avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reincredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reincredintare minor

Reincredintare minor prin decizie definitiva si irevocabila in ce conditii poate fi atacata ?Am primit incredintarea minorului in urma cu 5 ani ,azi fostul sot cere reincredintarea minorului care are ,12 ani .
Cel mai recent răspuns: ContSters224480 , utilizator 13:13, 5 Martie 2012
Va inteleg, asta insa inseamna negarea accesului la justitie si nu poate fi limitat in niciun stat democratic.
Dezinteresul fata de copil va fi platit, in timp, prin hotarari care sa va dea dv. dreptul sa exercitati singura autoritatea parentala.
Interesul celuilalt parinte, fie si prin promovarea unei astfel de actiuni, ar trebui incurajat; asta va aduce beneficii pe termen lung, in special pentru copil. Orice interes cu privire la copil e un lucru pozitiv pentru el.
Sigur, orice lucru poate fi un stres pentru dv. daca il percepeti ca atare; daca incercati sa il priviti ca un potential avantaj pentru copil, lucrurile se vor schimba.
Eu vad doar interesul celui obligat prin HJ la plata pensiei de intretinere al propriului copil pentru eliminarea sau diminuarea cuantumului acestei pensii-deci clar, NU interesul major al minorului, ci INTERESUL MAJOR AL TATALUI; cred ca nu gresesc daca presupun ca respectivul tatic a aflat de regulamentul 1408 al CEE si cauta sa profite.
In definitiv, sunt tari unde diferenta dintre a avea un copil in grija si a nu avea este si de 550 euro, ceea ce, pentru un individ plecat din Romania nu este de neglijat; iar daca gradinita cu termen prelungit costa doar 4% din venit, iar scoala e gratuita, este curata afacere , pe care, pe bune, o putem defini ca un potential avantaj pentru copil :O
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
Martonze, utilizator
este adevarat ca orice interes acordat copilului poate fi benefic pe termen lung,eu evoc insa aspectul de a nu incepe un proces ,cand datele preliminare arata ca nu exista un fond al actiunii ,de ce parintele ca se ocupa de tot care asigura toate conditiile necesare dezvoltarii copilului,trebuie sa se explice cu documente ,care implica cheltuieli care nu sunt neglijabile,pt ca celalalt parinte a gasit o cale de razbunare ,legea o permite !eu locuiesc intr-o tara din UE ,si am avut posibilitatea sa vad cum se exercita custodia comuna ,parintele care este fautif,incearca sa flateze copilul ,de ex il lasa sa incalce regulile impuse de celalalt parinte ...
Dreptul de a deschide procesul este una si obtinerea unei hotarari judecatoresti este alta.
Se pot obtine cheltuieli de judecata.Adica banii se pot recupera conform legii.
nu cheltuilelile de judecata ma preocupa,nu stiu daca ma intelegeti,sunt in proces din septembrie ,reclamantul n-a depus nimic in dosarul sau,doar amenintari ,si afacerea merge mai departe ,caci legea ii permite...

Alte discuții în legătură

Divort in romania dar cu domiciliul sotilor si al copiilor in italia ClydeS ClydeS Revin cu o speta din divort ! Sotii traiesc in Italia dar ultimul domiciliu comun a fost intr-o localitate de langa Bucuresti.Divortul va fi in Romania, nu ... (vezi toată discuția)
Casatorie in italia, divort in romania manuela_77 manuela_77 Persoanele in cauza au cetatenie romana insa s-au casatorit in Italia acum 8 ani.Acum 6 ani a fost intentat procesul de separare urmand ca acum sa se poata ... (vezi toată discuția)
Am o verisoara,este in grecia cetatean roman si vrea sa divorteze ponturi ponturi am o verisoara plecata in grecia,cetatean roman,vrea sa divorteze.intrebarile mele sunt.... ea are un copil minor,si sotul de care vrea sa divorteze este cand ... (vezi toată discuția)