avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
Este vobra de cei ce dau definitivatul, dupa ce au facut cursurile INPPA.

Decizia respectiva este neconstitutionala. Examenul trebuie sa se dea n aceleasi conditii pentru toata lumea. Stagiarii dau examen grila cu codurile pe masa, iar cei ce intra din alte profesii dau sinteza? Inteleg ca se doreste a se face o casta, dar e deja bataie de joc. Un primar poate fi avocat fara examen , dar un consilier juridic care are mai mult de 10 ani experienta si sute de litigii la activ, trebuie sa dea examen si sa toceasca ca la 20 de ani.
:)

Stagiarii dau examen grila cu codurile pe masa

Si cei care vor sa devina avocati stagiari dau sinteza+spete,nu doar grila. Testul grila este prima etapa a examenului,iar sinteza/spete a doua (pentru cei care au reusit sa treaca de grila,evident).
Ca s-ar examenul cu codurile pe masa...nu stiu ce sa zic...;)
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2012
luiza2008, utilizator
Doamna, eu vorbesc de stagiari, nu de cei ce vor sa devina stagiari, e o diferenta destul de mare intre cele doua categorii, unii sunt doar wannabe.:) pana iau examenul.

Jocandi Causa a scris:

Este vobra de cei ce dau definitivatul, dupa ce au facut cursurile INPPA.

Decizia respectiva este neconstitutionala. Examenul trebuie sa se dea n aceleasi conditii pentru toata lumea. Stagiarii dau examen grila cu codurile pe masa, iar cei ce intra din alte profesii dau sinteza? Inteleg ca se doreste a se face o casta, dar e deja bataie de joc. Un primar poate fi avocat fara examen , dar un consilier juridic care are mai mult de 10 ani experienta si sute de litigii la activ, trebuie sa dea examen si sa toceasca ca la 20 de ani.

Eu una, nu cred ca este vorba despre o casta...am mai auzit asta...#-onu vad logica,examenul nu e pe locuri,in aceasta profesie consider ca e loc pentru toata lumea ...daca esti bun castigi,daca nu....ramai un avocat al cauzelor pierdute...In ceea ce priveste examenul probabil se organizeaza in acest mod deoarece se tine cont de faptul ca, in general,un stagiar nu poate avea experienta unei persoane care a avut o profesie in domeniul juridic de cativa ani si care probabil stie legislatura si modul de aplicare al acesteia cu ochii inchisi............parerea mea......
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2012
solomon_bc, utilizator
solomon_bc a scris:

Buna ziua,
ma poate ajuta cineva,va rog,cu niste spete(rezolvate) -SUCCESIUNI ...o carte /un link ? Eu am cumparat o culegere de spete dar sunt nerezolvate:D ....
:vishenka:

Poate te ajuta asta:
[ link extern ] /

[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Examen admitere barou satelix satelix Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul ... (vezi toată discuția)