avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
Misha80 a scris:

Buna ziua! Cum merge invatatul la voi? Mai puteti suporta canicula?:sticktongue:Voiam sa va reeamintesc ca de anul acesta mai avem o proba in etapa a doua: OEPA. Nu trebuie sa o neglijam. Am inteles ca va fi sinteza, insa in ce zi se va desfasura? Din hotararea UNBR nu reiese ca etapa a doua s-ar desfasura pe parcursul a trei zile: doar 17 si 19 oct. S-a specificat doar la definitivi. Deja, o zi de examen in plus mi se pare prea mult... Ar mai urma mers pe sarma, marunt cu degetele de la picioare si tacamul e complet.:coffee:

Cred ca OEPA intra, ca si anul trecut, doar la proba grila - avand doar caracter teoretic.

Cel putin, asa scrie in Hotararea UNBR: [ link extern ]

Nu cumva aceasta hotarare reglementeaza desfasurarea examenului in 2011?
Pe Baroul Mureş, unde s-a anunţat deja examenul pe 2012 include clar oepa şi la sinteze. Dacă sintezele se vor esfăşura ca şi anul trecut pe 2 zile probabil o să pună în fiecare zi un subiect de sinteză la oepa. Aşa ar fi cel mai simplu. Dar cine ştie?!... Ei scriu ceva de genul: 2 pobe: un test grilă şi un examen sinteză la 5 materii... Ca şi cum sintezele s-ar da toate în aceeaşi zi... Gen 5 subiecte, unul pe materie... Ar fi prea drăguţ din partea lor! :P
Oricum dacă examenul rămâne stabilit pe 8 oct., până pe 8 august ar trebui să apară regulamentul de organizare şi tematica.
Răbdare să avem :)
Cordelia a scris:

Pe Baroul Mureş, unde s-a anunţat deja examenul pe 2012 include clar oepa şi la sinteze. Dacă sintezele se vor esfăşura ca şi anul trecut pe 2 zile probabil o să pună în fiecare zi un subiect de sinteză la oepa. Aşa ar fi cel mai simplu. Dar cine ştie?!... Ei scriu ceva de genul: 2 pobe: un test grilă şi un examen sinteză la 5 materii... Ca şi cum sintezele s-ar da toate în aceeaşi zi... Gen 5 subiecte, unul pe materie... Ar fi prea drăguţ din partea lor! :P
Oricum dacă examenul rămâne stabilit pe 8 oct., până pe 8 august ar trebui să apară regulamentul de organizare şi tematica.

Civilul si procedura civila se dau pe 17, penalul si procedura penala pe 19. Logic ar fi ca pe 18 sa dam OEPA, pentru ca mi se pare deja prea mult sa repartizeze aceasta proba intr-una din cele doua zile. Sau poate se va da si pe 17 si pe 19, cate un subiect din OEPA. Oricum ar fi o varza. Mi se pare destul de obositor sa ai trei zile de examen, una dupa alta. Nici la INM nu exista asa ceva. Intre probele de examen exista un interval de cel putin 5 zile. Tematica a fost deja afisata. Acum trebuie sa anunte doar examenul, cu cel putin 60 de zile inainte si taxa de examinare, in privinta careia sper sa nu avem surprize, caci si asa e destul de costisitoare.Si daca ar fi sa se dea in aceeasi zi, ceea de e de neimaginat, s-ar da 10 subiecte, sau 15, caci sunt si sinteze si spete...:hammer: Nu! E clar! Sa nu inducem in eroare, vom da in doua zile diferite, problema fiind OEPA, care se vrea si ea examinata.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2012
Misha80, utilizator
Misha80 a scris:

Cordelia a scris:

Civilul si procedura civila se dau pe 17, penalul si procedura penala pe 19. Logic ar fi ca pe 18 sa dam OEPA, pentru ca mi se pare deja prea mult sa repartizeze aceasta proba intr-una din cele doua zile. Sau poate se va da si pe 17 si pe 19, cate un subiect din OEPA. Oricum ar fi o varza. Mi se pare destul de obositor sa ai trei zile de examen, una dupa alta. Nici la INM nu exista asa ceva. Intre probele de examen exista un interval de cel putin 5 zile. Tematica a fost deja afisata. Acum trebuie sa anunte doar examenul, cu cel putin 60 de zile inainte si taxa de examinare, in privinta careia sper sa nu avem surprize, caci si asa e destul de costisitoare.Si daca ar fi sa se dea in aceeasi zi, ceea de e de neimaginat, s-ar da 10 subiecte, sau 15, caci sunt si sinteze si spete...:hammer: Nu! E clar! Sa nu inducem in eroare, vom da in doua zile diferite, problema fiind OEPA, care se vrea si ea examinata.

Unde a fost afisata tematica?

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)