avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Ce mi se poate intampla pentru ca am instalat programe ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Ce mi se poate intampla pentru ca am instalat programe si jocuri fara licenta?

Va salut. Am urmatoarea problema si am nevoie de cateva sfaturi daca ma puteti ajuta:

Am un unchi caruia ii mai duceam din cand in cand filne/jocuri plus instalat windows (toate piratate). El a comis o infractiune si politia i-a luat calculatorul. Evident in urma intrebarilor el m-a indicat pe mine ca fiind sursa lui de filme, jocuri si windows. Cand am aflat ce a declarat am cumparat de la obor un hard disk stricat caruia i-am scos supafata pe care sunt stocate datele si am montat in calculator respectivul hard disk. Pe al meu l-am ascuns. Am facut asta ca sa plece multumiti politistii si sa nu imi intoarca casa cu fundul in sus cautand hardul pe care am downloadat filme/muzica si pe care am windows piratat.

A urmat perchezitia la mine acasa si politistii au plecat cu hdd gol inauntru si cu un laptop pe care rulaza linux care este gratuit, dar pe care il am criptat cu parola fara care nu poate fi accesat continutul hardiskului.

Saptamana viitoare sunt invitat pt perchezitia informatica. De aici nu stiu cum sa procedez cat mai bine si va rog sa ma ajutati.

1. Nu as vrea sa le dau parola de la laptop pe care desi nu am nimic piratat/ilegal am foarte multe poze extrem de prsonale plus alte lucruri gen discutii pe messenger sau jurnale personale si nu as vrea sa stea politistii sa le analizeze si sa se amuze. Ce se intampla daca le dau o parola gresita si fac p prostul ca aia e parola buna? Sau daca le zic ca doar ce pusesem parola si nu mi-o mai amintesc bine?

2. Cand vor constata ca au plecat de la mine cu un hard fara mecanism ce mi s-ar putea intampla? Ma acuza ca i-am pacalit? Si daca da, de ce? In fond scopul perchezitiei e sa caute si sa ia cu forta ce considera ei si daca e asa de ce as fi eu vinovat ca i-am pacalit putin? Daca as zice ca doar ce cumparasem hardul si nu stiam ca nu mai are mecanismul?

La politie au zis ca au traficul meu de net. Si daca il au, dar nu au hardiskul pe care au fost stocate respectivele informatii downloadate se schimba cu ceva situatia? Face vreo diferenta lipsa hardiskului respectiv?

Multumesc anticipat

Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2011
vladymir, utilizator
Cel mai recent răspuns: cga43 , utilizator 21:53, 13 Decembrie 2011
Ecpert IT autorizat puteti gasi pe site-ul Ministerului Justitiei, cautati dupa calculatoare sau informatica, nu sunt multi, iar numele acestora se repeta, exista o reala problema in acest domeniu.
De asemenea in momentul in care vi se va accepta experiza IT, instanta va poate oferi o lista cu expertii autorizati, veti putea alege un expert parte si din acea lista.
Daca doriti o expertiza extrajudiciara e bine sa stiti ca rar se accepta de catre instanta.
Care sunt acuzatiile care vi se aduc si cu ce probe sunt sustinute?Interesant sa va judece pentru o fapta fara ca macar sa va deschida acea arhiva din care se poate vedea ce contine.
zukimik a scris:

HDD-ul a ajunt la ITA a venit inapoi cum a plecat fara nicun rezultat.

Fara nici un rezultat in ce sens? Daca va referiti la incercarea nereusita de decriptare neautorizata a arhivei, mi-e teama ca si de la alti 'experti' se va intoarce la fel.

Intre timp a inceput procesul si vreau sa le dau parola sa deschida arhiva sa vada ca nu am nimik de ascuns acolo dar nimeni nu o vrea :) este incredibil in schimb mi se aduc tot felu de motivari ca am laptop-ul parolat pt ca am ceva de ascuns.

Asta atesta nivelul de expertiza al celor care ancheteaza cazul. Iar discursul e... standard.

un expert IT autorizat pt a face o expertiza legala si nu gasesc pe nicaeri.

