avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnat definitiv fara sa fii vinovat abuzat de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnat definitiv fara sa fii vinovat abuzat de justitia din romana (exista justite in romani?)

Va salut si va stimez pe toti utilizatorii acestui site.
urmaresc acest site de vro 1 an si ceva mai precis de cand politisti si procurorul mi au deschis un dosar penal pt. furt calificat . si de atunci tot caut si tot rasfoiesc prin toate partile sa mi gasesc dreptatea intro tara cu avocatii inutilii in fata instantelor romanesti .in prezent sant condamnat la 3 anisori de inchisoare definitiv , irevocabil si nevinovat.
Unde pot sa-mi gasesc dreptatea in tara asta?
Ma poate ajuta vrun avocat din romania ? sau vro organizatie din romania care apara drepturile omului sa mi dovedesc nevinovatia?
La cine ma pot adresa? exista vro comisie de petiti pentru abuzurile din justitie care ma poate ajuta?
Oameni bunii e strigator la cer ce se intapla in justitia di romania o spun pentru ca o simt pe pielea mea si nu mai am incredere in nici un avocat ca majoritatea dau cu presupusul si mi au luat banii degeaba
exista avocati profesionisti in romania ? eu cred ca nu, sau cred ca instantele romanesti nu du doi bani pe vorbele avocatilor din romania.
sant un biet cetatean roman care sufera o drama a justitiei din romania ,am doi copii mici si nu pot sa ma bucur de ei pentru ca justitia si instantele romanesti e un dezastru social care distruge vietii omenesti
CREDETI CA JUSTITIA DIN ROMANIA MAI POATE SA INDREPTE GRESEALA CARE AU FACUTO IN DREPTUL MEU?SI CUM?CAREA AR FII DRUMUL DE URMAT ?DE UNDE SA INCEP?
Cel mai recent răspuns: reflexleg , utilizator 21:58, 17 Octombrie 2011
M-ati amuzat Xuser, desi nu cred ca aveti posibilitatea sa ne scrieti pe forum din spatele gratiilor, sa batem in lemn totusi.
Pe de alta parte va inteleg "scarba" fata de autoritati. Nici eu nu cred in politisti si procurori nici cat negru sub unghie, marea lor majoritate actioneaza si incearca solutionarea unui dosar in mod favorabil pentru una dintre parti, partea care li se pare lor mai interesanta.
In cazul meu, eu fiind invinuit, imi puneau intrebari care nu aveau nici o relevanta cu infractiunea, ba mai mult am sa va povestesc o faza foarte interesanta:
In dosarul cu pricina de fapt erau 2 infractiuni, materialul de urmarire penala mi l-a prezentat inspectorul de caz (chipurile mi l-a prezentat, de fapt doar mi-a citit articolele din codul penal). Dupa ce si-a terminat treaba cu cititul, eram nedumerit de ce nu mi-au citit ambele acuzatii, la care inspectorul acesta spune: "Ah, ma scuzati nici nu am stiut ca procurorul a dat unda verde si pentru inceperea urmaririi penale pt cea de-a doua infractiune!!!". Evident ca eram super amuzat si l-am intrebat" cum e posibil sa nu stiti ce se afla la dosar(desi dosarul era intors de la procuror cu o luna inainte de audierea mea), dar stiti sigur ca eu sunt vinovat? Raspunsul lui a fost ca deh, a fost in concediu si nu a apucat sa mai citeasca indicatiile procurorului.
Ca sa nu mai spun de invartitul probelor. Desi am fost de acord sa platesc expertize care erau absolut necesare, acest inspector tragea de timp sa nu se faca, ca doar stia ca acestea vor scoate adevarul la iveala.

Iar cazuri de "bataie de joc" sunt o sumedenie in Romania.Cat despre judecatori....mai am o farama de incredere, sper sa nu se spulbere.
Indicatiile procurorului se pastreaza la dosar? ca eu nu am vazut asa ceva...cel putin nu in cazul meu ... Ai mei vorbeau ceva in felul urmator cu mine:

"Wai domnule Petrica, dar cum puteti afirma asa ceva ?! Wai de mine, deci domnu Petrica nu imi vine sa cred ca afirmati asa ceva!" Domnu` Petrica!!!! Haideti acuma Domnu Petrica!!! Wai de mine nu imi vine sa cred ce aud domnu Petrica, cum puteti afirma asa ceva?"

lol , cu alte cuvinte il credeau pe infractor 100%, mai ales ca e de-a lor :)))

+ lor li se pare deosebit de suspect, faptul ca m-au batut niste infractori relativ prosti, si nu niste intelectuali cu studii post universitare.

