raresmocanu81 a scris:
la mine oricum nu mai conteaza, da cred ca la grila 94 de la G4 e greseala. verificati si voi. raspunsul dat e a si c. eu zic ca e doar a. astept pareri
Art. 55 CPP
"Inalta Curte de Casatie si Justitie stramuta judecarea unei cauze de la instanta competenta la o alta instanta egala in grad, in cazul in care, impartialitatea judecatorilor ar putea fi stirbita datorita imprejurarilor cauzei, dusmaniilor locale sau calitatii partilor, cand exista pericolul de tulburare a ordinii publice ori cand una dintre parti are o ruda sau un afin pana la gradul patru inclusiv printre judecatori sau procurori, asistentii judiciari sau grefierii instantei. "
P.S. Si eu am bifat numai a...
la grila 47 din G2 este indicat ca raspuns corect b. parerea mea este ca daca era formulat astfel era corect : atunci cand toti reclamantii au acelasi reprezentant, pt ca asa cum este formulata varianta de raspuns "atunci cand toti reclamantii au acelasi avocat" eu zic ca nu este corect. avocatul poate si doar sa-i asiste, nu neaparat sa-i reprezinte.
voi ce parere aveti?
aamaria a scris:
Felicitari celor cu punctaje mari. Nu a fost usor...
E posibil sa fi trecut si eu de 70. Penalul mi s-a parut foarte greu.
Infractiunea de favorizare a infractorului:
a. poate fi comisa si de persoana vatamata prin infractiunea savarsita de cel favorizat;
b.se poate retine si atunci cand favorizatorul urmareste obtinerea unui folos material in schimbul ajutorului dat pentru ingreunarea sau zadarnicirea tragerii la raspundere penala;
c.se retine in concurs cu complicitatea atunci cand, inainte de consumarea infractiunii, favorizatorul a promis ca va favoriza iar ulterior si-a respectat promiiunea.
Ei au zis A,B.
Mie si C mi se pare corect (am bifat A,C), gandindu-ma ca situatia e asemanatoare cu asta: [ link extern ] .
Ce parere aveti?
Eu am zis ca n-are cum sa fie si b-ul intrucat m-am gandit ca doar tainuitorul este cel care urmareste un folos material injust.
C-ul nu este bun, fiindca complicitatea absoarbe nu intra in concurs cu favorizarea :"Este de asemenea complice persoana care promite, inainte sau in timpul savarsirii...ca va favoriza pe faptuitor..."
KapaA a scris:
raresmocanu81 a scris:
la mine oricum nu mai conteaza, da cred ca la grila 94 de la G4 e greseala. verificati si voi. raspunsul dat e a si c. eu zic ca e doar a. astept pareri
Art. 55 CPP
"Inalta Curte de Casatie si Justitie stramuta judecarea unei cauze de la instanta competenta la o alta instanta egala in grad, in cazul in care, impartialitatea judecatorilor ar putea fi stirbita datorita imprejurarilor cauzei, dusmaniilor locale sau calitatii partilor, cand exista pericolul de tulburare a ordinii publice ori cand una dintre parti are o ruda sau un afin pana la gradul patru inclusiv printre judecatori sau procurori, asistentii judiciari sau grefierii instantei. "
P.S. Si eu am bifat numai a...
Yep...eu am avut grila 2 dar la acea intrebare am pus tot numai a...m-am gandit ca rudenia/afinitatea e alta mancare de peste si nu are treaba cu impartialitatea judecatorului...parerea mea
V-ati gandit sa faceti contestatii?
sapte_pitici a scris:
la grila 47 din G2 este indicat ca raspuns corect b. parerea mea este ca daca era formulat astfel era corect : atunci cand toti reclamantii au acelasi reprezentant, pt ca asa cum este formulata varianta de raspuns "atunci cand toti reclamantii au acelasi avocat" eu zic ca nu este corect. avocatul poate si doar sa-i asiste, nu neaparat sa-i reprezinte.
voi ce parere aveti?
Parerea mea este ca avocatul poate actiona in calitate de reprezentant al partii/lor, iar celelalte variante nu se potriveau de nici o culoare...deci eu zic ca e corect b