Care sa expertizeze ce? Nu exista experti IT care sa poata expertiza asa, in general, orice subdomeniu. Cine crede ca exista astfel de guru omnipotenti a vazut prea multe filme. Poate exista unul, doi la suta de mii de locuitori, dar nu-i veti regasi in lista celor autorizati de Ministerul Justitiei.
Sunt inculpat in unu din celebrele procese din 2008 Hackerii valceani .. ideea e ca e extraordinar de mult de scris si de explicat, dosarele sunt stufoase vlomue multe etc. in general asa zisele probe sunt complet indirecte si nimic ca sa ma incrimineze direct pe mine. Sincer imi este si frica ca discut despre dosar deoarece au reusit sa ne termine psihic si sa ne santajeze in ultimul hal, am impresia ca de 3 ani sunt incontinu urmarit ca peste tot unde ma duc am "coada" deja sa semanat teroarea .. nu folosesc telefon .. e jale ce este aici. Am inceput sa scriu pe aici pt ca pur si simplu nu mai pot simt ca explodez daca nu pot vb cu cineva, am un avocat bun celeblru ... care pana acum o luna era optimist acum nici macar el nu mai e optimist ca cica s-au dat ordine ca sa se tremine orice dosar mai vechi de 2 ani iar in ceea ce ne priveste pe noi sa se tremine cu 5 ani cu executare. Deci am 35 de ani si familie copil nicio abatere pana cum un stil de vitata exemplar absolvent de studii superioare etc ... nici macar amenzi de circulatie :) m-am trezi cu Diicot la usa la 6 dimineata si am ajuns arestat dupa o serie de santaje in birul procuroruli DIICOT deoarece mi-am rezervat dreptul la tacere. Din toti care al fost "saltati" in acea dimineata 14 ne-am prevalat de dreptul la tacere oferit de lege, exact 14 persoane au primit mandate de arestare, coicidenta? Am incercat cu tot felul de organizatii cu drepturile omului etc, nimeni nu se baga este incredibil parca suntem atinsi de ciuma, suntem toti incadrati pe art 215 alineat 1,2,3,5, forma continuata etc .. credeti-ma nici nus cum sa descriu toate incadrarile este un pomelnic de o jumate de foaie A4 in care sunt scrise numai incadrarile. Frauda informatica asociata cu inselaciune, asociere de grup si multe altele .. sincer cred ca am cam 25% din codu penal actual ca incadrai :). Stiu ca mi sa spuns de nenumarate ori ca nu raman aceste incadrari dupa 3 ani sunt inca in picioare si nici nu o sa cada.... avovatii sunt 0 absolut nu au nicio putere cum deschid gura - "se respinge". Dupa 3 ani nu sa facut nicun pas in dosar se amana incontinu, si un dosar similar deja sa terminat , este la curtea de apel la Pitesti cu condamnari de 5 ani cu executare, nu sa judecat o secunda nimik in 3 ani, absolut nicion faza procesuala nu a fost respectat nimik si nimik ... parti vatamate citate fara raspuns din partea lor si dupa 3 ani de amanari ia lasat in pronuntare, nu sa luat in discutie nicio expertiza totul sa respins nu sa luat in calcul nici o proba totul respins, nu sa audiat nicun martor.. nu sa audiat nicio parte civila nu sunt constituiri de parti civile, doar ffff putine 2-3 