Astfel, ma tot tachinau:

"Eu tot nu inteleg cum daca au vrut sa va bata au venit in fata blocului dvs. si v-a sunat sa iesiti afara! E suspect! Eu cred ca daca chiar vroiau sa va bata va pandeau, ar fi retinut pe la ce ore iesiti seara afara , v-ar fi atacat, si in veci nu ati fi stiut de la cine ati primit bataia... e ceva dubios aici la mijloc"

"Eu tot nu pricep de unde stiau aia (5 la numar!!!) care au venit sa va bata ca nu iese din bloc afara o mahula de 200 kg si le rupe la toti picioarele!? E necurat ceva, ascundeti ceva? Sigur nu l-ati injurat si de aici a inceput totul?! "

"Eu am impresia ca daca doreau sa va si talhareasca ar fi venit cu o ranga metalica pt. a incheia mai repede..."
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2011
xuser, utilizator
1 la mana Justitia cu legile in vigoare e varza si la fel si cu magistrati care in cazul meu personal sau folosit de "o mana spala pe alta" si era enervant pentru ei ca eu incercam sa aduc probe concrete pentru a ma dezvinovatii de niste acuzatii bazate pe niste interpretari ale unor date certe in defavoarea mea .. interpretari ale procurorului afon in domeniul respectiv.

2 la mana Avocati cunosc justitia si legile ei defecte dar majoritatea merg pe burta taras pt a baga banuti in buzunar de pe urma omului aflat intr-o situatie disperata si intr-un domeniu in care habar nu are ce se petrece.

eu la randul meu am facut aceste lucruri si acum ca am trecut prin asa ceva si am o anume experienta pot sa zic ca data viitoare doamne fereste sa existe o data viitoare o sa stiu exact cum o sa procedez in a economisi mii de euro aruncati pe fereastra.

Trebuie sa recunosc ca sunt si avocati OAMENI care inca au curaj sa iti spuna adevarul in fata.. eu in ultima faza am intalnit un astfel de avocat care a avut curajul sa imi spuna ca sansele sunt destul de mici avand in vedere cum procedeaza magistrati in instantele noastre.. eu nu am inteles un lucru ... care mi-a fost explicat ulterior.. eu nu intelegeam cum nu am reusit sa conving instanta ca prin administrarea unei probe certe si corect efectuate se afla adevarul put.. dar defapt mi-a fost explicat destul de clar cu urmatoarele cuvinte..: sa nu cred nici o secunda ca instanta nu a inteles ce vroian eu.. instanta nu a vrut sa arate ca a inteles.. pentru ca din pacate asa functioneaza sistemul la noi.. O mana spala pe alta.PUNCT
Nu am avut ce face de cat sa ma consolez cu ideea.. si sa astept sa gat aici.. ca sa imi caut dreptatea la instantele din afara tarii.. unde din fericire chiar se respecta drepturile omului.. fie el si inculpat.. dar din nefericire pt mine atunci nu o sa ma mai incalzeasca cu nimic.. decat sufleteste ca mi-am gasit dreptatea.. intr-un final.
Este pacat ca traim intr-o tara corupta si un sistem bolnav sper doar sa vina clipa cand acesti magistrati care judeca eronat si gresit sa plateasca cu adevarat pt toate eroriile comise.. nici scuza jalnica ca au zeci sute de dosare pe zi.. nu e o scuza sa inchizi oameni .. poate pe nedrept poate prea mult timp..
spre exemplu eu am patit ceva intr-o instanta in care cu adevarat mi-am dat seama ca porcii astia chiar nu te asculta.
cand mi sa dat dreptul la cuvant si am vrut sa incep sa spun ce mi sa intamplat inca din urmarire penala.. cum mi sa refuzat dreptul de a depune la dosar proba concreta pt a ma dezvinovati care ulterior in instanta am si depus-o si am si obtinut achitare.. cand am inceput sa vorbesc domnul judecator a scos un oftat lung si a gesticulat ca si cum "ui si la asta cat ne mai tine acum cu prostiile lui" in acel moment eu m-am oprit din vorbit, m-am uitat la avocat.. care imi facea semn sa continui.. si m-am adresat presedintelui de instanta.. doamna judecator.. e dreptul meu si libertatea mea la mijloc.. e greu sa ma ascultati? la care a raspuns.. nu nu spune-ti ca va ascultam domnu..
Aceasta faza care a facut-o acel judecator gras ca un porc pe salariul lui de peste o suta doua zeci de milioane.. nu a facut decat sa imi confirme faptul ca e adevarat ce se spune.. eu contez prea putin in fata lor..
Din pacate cam asta se intampla peste tot.. si din pacate nici nu cred ca o sa se schimbe ceva prea curand.. as fi foarte fericit sa vad cum porcii ar fi trasi si ei la raspundere.. cum e tras orice om pt. greselile, erorile comise la locul de munca.
Dupa parerea mea in general se judeca bine.Mult mai bine decat se crede in general.
Problema cu probele constituie insa o chestiune delicata.
Mici detalii pe care martorii sau inculpatii nu le inteleg sunt folosite ulterior...de acuzare...

