ENGFULL a scris:
concluziile de dupa.....
in timpul examenului , cu emotiile in gat si dupa examen am zis : e descurajant de greu , cu toate astea am crezut cu tarie in raspunsurile pe care le-am dat , mai putin procedura penala unde ...... s-a cunoscut ca am rezervat f putin timp invatatului .
in concluzie am facut un pic peste 50 ( 52- 54 ) rusinos , deprimant , descurajant .... :((#-o
acum , la rece , cd am si raspunsurile lor .... mi se par clare si .....
nu-mi vine a crede ca am gresit la unele din ele..... la altele pur si simplu in timpul examenului nu se legau ideile in capul meu , pe unele le-am recorectat dupa a 2-a citire si pe multe le-am bifat in cele din urma corect , dar pe altele le-am gresit
in concluzie ... e de 1000 de ori mai greu la examen decat la " rece "
felicitari celor care au facut punctajul , sunteti intr-adevar cei mai tari si cei mai buni !!!!=D>
mie care am facut un scor atat de mic mi s-au parut destul de grele , chiar f grele !!!:sorry: insa acum cd vad raspunsurile recunosc ca sunt vinovata 100% si ca , daca as fi stiut intr-adevar f bine materia ar fi trebuit sa le rezolv , nu pe toate dar ar fi trebuit sa fac scorul:sorry:
dar .... nu renunt.....
de luni o iau de la capat , poate in timp imi fixez mai bine ideile
la grila de la proc civila : hotararea judecatoreasca are valoare de act autentic ..... chiar daca nu a fost pronuntata intr-o sedinta publica ( eu am gandit ca o hotarare care nu a fost pronuntata intr-o sedinta publica este nula ? nu-i asa ? )
la ordonanta presedintiala am discutat chiar si aici despre admisibilitatea interogatoriului si din cate imi amintesc euy ajunsesem la concluzia ca e admisibil doar daca nu e contara caracterului urgent
eu tot postez nelamuriri , paote e cineva dispus sa comenteze cu mine
la proc civ
daca la termenul de dezbateri asupra fondului se infatiseaza doar reclamantul :
paote incuviinta reclamantului , in conditiile legii , o cerere de amanare pentru lipsa de aparare ? ( serios ?!!!! eu am gandit ca deja in dezbateri reclamantul care a initiat cererea daca vrea aparare trebuia sa o faca de la inceput dar nu in dezbateri....
iar paratului de ce nu i se solutioneaza cerere pt cheltuieli daca a cerut judecata in lipsa si a facut formulat in intampinare cererea privind cheltuieli de judecata ? e din cauza lui " numai daca " ?
la penal :
cum ati gandit-o pe cea cu " se poate retine ca si cauza de nepedepsire a tentativei doar desistarea , nu si impiedicarea producerii rezultatului , in cazul infractiunii dee :
a ) omor
b) evadare
c) ultraj prin amnintare comisa in forma orala ???
hotararea judecatoreasca are valoare de act autentic, chiar daca nu a fost pronuntata in sedinta publica si impotriva sa nu s-a exercitat cale de atac, deoarece nulitatea acesteia este din cea prevazuta la art. 105 alin. 2 C pr civ, care intervine doar daca a produs partii o vatamare si care daca nu este invocata in termenul legal se acopera. Ori prin faptul ca aceasta nu a fost atacata cu vreo cale de atac, rezulta ca nulitatea ei a fost acoperita, prin urmare are valoare de act autentic.
in procedura ordonantei presedintiale nu sunt prevazute dispozitii derogatorii cu privire la probe, in consecinta se aplica regulile comune, fiind admisibila administrarea oricarei probe, cu exceptia celor a caror administrare ar necesita timp indelungat, cum ar fi o audiere de martori prin comisie rogatorie, interogatoriul partii aflate in strainatate (vezi Mihaela Tabarca, Drept procesual civil).
daca la termenul de dezbateri asupra fondului se infatiseaza doar reclamantul :
paote incuviinta reclamantului , in conditiile legii , o cerere de amanare pentru lipsa de aparare ? ( serios ?!!!! eu am gandit ca deja in dezbateri reclamantul care a initiat cererea daca vrea aparare trebuia sa o faca de la inceput dar nu in dezbateri....
iar paratului de ce nu i se solutioneaza cerere pt cheltuieli daca a cerut judecata in lipsa si a facut formulat in intampinare cererea privind cheltuieli de judecata ? e din cauza lui " numai daca " ?
art. 156 alin. 1 c pr civ "instanta va putea da un singur termen pentru lipsa de aparare, temeinic motivata"
atat timp cat reclamantului nu-i mai fusese incuviintat un alt termen pt lipsa de aparare, instanta putea sa-i incuviinteze acestuia o cerere de amanare pentru lipsa de aparare.
in ceea ce priveste cheltuielile de judecata, inaintea incheierii dezbaterilor, instanta trebuie sa puna in vedere partii ca are dreptul sa ceara cheltuieli de judecata,
asa cum e formulat enuntul respectiv, nu e corect, din cauza acelui "numai daca".
in ceea ce priveste intrebarea de la penal:
" se poate retine ca si cauza de nepedepsire a tentativei doar desistarea , nu si impiedicarea producerii rezultatului , in cazul infractiunii de :
a ) omor
b) evadare
c) ultraj prin amnintare comisa in forma orala ???"
rationamentul meu a fost urmatorul:
- in cazul omorului cauze de nepedepsire a tentativei sunt ambele variante, si desistarea si impiedicarea (in cazul impiedicarii producerii rezultatului acesta nu se va pedepsi pt tentativa de omor ci pt vatamare corporala, daca este cazul);
- ultrajul comis in forma orala, fiind o infractiune cu executare prompta, tentativa nu este posivila;
- singura varianta corecta este evadarea, intrucat aceasta este o infractiune de pericol, iar impiedicarea producerii rezultatului este posibila doar la infractiunile de rezultat.
sper ca ti-au fost de folos lamuririle mele si am o recomandare in ceea ce priveste procedura civila, invatati dupa tratatul Mihaelei Tabarca, e o carte foarte buna care prezinta procedura civila din punctul de vedere al practicianului si nu cum al teoreticianului cum este V Ciobanu (nu zic ca nu ar avea un tratat f bun si el, dar e foarte stufos si te baga in multe chestii doctrinare care sunt inutile pt acest examen).
bafta in continuare, eu sunt unul din fericitii care au facut peste 70