timpul domnii procurori, insa cel care a dat rezolutia de NUP la omor calificat (procuror Iuliu Molcut) spune ca nu le-au avut (am si un document in acest sens, de predare a hainelor).
Am o nelamurire si cu data mortii. Mi s-a spus ca a murit pe loc. Insa el a fost dus de la un spital la altul si tinut de aparate in viata, spun ei, ceea ce este o mare minciuna.
In raportul medico-legal nu scrie ora si ziua mortii. Doar in certificatul constatator de deces scrie ora stabilita de medici. Insa medicii erau sub comanda politiei, care mi-au pazit sotul cu arme tot timpul si nu lasau pe nimeni din familie sa se apropie. Am fost bruscati si loviti de ei in tot acel timp.
La insistentele mele, dupa ce medicul a cerut permisiunea "cagulatilor", am fost lasata cateva secunde, nici macar un minut, sa-l vad, dar nu mi se dadea voie sa-l ating. Cu toate acestea l-am atins si avea temperatura specifica unui cadavru. Nu am fost lasata sa-i verific pulsul, nimic. Si multe alte aspecte pe care le-am vazut si care imi indica ca totul era o facatura (sunt asistenta medicala si am cunostinte medicale). L-au declarat mort in momentul cand au aflat ca trebuie sa ajunga un elicopter de la Bucuresti sa-l ia si sa-l duca la un Institut, singurul care a acceptat sa-l primeasca pe sotul meu. L-au declarat mort, ca sa nu descopere cei ce soseau aranjamentul facut de ei. Cine stie cat mai aveau de gand sa-l tina asa, probabil incercau sa fabrice ceva impotriva sotului, care nu avea nici cazier, nici macar o amenda la politie, in concluzie nu a avut probleme de nici un fel cu politia, ceea ce i-a incurcat, cred. Oricum l-au acuzat de ultraj, dupa ce a fost omorat, iar cei ce au tras primii in masina si-au scos certificate medico-legale, cica au fost loviti de sotul meu cu masina. Deci atata minciuna si nedreptate nu credeam ca poate exista.
Am cerut in scris procurorului sa intre in posesia foilor de observatie ale sotului de la spitalele in care a fost tinut si investigat. Am cerut si un supliment la expertiza balistica si tehnica, nefiind de acord cu cele relatate. Insa domnul procuror s-a grabit sa dea rezolutia, nu a rezolvat nimic din ceea ce i-am cerut. A promis ca vine la Braila sa interogheze martorii, nu a venit. Si multe.......

Alte discuții în legătură

Nup la omor calificat ana-bianca ana-bianca Buna Ziua! Sunt sotia tanarului din Braila impuscat in cap de catre cei din IGPR, dintr-o confuzie, poate stiti cazul. Dupa 1 an si 10 luni, de la o ... (vezi toată discuția)
Neinceperea urmaririi penale - crima ana-bianca ana-bianca Buna ziua! Sotul meu a fost impuscat mortal ,in cap, de un politist aflat intr-o misiune ,sub acoperire, de capturare a unui urmarit international (zic ei)! ... (vezi toată discuția)
Plangere in fata judecatorului impotriva rezolutiei prim -procurorului ioanaa2 ioanaa2 Am nevoie de ajutorul dvs. in urmatoarea problema. Am fost acuzat pe nedrept de zgarierea unui autoturism si mi s-a dat amenda administrativa de 500 lei si ... (vezi toată discuția)