Sa stiti ca am intalnit cazuri in care inculpatii tot sustineau ca sunt nevinovati.
Sa va dau si un exemplu.Inculpatul recunostea ca facilita practicarea prostitutiei de mai multe fete dar intrucat nu le agresa sustinea ca este nevinovat de infractiunea de proxenetism.
Desi a avut mai multi avocati inaintea mea el nu intelesese ca de fapt si de drept era vorba de infractiunea de proxenetism.

Parerea mea este ca avocatul trebuie sa fie precum judecatorul cand analizeaza cazul si sa caute sa prezinte la instanta argumentele demne de retinut.
Fara o apreciere obiectiva a cazului instanta nu il poate lua suficient in seama.
Partea cu subiectivismul formeaza a doua parte a apararii prin raportarea la probe si interpretarea lor printr-o analiza obiectiva si subiectiva.
Practic...de aceea are omul nevoie de avocat...si nu pentru ca omul (inculpatul) nu ar stii sa vorbeasca ( asa cum cred multi oameni...neavocati)

Am intalnit si eu o situatie de curand unde instanta nu a judecat chiar grozav as spune pe baza probelor administrate dar...dubiul pana la urma a dus la aplicarea unei pedepse cu suspedare desi era vorba de o pedeapsa de la 7 la 20 de ani...
Spun ca nu a judecat tocmai grozav intrucat achitarea ar fi fost totusi mai potrivita...mai ales ca au fost doua achitari in prima instanta si in apel.
Insa instanta de recurs era excesiv de dura si o pedeapsa cu suspendare...poate ca a considerat ca este deja prea mult...
Doi judecatori au considerat ca persoanele sunt vinovate si unul a considerat ca este nevinovata.
In total, prin analiza numarului de judecatori tot catre o achitare ne-ar putea duce concluzia intrucat 4 judecatori au mers pe achitare ( 1 judecator la fond, 2 la apel si 1 in recurs ) iar 2 din instanta de recurs au decis vinovatia dar...aplicand o pedeapsa cu suspendare...
Daca ar fi fost alta instanta foarte probabil ca ar fi ramas achitarea...

Si aici ii atrag atentia lui X care ar trebui sa aiba mare grija cu probele administrate in faza de urmarire penala intrucat de acolo se poate trage necazul.

Totusi, daca este vorba de o infractiune cu impacarea partilor nu risca prea mult...intrucat imi vine greu sa cred ca ii va aplica o pedeapsa cu executare...
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Domnule avocat Lascoschi in justitie la noi foarte greu se dau achitari.. vorbesc de cazurile de nevinovatie.. cel mai des se aplica pedeapsa cu suspendare si toata lumea e bine intr-un fel.. oricum sunt sigur ca si d-voastra ati observat pana acum destule aberatii ale instantelor de judecata.. chiar cum ati dat d-voastra exemplu mai sus .. nu a contat cati judecatori au dat achitare.. 2 au fost mai "destepti" si au aplicat pedeapsa cu suspendare... de ce? sa fim seriosi.. sa nu cada statu de prost.Statu nu greseste .. el tot timpu are dreptate.. :) el si organelele lui.. problema e ca la noi democratia se vede doar in magazine si doar cu numele.. Statul tot un comunist batran si imputit a ramas

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat nevinovat FlorinDatcu FlorinDatcu Buna ziua.Am fost condamnat la 4 ani cu executare nevinovat,fara sa cunosc persoanele implicate in dosar,doar pentru ca ma uraste atat de tare cel care zice ca ... (vezi toată discuția)
Proces penal pentru evaziune fiscala, spalare de bani, aderare la grup infractional.....etc adelina032 adelina032 am si eu cateva nelamuriri.......sunt implicata intr-un dosar pt evaziune fiscala ,spalare de bani,aderare la gr.infractional,fals in inscrisuri sub semnatura ... (vezi toată discuția)
Declaratie mincinoasa stefyy_al stefyy_al Buna ziua !! Am si eu o problema , pe scurt , sunt martor al partii vatamate , am fost la politie , am dat o declaratie , ideea este ca mi'a fost dictata , ma ... (vezi toată discuția)