Pe scurt:
Divortata de 2 ani, cu 2 minori in intretinere, carora ex sot refuza sa le plateasca pensia alimentara. E drept, nu are niciun venit oficial, dar nici nu cauta sa obtina vreunul...oficial...Daca se intelege...
A plecat de la firma unde lucra imediat dupa pronuntarea divortului...Cat timp a fost in somaj, si anume 9 luni, i s-a tras automat suma ptr pensia alimentara...Iar de 7 luni, de cand i s-a terminat somajul, nu a mai dat niciun leu copiilor nostri.
Eu nu m-a grabit cu procesul, deoarece am sperat ca i se va trezi pana la uram constiinta de tata..In plus, am fost descurajata de tot felul de cazuri asemanatoare, cand procesul ptr pensia alimentara s-a dovedit a fi inutil si fara niciun rezultat favorabil...Respectivele persoane.... mame.....s-au ales doar cu stres, nervi, timp pierdut, frustrari din cauza legilor ambigue in sensul asta..si bineinteles , bani dati avocatului ptr respectivul proces...
Tin sa precizez ca fostului sot, ,din actuala relatia, i s-au mai nascut alti doi copii....
Asadar, va rog un raspuns cat se poate de realist si obiectiv: sa incep un proces ptr pensia copiilor mei?...Sau s-o las balta ptr ca ma voi lupt degeaba cu morile de vant?...
Sunt multe subiecte despre ce inseamna custodia comuna, dar in principiu asta, anume acordul ambilor parinti cu privire la cresterea, educatia, tratamentele etc. urmate de copil.
INteleg... e pacat ca nu a incercat sa vada copilul cand era mai mic...
poate imi sopuneti de unde exact nu ati inteles, poate sunt prea grabita si nu am fost clara.
Intrebarea cu care am deschis acest topic se mentine...Inca nu am actionat deocamdata in niciun fel...ma refer la proces...Dar situatie devine tot mai delicata...Pe langa faptul ca nu are de gand sa plateasca pensia alim fetelor, incepe sa si comenteze la programul de vizita, in sensul ca:
fetita cea mare se pregateste de scoala...Am optat ptr sectia germana din mai multe motive...Verisoara mea, invatatoare la sectia germana, s-a oferit sa ne ajute cu ore de germana sambata de la ora 5...Doar atunci poate ea...Evident, fara bani...E foarte ocupata, chiar nu poate in alta zi, sau alta ora...
Problema e ca ex-sot e extrem de furios, ptr ca, citez "imi luati din timpul meu si ma puneti sa ma trambalesc cu ea, ptr ora asta de germana"...
Imi puteti spune ce solutii am avea ptr a stinge si acest conflict...penibil si absurd?...
Mi-a spus ca maine o va aduce inapoi ptr ora de germana...dar, data urmatoare n-o mai aduce...Si sa ne gasim noi o alta ora de meditatii...Desi, i-am explicat ca doar asa se poate...
Ajuta foarte mult sa il implicati in decizia cu privire la ce cursuri sa urmeze copilul.
Apoi, nu inteleg, unde sunt orele astea? La varsta fetei de acum nu ajunge germana o data la 2 saptamani?
Nu, nu ajunge deloc...E putin chiar si o ora pe saptamana...Precizez ca fetita nu urmeaza o gradinita germana, de aceea, ptr a se integra repede la scoala si pt a face fata la sectia germana din clasa I e nevoie de mai mult de o ora la 2 saptamani....In plus, ea de abia asteapta ora de germana de sambata..Ii place mult...
Cat despre implicarea tatalui in educatia si viata fetelor lui nu mai are rost sa spun nimic...Am spus suficient in mesajele anterioare...