avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incep proces sau nu?-pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incep proces sau nu?-pensie intretinere

Buna seara,

Pe scurt:
Divortata de 2 ani, cu 2 minori in intretinere, carora ex sot refuza sa le plateasca pensia alimentara. E drept, nu are niciun venit oficial, dar nici nu cauta sa obtina vreunul...oficial...Daca se intelege...
A plecat de la firma unde lucra imediat dupa pronuntarea divortului...Cat timp a fost in somaj, si anume 9 luni, i s-a tras automat suma ptr pensia alimentara...Iar de 7 luni, de cand i s-a terminat somajul, nu a mai dat niciun leu copiilor nostri.

Eu nu m-a grabit cu procesul, deoarece am sperat ca i se va trezi pana la uram constiinta de tata..In plus, am fost descurajata de tot felul de cazuri asemanatoare, cand procesul ptr pensia alimentara s-a dovedit a fi inutil si fara niciun rezultat favorabil...Respectivele persoane.... mame.....s-au ales doar cu stres, nervi, timp pierdut, frustrari din cauza legilor ambigue in sensul asta..si bineinteles , bani dati avocatului ptr respectivul proces...

Tin sa precizez ca fostului sot, ,din actuala relatia, i s-au mai nascut alti doi copii....

Asadar, va rog un raspuns cat se poate de realist si obiectiv: sa incep un proces ptr pensia copiilor mei?...Sau s-o las balta ptr ca ma voi lupt degeaba cu morile de vant?...

va multumesc!
av.antoanelageaman a scris:

1.dupa parerea mea ar trebui sa formultai o actiune pentru pensie alimentara...macar sa aveti o hotarare judecatoreasca in sensul acesta.. pe urma ,faceti plangere penala pentru neplata pensiei alimentare ...si , in timp, mi-e greu sa cred ca nu veti avea ce executa.
....

Am revenit la acest topic dupa ceva timp...

As vrea sa stiu daca, in cazul in care voi deschide o noua actiune ptr pensia alimentara, aceasta va putea fi recuperata si din urma..adica ptr cele 10 luni de neplata?.... sau doar de la data introducerii actiunii respective?

va multumesc!

eu am inteles ca aveti o hot in care fostul e obligat la plata pensiei,doar ca nu o respecta ptr ca ..nu are venituri.o plangere la politie ptr abandon nu e greu de facut si merita sa o faceti.veti fi chemata sa dati max 2 declaratii ,vedeti ce se intampla,poate aveti noroc si procurorul vede altefel situatia acestor venituri si va trimite parchetul dosarul in instana si atunci nu aveti nev de avocat.nu va costa nimic demersul facut la politie si nu aveti ce pierde.succes!din urma banii se recupereaza doar cu executarea silita.
Ultima modificare: Joi, 22 Decembrie 2011
ContSters114133, utilizator
multumesc, desirelia, ptr raspuns.

Da, exista o hotarare, doar ca in acea hotarare e mentionata doar obligatia la pensia alimentara din veniturile nete realizate...Nicidecum nu e specificata si obligatia la pensia alimentara din salarull minim, in cazul care nu are venit, .......Si cica e imperios necesara si o astfel de mentiune...

De asta e nevoie de alta actiune....din cate am inteles...
@danaru

Il puteti executa silit pentru a plati – retroactiv – pensia de intretinere (datorii acumulate), dar numai pentru ultimii 3 ani (pentru restul a fost pierdut dreptul la actiune)...................................
a scris odata nu prea demult.....trope doi. Dar trope_doi a scris , trope_doi a inteles .....trope_doi a tocit tastaura....
La multi ani trope_doi!:

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

De executat, n-au ce executa....N-are job, n-are casa..n-are conturi...n-are nik....Are doar un venit la negru, doi copii fara pensie alimentara...si alti doi "proaspeti" aparuti tam nesam.....si mai are si o indrazneala crasa de a sfida tot ce misca in jurul lui...si ce nu misca....

Si in plus, suntem pe un forum....Multi scriu, multi inteleg.....sau nu inteleg....multi tocesc tastatura...

Si la multi ani tuturor!!! :)

Alte discuții în legătură

Nu e prea mult?...ma intreb... ADANNA ADANNA Saptamana trecuta am avut prima infatisare in procesul de divort... Despartiti noi suntem de 1 an, de cand sotul meu a plecat de acasa...Nici acum nu stiu ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna si pensie alimentarã marius_fodor marius_fodor Sunt divortat si platesc pensie alimentara pentru două prinţese (fete). Fosta soţie sa recasătorit şi a mai născut un copil cu actualul soţ (fostul ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentare ptr fiicele mele lanfrancom lanfrancom buna, va rog frumos ,sa-mi explice cineva referitor la intrebarile pe care le am de spus apoi voi vrea un raspuns corect si onest. ptr inceput as vrea sa va ... (vezi toată discuția)