insi din 50 de parti vatamate si totusi prejudiciul a ramas cel trecut in rechizitoriu si nu in functie de constituire de parte civila nimic si totusi au luat 5 ani cu executare, va spun cu mana pe inima aici la Valcea este Auschwitz, nu un Tribunal intr-un stat democratic, totul este numai si numai la ordin, nu se face nicun act material normal, pt ca nu au ce .. volumele din dosar au cate 600 de pagini din care 500 sunt pagini goale ALBE puse pt a descuraja judecatorii sa le rasfoiasca, stiu o sa spuneti ca ne meritam soarta etc, poate aveti dreptate dar pana si criminalii de copii au dreptul la un proces echitabil, singurul lucru care mi-l doresc este sa fiu judecat in temeilu dreptatii, probelor administrate in dosar nu dupa reguli facute in spatele birourilor de care noi nu stim. Nu spun ca nu sunt vinovat sau nevinovat, dar in aceste dosare suntem doar niste marionete care jucam o piesa de teatru si fiecare isi face rolul si nimik altceva, Acuzarile mele sunt ca in 2007 am inselat pe internet 2 pesoane prin posturi false de produse pe siteuri de licitatii online, este vb de un prejudiciu individual de 3400 de euro, vreau doar sa spun un lucru ... ce am facut fratilor .. am inselat 2 oameni de bani pt care am depus garantie banii nu am omorat pe nimeni sunt la prima abatere la 35 de ani chiar asa sa primesc 5-10 ani de inchisoare pt ca am inselat 2 oameni ?????? si cum .. pe internet ????Avem incadrari de 10-20 p 215 alineat 5. Am stat 10 luni la puscarie de 3 ani am restrictii nu pot parasii localitatea cat trebuie sa mai platesc.... pt 3400 de euro pe care i-am si depus garantie, merit asasinat ? este inaceptabil.
in dosar sunt trecut ca "Lansator de oferte" si sungurul lucru retinut la perchezitia informatia cu EnCase sunt 2 fragmente de text in limba engleza de cca 4 randuri fiecare .. dar stiti nu sunt 4 randuri de text cursiv ci doar anumite cuvinte pe sarite si jumatati de cuvinte, practic o recuperare a amprentei magnetice de pe HDD a unui fisier care a fost scris cine stie cand si de unde, ideea e ca locatia exact a acestor mici fragmente de text au fost gsite in C:windows/temporary internet files si nu salvate pe HDD, cine stie cate ceva despre windows intelege exact ce inseamna asta..... internetul abunda de asemenea fragmente de teste date ca exemplu pt a ajuta lumea sa se fereasca de ele, si ideea e ca odata vizitat un forum unde aceste texte apar ca exemplu se imprima pe HDD ca fisier temporar. Expertul trebuie sa spuna toate variantele posibile de imprimare a acestor fisiere, este adevarat ca putem salva fisiere intentionat in locatia aia pe HDD, imi puteam salva fisiere compromitatoare chiar in temporary internet files intentionat dar exista si varianta cealalta ca aceastea sa fie pur si simplu fisiere temporare in urma unei vizite pe unul din acele siteuri. Asta este tot nimic altceva ..este absolut tot ce sa gasit pe laptopul meu si in urma acestor fisiere sunt "lansator de oferte" acuzat de :

