Reincredintare minor prin decizie definitiva si irevocabila in ce conditii poate fi atacata ?Am primit incredintarea minorului in urma cu 5 ani ,azi fostul sot cere reincredintarea minorului care are ,12 ani .
La reincredintare se poate pronunta o hotarare care sa arate ca nu sunt motive pentru ca autoritatea parentala sa fie exercitata de un sigur parinte, asa incat de acum sa o exercitati impreuna.
Despre sistare... nu inteleg de ce si cum. Nu cunosc actiunea si nu prea inteleg care ar fi motivele. Oricum, duceti actiunea unui avocat macar pentru o parere.
revin cu precizari ,eu sunt rezidenta intr-o tara UE ,iar tatal copilului lucreaza in strainatate ,este in ro din cand in cand ,copilul mi-a fost incredintat print-o decizie definitiva si irevocabila in urma cu 6 ani ,custodia comuna este un non sens ,si de altfel stiu foarte bine ca aceasta actine a fost dechisa ca sa ne faca ,,zile negre '' .despre sistare de pensie ,este exact ceea ce reclamantul a cerut de ce ,pt ca sa avem un motiv de proces..
revin cu o intrebare in forum ,care de altfel e ff instructiv:exista cineva care a fost notificat de catre o agentie de executori judecatoresti ca sa incaseze pensia alimentara?precizez ca ex sotul n-a platit pensia alimnetara de 4 ani ,si acum pt ca sa se potejeze de o plangere de abandon de familie imi trimite mesai prin un executor judecatoresc ca sa fac bine sa incasez o suma de bani care e intr-un cont ,o suma care nu reprezinta decat o parte modica din ceea ce datoreaza...
Stimata doamna,
De cand cu aceasta "custodie comuna", adica autoritate parinteasca comuna, o multime de frustrati deschid procese, tocmai in scopul pe care l-ati sesizat.
Chiar aici, pe forum, un asemenea tatic(care chiar recunostea ca nu a prea platit pensia alimentara) era sfatuit sa mai trimita ceva pachetele la copii, sa trimita din cand in cand niste banuti prin mandat postal, ca sa aiba DOVEZI ca s-a interesat de ei.
Asta face acum tatal copilului Dvs. (si cel din cauza caruia bantuiesc acest forum):sorry:
custodia comuna ,reprezinta noua cale de atac utilizata de multi tatici ,,dornici '' sa exercite drepturile parintesti ,in ceea ce ma priveste dupa 7 ani ,de dezinteres total ,sunt obligata sa ma apar in justitie pt ca m-am ocupat de cresterea si educatia lui ;cred in continuare ca actiunile in justitie ,care nu au nici o justificare nu ar trebui sa fie acceptatepe rol!