Reincredintare minor prin decizie definitiva si irevocabila in ce conditii poate fi atacata ?Am primit incredintarea minorului in urma cu 5 ani ,azi fostul sot cere reincredintarea minorului care are ,12 ani .
Relevant e ca si daca nu participa la procesul din Romania, cand se va incerca executarea ei se va putea arata reaua-credinta a tatalui minorului (daca exista rea-credinta). In plus, minorul e indeajuns de mare sa refuze plecarea daca doreste... cred ca discutia e aproape inutila, raspundem pe ghicite pe langa subiect pentru ca nu stim despre ce e vorba.
inteleg..sansele sa pierdeti copilul sunt minime.teoretic se poate dispune o comise rogatorie in Franta , insa ma indoiesc ca, fara mari eforturi ale reclamanului ( eforturi in primul rand de a obtine toate aprobarile legale pentru acest lucru) se va realiza....in fapt, daca nu are un avocat super, care sa cunoasca legislatie europeana, sa gaseasca temeiuri sa determine legal ca functionarii de la protectia copilului.. din Romania sa faca demersuri, procesul se va impotmoli ani de zile aici...
merci pt raspuns dna av antoanela,,am mai relatat deja ca fostul sot are in prezent actuala concubina o judecatoare de la curtea de apel;deci ,e ff bine indrumat,eu doresc comisia rogatorie ,care va aduce multe clarificari ,precizez ca fostul sot lucreaza in strainantate ,si ca e in tara din cand in cand ,deci nu poate sa locuiasca cu copilul ,in plus nu i-a platit pensie alimentara de aprox 4 ani,nu isi declara veniturile reale pt ca sa aibe un cuantuum minim pe economie ,