de art. 26 din Codul penal rap. la art. 49 din Legea nr. 161/2003, cu aplic. art. 41 alin. 2 din Codul penal, art. 26 din Codul penal rap. la art. 215 alin. 1, 2, 3 şi 5 din Codul penal, cu aplic art. 41 alin. 2 din Codul penal, art. 23 lit. a, b şi c din Legea nr. 656/2002, cu aplic. art. 41 alin. 2 din Codul penal şi art. 7 din Legea nr. 39/2003, toate cu aplic. art. 33 lit. a şi b din Codul penal.

Si cred ca mi-au mai scapat cateva :) Ideea e ca pana si eu am inteles ca 161/2003 nu poate coexista cu 215 C.P practic sunt acuzat de o fapta si pedepsit de 2 ori. Prejudiciul a fost prevazut si in 161/2003 si practic asta vizeaza Frauda informatica si nu inselaciunea. Exista chiar o motivare a D-nei Procuroare Richiteanu de la Pitesti intr-un dosar similar in care dansa explica in 2 pagini de ce aceste 2 fapte nu pot coexista impreuna,(Frauda informatica si Inselaciunea) si la Valcea surpriza..... coexista :) recent ultimul dosar fiind pe rol la Harghita cu un prejudiciu estimat la 20 mil de euro, sa desfintat rechizitoriul pe data de 3 Nov din cauza ambiguitatii si lipsa probelor certe ca acei inculapti in nr de 22 au savarsit vreo fapta. Toate proble fiind complet indirecte si interpretabile fiind motive care pot fi invocate aproape la orice fapa penala. Cine nu ma crede sa caute dosarul de la Harghita. Dosarul fiind anchetat de acelasi procuror Diicot de la valcea si stramutat la Harghita, Dosaruld de la Harghita este absolut identic cu al nostru nicio diferenta majora in administrarea probelor absolut identic si sa desfintat rechizitoriul, la Valcea se dau cate 5-10 ani executare pe dosare similare. Dosarul fusese mai intai la valcea pe rol si primise un judecator mai nou si era cu inculpatii in stare de arest si interesant este ca judecatorul ii pune pe liber de fiecare data la Pitesti zdup la loc in arest si faza asta sa repetat vreo 2 luni .. procurorul de la Valcea a jucat ultima carte si a facut cerere de stramutare care sa aprobat si a ajuns la Harghita, cum a ajuns acolo in 3 zile toti inculpatii au fost eliberati si urmatoarea luna sa desfintat rechizitoriul, parchetul pierzand si apelul, a ramas definitiva. In schimb pe noi la Valcea nu ne-a pus nimeni niciodata pe liber, doar la curtea de apel dupa 10 ani am fost eliberati pe un motiv evaziv, ca am atins termenul rezonabil. Un alt argument important in dosarele astea cu asa zisi Hackeri se fapt Scammeri este ca toate ... sa le zicem probe au fost adunate cu mult inaintea inceperii urmaririi penala impotrima noastra, spre exemplu eu am fost arestat pe data de 22 OCT 2008 si urmarirea penala este inceputa in luna Septembirie 25. Iar "probele" sunt adunate in 2007.
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
zukimik, utilizator
Mai adug un mic detaliu si anume ca tot ce am scris mai sus sunt observatiile mele proprii si este posibil sa fi evaluat gresit anumite situatii nu contest nu sunt avocat doar ca dupa 3 ani de procese am invatat pe de rost cele 2 coduri si incep sa imi dau seama pe unde mi se incalca drepturile, plus ca am ajutorul avocatiilor care imi explica. Ce am expus mai sus e in linii mari, detaliile sunt cu miile si foarte complexe probabil mi-ar lua 2-3 zile sa le scriu pe toate si sincer le-am explicat de mii de ori si in scrisori si in multe alte locuri, chiar si televiziuni, lumea ne judeca dupa ce se vede la televizor nimeni nu cunoaste cu adevarat realitatea decat foarte putini oameni si avocatii lor si probabil familiile acestora, inainte de a arunca cu piatra va rog sa va ganditi o secunda inainte si sa nu trageti concluzii pripite ... detaliile va sunt ascunse si vedeti si auziti numai ce DIICOT isi doreste, adevarul si dreptatea au alta eticheta in Valcea. Cum un mare politist gardian de arest a comentat, citez: "nu te-au arestat ei degeaba"
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
zukimik, utilizator

Alte discuții în legătură

Diicot-ul vrea sa dau 40 000 euro. eu nu vreau sa le dau parola riseup riseup Am urmatoarea problema: Am fost identificat de catre DIICOT, cum ca as fi partajat mai multe fisiere video si audio pe anumite programe: DC++ si Bittorent. ... (vezi toată discuția)
Expertiza it? veronyca28 veronyca28 Buna ziua. Situatia mea e urmatoarea: Acum 2 ani am imprumutat o perioada de timp unitatea de la calculator unei persoane. Aceasta persoana a comis ... (vezi toată discuția)
Condamnat pt. frauda informatica fara drept de aparare. reflexleg reflexleg Buna Ziua Am nevoie de ajutorul dvs.Am fost arestat preventiv pentru Initiere,constituire de grup organizat,inselaciune si frauda informatica unde intra mai ... (vezi toată discuția)