avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... NUP la omor calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

NUP la omor calificat

Buna ziua!
La aceasta rezolutie data de procurorul de caz, a depus plangere avocata mea in penultima zi din termen. Poate sa fie o problema asta?.....ca eu nici acum nu am primit nimic de la procuratura...iar socrii mei au primit deja de ceva timp raspuns cum ca le-a respins-o ca fiind nefondata. Ei au trimis si la tribunale plangere si deja au fost citati la proces peste cateva zile. Insa eu nu am primit nimic, am ramas la faza de procuratura. Oare care o fi problema? Ca eu sunt parte vatamata in proces! Sunt sotia celui omorat!

Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2011
ana-bianca, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:23, 7 Octombrie 2011
Inca nu am primit citatia pentru a ma prezenta in instanta. Acum 4 zile a trimis avocata plangerea catre tribunal, pentru ca domnul procuror nu mi-a trimis raspus la plangerea impotriva rezolutiei in termenul legal.
Dupa parerea mea, din punct de vedere tactic nu ati procedat bine sa va grabiti.
Dosarul este unul complex si ultima cale fiind instanta nu trebuia sa va grabiti.
Era de preferat sa se fi cautat sa se discute in prealabil cu prim-procurorul si sa se incerce o studiere a dosarului la parchet.O discutie verbala pe baza probelor.
Procedand asa ati pierdut o cale de atac fara sa incercati sa rezolvati problema la parchet.
Dupa aceea urma instanta...daca esua orice posibilitate de rezolvare favorabila.

Instanta este ultima cale si daca se va respinge plangerea nu va ramane decat CEDO...

Asa este , dar cu conditia ca prim procurorul sa nu fi dat solutia in termen de 20 de zile , situatie in care apelarea la instanta este obligatorie.
Data fiind situatia relatata , chiar s-ar putea ca prim procurorul sa nu fi raspuns in termen.
Dar este adevarat exista tactici si tactici de aparare , iar pentru unii , din nefericire , tactica cea mai buna este "cea mai rapida" ! .
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Intr-un asemenea caz trebuia tatonat...si nu actionat rapid...pentru ca timpul nu conteaza...raportat la cateva zile...
Trebuia discutat cu prim-procurorul despre ipoteza pierderii procesului de parchet in mod elegant si motivat...
Daca problemele continuau nu ramanea decat judecata...
Trebuia lasat putin sa gandeasca prim-procurorul pt ca nu are doar cazul dvs...
Eu am trimis un memoriu la DNA si la Presedintia Romaniei. Am primit raspuns de la Presedintie in care mi s-a spus ca plangerea mea a fost inaintata Consiliului Superior al Magistraturii pentru analiza si ca voi primi raspuns. Iar raspunsul de la DNA este acela ca au trimis plangerea mea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Pot avea vre-o speranta ca se va rezolva ceva?
Ciudat insa mi se pare faptul ca socrii mei au primit deja de ceva timp respingerea plangerii impotriva rezolutiei procurorului, iar eu nu am primit nimic la plangerea facuta de dna. avocat care ma reprezinta. De ce lor le-a trimis raspuns si mie nu? Probabil pentru ca plangerile au fost trimise separat si la date diferite? Socrii mei au trimis plangerea inaintea mea. Insa deja a trecut termenul de 20 zile in care Procuratura trebuia sa-mi accepte sau sa-mi respinga plangerea si din acest motiv nu am mai asteptat si dna avocat a trecut la etapa urmatoare, cea cu instanta.

Alte discuții în legătură

Nup la omor calificat ana-bianca ana-bianca Buna Ziua! Sunt sotia tanarului din Braila impuscat in cap de catre cei din IGPR, dintr-o confuzie, poate stiti cazul. Dupa 1 an si 10 luni, de la o ... (vezi toată discuția)
Neinceperea urmaririi penale - crima ana-bianca ana-bianca Buna ziua! Sotul meu a fost impuscat mortal ,in cap, de un politist aflat intr-o misiune ,sub acoperire, de capturare a unui urmarit international (zic ei)! ... (vezi toată discuția)
Plangere in fata judecatorului impotriva rezolutiei prim -procurorului ioanaa2 ioanaa2 Am nevoie de ajutorul dvs. in urmatoarea problema. Am fost acuzat pe nedrept de zgarierea unui autoturism si mi s-a dat amenda administrativa de 500 lei si ... (vezi toată discuția)