avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
balinaelena a scris:

Poate cineva sa ma ajute cu un raspuns- la dosar se poate depune adeverinta de licenta sau trebuie neaparat diploma de licenta ? Eu am luat licenta anul trecut in vara si abia la inceputul lunii septembrie o sa mi se elibereze diploma.
Se mai confrunta cineva cu aceasta problema?

poti sa depui adeverinta doar daca este valabila. da, nu cred ca mai e "buna" in septembrie avand in vedere ca licentele se dau in lunile iunie-iulie...si adeverinta e valabila 1 an....
andreeas1 a scris:

balinaelena a scris:

Poate cineva sa ma ajute cu un raspuns- la dosar se poate depune adeverinta de licenta sau trebuie neaparat diploma de licenta ? Eu am luat licenta anul trecut in vara si abia la inceputul lunii septembrie o sa mi se elibereze diploma.
Se mai confrunta cineva cu aceasta problema?

poti sa depui adeverinta doar daca este valabila. da, nu cred ca mai e "buna" in septembrie avand in vedere ca licentele se dau in lunile iunie-iulie...si adeverinta e valabila 1 an....

Eu consider că e bună, din moment ce altceva nu are ce să dea, şi ar fi o prostie ca din cauza asta să nu poată da examen, şi normal mi se pare ca adeverinţa să fie valabilă până la data la care se dau diplomele! În orice caz să scrie pe ea ce fel de învăţământ e, la zi, la distanţă, câţi ani de studiu sunt şi neapărat să ai suplimentul de diplomă, care oricum se cere.

Misha80 a scris:

Mi se pare destul de obositor sa ai trei zile de examen, una dupa alta. Nici la INM nu exista asa ceva. Intre probele de examen exista un interval de cel putin 5 zile. Tematica a fost deja afisata. Acum trebuie sa anunte doar examenul, cu cel putin 60 de zile inainte si taxa de examinare, in privinta careia sper sa nu avem surprize, caci si asa e destul de costisitoare.Si daca ar fi sa se dea in aceeasi zi, ceea de e de neimaginat, s-ar da 10 subiecte, sau 15, caci sunt si sinteze si spete...:hammer: Nu! E clar! Sa nu inducem in eroare, vom da in doua zile diferite, problema fiind OEPA, care se vrea si ea examinata.

Eu am dat şi când a fost examen clasic, 5 materii în 5 zile şi nu numai eu, dar mulţi alţii şi s-a intrat şi aşa la examen. Si na, poate fi obositor sau nu! Depinde, cât te consumi pentru examen. Oricum, astea sunt condiţiile. Din moment ce te-ai înscris la examen, le accepţi şi le suporţi. :coffee:
Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2012
Cordelia, utilizator
daca adeverinta a expirat nu mai e buna, dar trebuie sa se duca la facultate sa-i dea alta adeverinta in care se specifica in inca nu s-au eliberat diplomele, dar situatia aceasta cred ca e doar la Spiru Haret, ca UB, Titulescu, Maiorescu, Cantemir, Romano-AMericana au eliberat diplomele....
Universitatea de Stiinte si Arte Gh. Cristea, Bucuresti- am depus cerere pentru eliberarea dplomei de licenta. Cand am sunat la secretariat mi s-a spus ca abia dupa 2-3 septembrie mi se va putea elibera diploma pentru ca sunt in licenta si apoi pleaca in concediu.
OviMc a scris:

Salutare tuturor,
Cine imi poate da si mie sinteze si cam ce se poate pentru admitere.
inchisnonstop@yahoo.com
Va multumesc frumos,

si eu ,si eu,VA ROG FRUMOS: tatiana_calaras@yahoo.com
Va multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Examen admitere barou satelix satelix Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul ... (vezi toată discuția)