avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
Multumesc frumos ,Luiza !:kissing:

Buna ziua dragi colegi

Vreau sa va pun si eu o intrebare in legatura cu invatatul si
retinerea a ceea ce sa invatat pe termen mai lung .

Constat ca, spre exemplu daca astazi invat un subiect pe care il
stiu bine si il pot reproduce foarte bine doar din minte fara sa ma
uit in carte , dupa o anumita perioada , sa spunem cateva
saptamani nu mai stiu acel subiect atat de bine , adica nu il mai pot
reproduce in totalitate ca atunci cand l-am invatat prima oara , si asta
in conditia in care acel subiect l-am invatat cat mai logic posibil fara
sa il tocesc, desi sunt unele subiecte care trebuiesc tocite din pacate .
Voi aveti probleme de genul acesta..? , si daca da cum faceti ca sa
retineti materia cat mai bine , ce metode de a invata folositi , va
structurati materia intr-un anumit fel , invatati din mai multe surse sau
dintr-o singura sursa ca sa nu faceti o tocanita in creier , va faceti
singuri sintezele dupa care invatati , spre exemplu uitandu-ma la procedura
penala vad ca Udroiu trateaza materia intr-un fel iar Neagu intr-un altfel
- sunt subiecte unde unul trateaza mai bine iar altul mai greu de inteles
sau altul are ceva in plus , incercati sa le invatati si sa le reproduceti
cu aceleasi cuvinte cu ale autorului sau le intelege-ti si invatati dupa
care le reproduce-ti prin cuvintele voastre dar cat mai apropiat de cele ale
autorului .
Sper sa nu va iau prea mult din timp celor care vor da un raspuns . Pun
aceasta intrebare deoarece e demoralizant cand vezi ca inveti atata amar de
materie si la un moment dat cind vrei sa vezi roadele muncii tale nu e
chiar asa cum sperai ca va fi , si de asta va intreb , pentru a
afla daca mi se intampla numai mie sau e ceva ce se intampla in
general .

Va multumesc anticipat , o zi buna si spor la invatat .

Buna tuturor! Urmaresc de ceva vreme acest topic, si dat fiind ca ma pregatesc si eu pt examenul din toamna, ma gandeam ca n-ar fi rau sa ma mai lamuresc cu oarece chestiuni, asa ca cine poate sa-mi raspunda, e binevenit..
In primul rand, nu am inteles exact daca in materia de examen intra si NCPC si ce anume din el.. Din vechiul Cod Civil ramane tot, cu exceptia actului juridic care trebuie studiat dupa noua legislatie?
De asemenea, v-as ruga enorm sa-mi dati o bibliografie zdravana (ce-i drept, am o gramada de carti si tratate in domeniu, dar nu strica sa ma consult si cu altii) si mai ales ceva carti de spete si grile pt fiecare materie..
La voi cum merge invatatul? Eu abia ma apuc serios, pana acum am cam lenevit, chiar de mi-am mai bagat nasul prin cate o carte.. sper sa am vreme..
andreea-ioana a scris:

Buna tuturor! Urmaresc de ceva vreme acest topic, si dat fiind ca ma pregatesc si eu pt examenul din toamna, ma gandeam ca n-ar fi rau sa ma mai lamuresc cu oarece chestiuni, asa ca cine poate sa-mi raspunda, e binevenit..
In primul rand, nu am inteles exact daca in materia de examen intra si NCPC si ce anume din el.. Din vechiul Cod Civil ramane tot, cu exceptia actului juridic care trebuie studiat dupa noua legislatie?
De asemenea, v-as ruga enorm sa-mi dati o bibliografie zdravana (ce-i drept, am o gramada de carti si tratate in domeniu, dar nu strica sa ma consult si cu altii) si mai ales ceva carti de spete si grile pt fiecare materie..
La voi cum merge invatatul? Eu abia ma apuc serios, pana acum am cam lenevit, chiar de mi-am mai bagat nasul prin cate o carte.. sper sa am vreme..

1. In materia de examen nu intra si NCPC. Din vechiul Cod Civil tot,plus aplicarea legii civile in timp si actul juridic civil din Noul Cod.

Bibliografie (orientativa):

DREPT CIVIL
1. Gabriel Boroi - Drept civil. Partea generala. Persoanele
2. Corneliu Birsan - Drept civil. Drepturile reale principale
3. Constantin Statescu, Corneliu Birsan - Drept civil. Teoria generala a obligatiilor
4. Francisc Deak - Tratat de drept civil. Contracte speciale
5. Francisc Deak - Tratat de drept succesoral
6. Gabriel Boroi ,Carla Alexandra Anghelescu - Curs de drept civil. Partea generala (cf. Noului Cod Civil

DREPT PROCESUAL CIVIL
1. Mihaela Tabarca - Drept procesual civil. Vol.I - II
2. Gabriel Boroi, V.M. Ciobanu,Traian Cornel Briciu - Drept procesual civil. Curs selectiv. Teste grila. Editia a V-a

DREPT PENAL
1. Constantin Mitrache, Cristian Mitrache - Drept penal roman. Partea generala
2. Tudorel Toader - Drept penal roman. Partea speciala
3. Mihail Udroiu - Drept penal. Partea generala. Partea speciala. Editia a II a

DREPT PROCESUAL PENAL
1. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea generala
2. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea speciala
3. Mihail Udroiu - Procedura penala. Partea generala. Partea speciala

Spete/Grile:

Drept civil
Drept Civil:
Drept civil. Teoria generala a obligatiilor. Manual de seminar. Cristina Zamsa,CH Beck 2010;
Drept civil. Contracte speciale. Succesiuni-Camelia Toader;
Drept civil. Drepturile reale principale. Note de curs,jurisprudenta relevanta,spete,teste grila-G. Boroi,M.M. Pivniceru,T. V. Radulescu,C.A. Anghelescu;
Drept civil. partea generala. Explicatii teoretice,spete si grile-G. Boroi,M.M. Pivniceru,T.V. Radulescu,L. Irimescu;
Drept procesual civil:
Drept procesual civil-Indreptar pentru seminare si examene, CH Beck-Viorel Mihai Ciobanu,Traian Cornel Briciu,Claudiu Constantin Dinu;
Drept procesual civil. Teste grila si spete pentru examene,ed. a II-a-G. Boroi,G. Raducan Hamangiu 2011
Drept Penal/Procedura penala:
Teste grila. Drept penal si procedura penala. Editia a II-a, revazuta si adaugita - Mihail Udroiu
Drept penal roman. Partea generala - Culegere de probleme din practica judiciara pentru uzul studentilor - Bulai Costica, Mitrache Constantin,Cristian Mitrache,Lefterache Lavinia Valeria
Drept penal. Partea speciala - Caiet de seminar - Sergiu Bogdan
Super, Luiza..multumesc mult. Chiar e tot ce am nevoie acolo, mai ales ca o parte le regasesc si in biblioteca. Multzam inca o data si spor la invatat!

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Examen admitere barou satelix satelix Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul ... (vezi toată discuția)