andreea-ioana a scris:
Buna tuturor! Urmaresc de ceva vreme acest topic, si dat fiind ca ma pregatesc si eu pt examenul din toamna, ma gandeam ca n-ar fi rau sa ma mai lamuresc cu oarece chestiuni, asa ca cine poate sa-mi raspunda, e binevenit..
In primul rand, nu am inteles exact daca in materia de examen intra si NCPC si ce anume din el.. Din vechiul Cod Civil ramane tot, cu exceptia actului juridic care trebuie studiat dupa noua legislatie?
De asemenea, v-as ruga enorm sa-mi dati o bibliografie zdravana (ce-i drept, am o gramada de carti si tratate in domeniu, dar nu strica sa ma consult si cu altii) si mai ales ceva carti de spete si grile pt fiecare materie..
La voi cum merge invatatul? Eu abia ma apuc serios, pana acum am cam lenevit, chiar de mi-am mai bagat nasul prin cate o carte.. sper sa am vreme..
1. In materia de examen nu intra si NCPC. Din vechiul Cod Civil tot,plus aplicarea legii civile in timp si actul juridic civil din Noul Cod.
Bibliografie (orientativa):
DREPT CIVIL
1. Gabriel Boroi - Drept civil. Partea generala. Persoanele
2. Corneliu Birsan - Drept civil. Drepturile reale principale
3. Constantin Statescu, Corneliu Birsan - Drept civil. Teoria generala a obligatiilor
4. Francisc Deak - Tratat de drept civil. Contracte speciale
5. Francisc Deak - Tratat de drept succesoral
6. Gabriel Boroi ,Carla Alexandra Anghelescu - Curs de drept civil. Partea generala (cf. Noului Cod Civil
DREPT PROCESUAL CIVIL
1. Mihaela Tabarca - Drept procesual civil. Vol.I - II
2. Gabriel Boroi, V.M. Ciobanu,Traian Cornel Briciu - Drept procesual civil. Curs selectiv. Teste grila. Editia a V-a
DREPT PENAL
1. Constantin Mitrache, Cristian Mitrache - Drept penal roman. Partea generala
2. Tudorel Toader - Drept penal roman. Partea speciala
3. Mihail Udroiu - Drept penal. Partea generala. Partea speciala. Editia a II a
DREPT PROCESUAL PENAL
1. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea generala
2. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea speciala
3. Mihail Udroiu - Procedura penala. Partea generala. Partea speciala
Spete/Grile:
Drept civil
Drept Civil:
Drept civil. Teoria generala a obligatiilor. Manual de seminar. Cristina Zamsa,CH Beck 2010;
Drept civil. Contracte speciale. Succesiuni-Camelia Toader;
Drept civil. Drepturile reale principale. Note de curs,jurisprudenta relevanta,spete,teste grila-G. Boroi,M.M. Pivniceru,T. V. Radulescu,C.A. Anghelescu;
Drept civil. partea generala. Explicatii teoretice,spete si grile-G. Boroi,M.M. Pivniceru,T.V. Radulescu,L. Irimescu;
Drept procesual civil:
Drept procesual civil-Indreptar pentru seminare si examene, CH Beck-Viorel Mihai Ciobanu,Traian Cornel Briciu,Claudiu Constantin Dinu;
Drept procesual civil. Teste grila si spete pentru examene,ed. a II-a-G. Boroi,G. Raducan Hamangiu 2011
Drept Penal/Procedura penala:
Teste grila. Drept penal si procedura penala. Editia a II-a, revazuta si adaugita - Mihail Udroiu
Drept penal roman. Partea generala - Culegere de probleme din practica judiciara pentru uzul studentilor - Bulai Costica, Mitrache Constantin,Cristian Mitrache,Lefterache Lavinia Valeria
Drept penal. Partea speciala - Caiet de seminar - Sergiu Bogdan