Reincredintare minor prin decizie definitiva si irevocabila in ce conditii poate fi atacata ?Am primit incredintarea minorului in urma cu 5 ani ,azi fostul sot cere reincredintarea minorului care are ,12 ani .
In final, care e problema?Ca parintele la care locuieste copilul trebuie sa depuna acte care il costa sau ca de ce se judeca o cerere neintemeiata? Ca nu pricep, ba e una, ba aialalta.
Daca locuiti intr-o tara UE, locuiti cu copilul? Ca atunci nu are rost sa discutam pe legislatia romana, va judecati acolo.
nu e nevoie sa ma agresati stimata doamana ,e si una e si cealalta ,si stiti foarte bine ca te poti trezi cu un proces in romania ,unde ai avut ultima adresa ,si ca procesul se judeca in tara unde s-a intentat actiunea ,si ca am avut noroc sa fiu informata ,caci alfel putam sa pierdpt ca nu eram prezenta
Nu stiu daca ati citit, dar v-am pus cateva intrebari fara de raspunsul carora degeaba cautati solutii.
Nu luati lucrurile personal, simt aici ca imi pierd timp sa dau solutii unei situatii necunoscute si asta inseamna pierdere de timp; care de acre a facut abuz, nu stiu. Dar o lasam deoparte ca sa clarificam situatia, asta daca sunteti interesata.
Cele aratate de dv. mai sus nu sunt corecte raportat la legislatia romana si tratatele internationale. Dar cum e corect nu am cum ghici in lipsa situatiei concrete.
Buna ziua doamna Avlil,poate puteti sa imi raspundeti la o alta intrebare,in ceea ce priveste procesul de reincredintare a minorului ,avocatul meu a cerut o ancheta sociala prin comisie rogatorie internationala ,tinand cont ca locuim in strainatate de 4 ani,iar judecatorul care adminstreaza cauza ,l-a intrebat daca nu putem sa dam o adresa in romania undeva pt efectuarea anchetei sociale ,i s-a raspuns ca nu e posibil pt ca din toate documentele depuse la dosar reiese clar ca nu locuim in RO,exista oare posibiltatea ca sa se refuze aceasta ancheta?adaug ca am depus la dosar tot ceea ce era necesar!