eugen82 a scris:
iddea mesajului meu este ca pe masura ce scade numarul celor cu repartitoare, se ajunge la valori apropiate pe notele individuale de plata, diferenta de plata intre cei cu si cei fara scade, fiind prea putin determinata suma de palat a celor cu de faptul ca fac "economie"
Corect, Tocmai din acest motiv exista acel procent de 80% pentru montare. Iar in multe localitati din tara exista hotarari de consiliu care nu permit aplicarea sistemului de calcul cu repartitoare daca procentul celor cu repartitoare scade sub 80%.
Iar in unele tari procentul e de 100%. Ori au toti repartitoare ori deloc. Tocmai pentru a minimaliza erorile de calcul.
eu am spus altceva, ca in situatia in care cei 50% + 1 sau mai multi vor sa renunte dar nu renunta si ceillati (nu se hotaraste in AGA)
Daca nu va referiti la aga atunci cu ce scop ati mentionat acel %50+1 ?
Legea e atat de incompleta incat permite situatia ca 99% din proprietari sa renunte la repartitoare si totusi sistemul de calcul bazat pe repartitoare sa se aplice.(sigur asta ar fi un caz fericit pentru ca rezultatele ar fi foarte aproape de sistemul clasic de calcul)
elga50 a scris:
Si atunci cum se aplica partial in cazul in care 80% au repartitoare si 20% nu? Nu e tot partial sau e mai partial decat la 50% / 50%?
Ma amuza teribil o astfel de intrebare.
NU exista aplicare partiala a sistemului de calcul in baza repartitoarelor.
Intr-un bloc un unde exista 80% "repartizati" si 20%nu(sau 50-50, chiar nu conteaza), si pentru cei cu reapartitoare si pentru cei fara,
se aplica acelasi mecanism de calcul, sistemul de calcul bazat pe repartitoare.
Un proprietar ce nu are repartitoare i se va calcula caldura dupa acelasi mecanism, in functie de repartitoare( evident, celelalte repartitoare din bloc nu ale lui ca el nu are).