zukimik a scris:
Dupa cum descrieti dumneavoasrta ar trebuii sa infintam un alt gen de instante si anume instante in care se judeca fara probe ci doar pe presupuneri sau JUR PE ROSU CA ASA E ?
Probabil ca starea de tensiune in care va aflati va determina sa interpretati gresit atitudinea mea. Amintiti-va ca nu eu sunt cel care judeca faptele Dvs, si asta nu doar pentru ca nu este treaba mea s-o fac, ci si pentru ca povestea asta, asa cum i-ati expus cateva dintre elemente aici, e suficient de contradictorie incat sa nu suporte concluzii pripite. Intr-un post spuneti ca dosarele sunt stufoase, in altul ca din 600 de pagini 500 sunt albe. La un moment dat spuneti ca sunteti pe punctul de a fi condamnat pentru niste incadrari aberante, pentru ca dupa aceea sa spuneti ca "nu s-a judecat nimic". In noaptea trecuta spuneati ca ati depus o garantie de 3400 de euro, contravaloare a prejudiciului pe care sunteti acuzat ca l-ati produs. Azi spuneti ca sunt doar simple presupuneri, ca acuzarea nu poate proba acest prejudiciu, sau ca nu il poate pune in sarcina Dvs. Daca asa stau lucrurile, poate ca ati gresit atunci cand ati depus aceasta garantie.
Cu astfel de afirmatii contradictorii cred ca va fi destul de greu sa convingeti "opinia publica" ca vi se face o mare nedreptate (am inteles ca asta este scopul scopul demersului Dvs aici). De aceea v-am si sugerat, inca de la inceput, sa va evaluati situatia la rece (nu sunt deloc sigur ca ati facut-o pana acum) si sa abordati mai degraba o atitudine pragmatica, decat una dulceag-sentimentala. Poate ca pe aria "probleme serioase cu dreptul" ati fi obtinut ajutor mai competent, pentru ca Dvs solicitati aici ajutor si intelegere nu din punctul de vedere al unui informatician, ci apelati la competentele cuiva specializat in drept penal. Daca ma insel va rog sa ma corectati. Nu in ultimul rand, as mai spune ca daca acuzatiile care vi se aduc s-ar fi referit la fapte romantic-aventuroase (astia sunt hackeri dom'le, au spart situl FBIului de placere), sansele sa obtineti simpatie de la opinia publica ar fi fost considerabil mai mari. Asta in vreme ce a contracara modul in care recepteaza opinia publica o acuzatie de inselaciune, reprezinta o sarcina sensibil mai grea.
Sunteti absolut convins ca toti suntem vinovati la fel cum si autoritatile erau convinse de B.V si de fapt acesta era nevinovat?
Nu sunt deloc convins ca din punctul de vedere al legilor penale din Romania sunteti vinovat. Stiti de ce nu sunt convins? Pentru ca nu am date pentru a deduce acest lucru, dar mai ales pentru ca nu am competenta sa ma pronunt, nici macar asa, amatoriceste. Dar prin tot ceea ce ati povestit pana acum mi-ati indus convingerea ca nu sunteti in situatia cuiva care nu are nici in clin nici in maneca cu cazul discutat.
Ce credeti ca trebuie facut ca sa nu se mai ajunga in acest fel de situatii in care judecatorii sunt practic obligati sa incalce dreptul la aparare deaorece nu au de ales ..... ??
Cred ca exista o lista consistenta de lucruri care trebuie fie facute de la zero, fie exista deja dar sunt 'strambe' si trebuie indreptate. Undeva pe lista asta de taskuri se afla si acele ameliorari ale sistemului de justitie v-ar feri de situatii neplacute precum cea in care va aflati acum. Dar ma indoiesc ca se afla pe lista de prioritati a celor care pot schimba ceva.