avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incep proces sau nu?-pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incep proces sau nu?-pensie intretinere

Buna seara,

Pe scurt:
Divortata de 2 ani, cu 2 minori in intretinere, carora ex sot refuza sa le plateasca pensia alimentara. E drept, nu are niciun venit oficial, dar nici nu cauta sa obtina vreunul...oficial...Daca se intelege...
A plecat de la firma unde lucra imediat dupa pronuntarea divortului...Cat timp a fost in somaj, si anume 9 luni, i s-a tras automat suma ptr pensia alimentara...Iar de 7 luni, de cand i s-a terminat somajul, nu a mai dat niciun leu copiilor nostri.

Eu nu m-a grabit cu procesul, deoarece am sperat ca i se va trezi pana la uram constiinta de tata..In plus, am fost descurajata de tot felul de cazuri asemanatoare, cand procesul ptr pensia alimentara s-a dovedit a fi inutil si fara niciun rezultat favorabil...Respectivele persoane.... mame.....s-au ales doar cu stres, nervi, timp pierdut, frustrari din cauza legilor ambigue in sensul asta..si bineinteles , bani dati avocatului ptr respectivul proces...

Tin sa precizez ca fostului sot, ,din actuala relatia, i s-au mai nascut alti doi copii....

Asadar, va rog un raspuns cat se poate de realist si obiectiv: sa incep un proces ptr pensia copiilor mei?...Sau s-o las balta ptr ca ma voi lupt degeaba cu morile de vant?...

va multumesc!
interesul dvs. este sa aveti stabilita pensia alimentara...mi-e greu sa cred ca omul asta nu va avea nici un venit , nimic pe numele sau pana devin copiii majori...
Bun!
Daca sunteti convinsa ca nu aveti de unde lua ceva de la el....de unde vreti sa luati?
Imi permit sa va readuc la cunostiinta "varianta" trope doi

Art 516 Subiectele obligaţiei de întreţinere
1) Obligaţia de întreţinere există între soţ şi soţie, rudele în linie dreaptă, între fraţi şi surori, precum şi între celelalte persoane anume prevăzute de lege.
[…]
In codul familiei, care a fost “asimilat” in noul cod civil:
Art. 86
Obligatia de intretinere exista intre sot si sotie, parinti si copii, cel care infiaza si infiat, bunici si nepoti, strabunici si stranepoti, frati si surori, precum si intre celelalte persoane anume prevazute de lege.
Altfel spus: bunicii ar putea fi obligati sa participe la intretinerea nepotilor daca fiul nu poate – din motive diverse.
Un avocat este mai mult decat necesar pentru a fi inaintata o asemenea actiune.
Succes!

ultima data editat de trope_doi pe data de Marti, 13 Decembrie 2011, 21:29

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

La multi ani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
anlexia a scris:

Bun!
Daca sunteti convinsa ca nu aveti de unde lua ceva de la el....de unde vreti sa luati?

Nu vreau eu sa-i iau....Vreau sa dea el din venitul ala "negru" pe care il are si pe care nu-l voi putea dovedi curand.......venit din care isi duce existenta mai mult decat decent...cu tot ce-si doreste sufletul lui...

Dar....intrebarea mea a fost cu totul alta....

In fine...Am avut proasta inspiratie sa intreb ceva ce n-am inteles....si am ajuns din nou la acelasi "cerc vicos" de care a pomenit cineva....

Si multumesc ptr mesaje!
D-na avocat antoanela, stiu ca asta ar trebui sa fac in primul rand, sa am stabilita pensia alimentara...

Intreb din nou si nu vreau sa obosesc...dar, pe baza noii actiuni voi putea recupera toata suma sau doar de la data introducerii actiunii?

va multumesc
De la data introducerii cererii.
Oricum, nu intelege nimeni nimic din ce incercati sa intrebati. Ba va trebuie hotarare noua ca aia veche nu zice de venitul minim, ba nu vreti sa il executati ci vrea el sa va dea... Care o fi situatia, isi inchipuie fiecare dupa cum bate vantul.
Daca intrebati ceva mai concret, clar... poate obtineti un raspuns care sa nu va trimita sa va invartiti in cerc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu e prea mult?...ma intreb... ADANNA ADANNA Saptamana trecuta am avut prima infatisare in procesul de divort... Despartiti noi suntem de 1 an, de cand sotul meu a plecat de acasa...Nici acum nu stiu ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna si pensie alimentarã marius_fodor marius_fodor Sunt divortat si platesc pensie alimentara pentru două prinţese (fete). Fosta soţie sa recasătorit şi a mai născut un copil cu actualul soţ (fostul ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentare ptr fiicele mele lanfrancom lanfrancom buna, va rog frumos ,sa-mi explice cineva referitor la intrebarile pe care le am de spus apoi voi vrea un raspuns corect si onest. ptr inceput as vrea sa va ... (vezi toată discuția)