avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
pe ei nu ii intereseaza aceste aspecte si cine face scandal sau nu.este lege care reglementeaza profesia asta,precum si admitere in barou si de cate ori trebuie sa se organizeze examenul.ca este foarte greu,aia e altceva,dar nu avem ce face decat sa invatam:) nu iti imagina ca mie imi convine ca trebuie de exemplu sa imi mananc creierii de 4 luni incoace,dar asta e:) memoriile,petitiile si alte asemenea lucruri nu isi au rostul,nici macar nu faci valuri cu asa ceva,dar sa mai si darami ditamai vaporul :)

tare faza "inppa,unbr exista pentru a ne ajuta sa devenim avocati " :))))))))))))))))))))))))))))
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
porcul, utilizator

1. Mda...nu trebuia sa includ si UNBR, in schimb "INPPA=Institutul National pt Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor" deci....
2. Legea care reglementeaza profesia asta nu este data din ceruri de sus de la Dumnezeu, si nu trebuie sa ne inchinam la ea. Dar eu nu am zis sa schimbe legea, taxa de examen si metodele de examinare nu sunt date in lege. Plus ca in lege scrie ca se poate organiza examenul de 2 ori pe an, asa cum s-a intamplat in 2010, deci trebuie doar sa iesim din pasivitate.
Stiu ca si anul trecut au existat discutii pentru inca un examen in aprilie-mai. Eu am sugerat sa cerem acest examen anul acesta plus o taxa de bun simt, plus metode de examinare mai putin complicate, vedeti ca oricum apar discutii la grile, dar la sinteza si speta?
Nu vreau sa sufoc forumul polemica pe care o am cu tine. Am inteles, iti place sa stai in banca ta, ok, dar memoriile, petitiile si protestul isi au mereu rostul.
In fine, acum repeta lumea, mai vedem dupa examen.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
mstcrstn, utilizator
pai si eu repet.nu poluam cu nimic forumul.da nu e foarte accesibila taxa aia de examen,si da e greu examenul,dar pe ei ii arde mai rau la buzunar decat pe noi(sunt prea multi in avocatura).singura diferenta e ca ei sunt de partea cealalta a gardului si noi ne uitam sau astia care suntem trecuti de grile momentan suntem cocotati :)) poate picam inapoi sau picam la ei in gradina
mstcrstn a scris:

1. Mda...nu trebuia sa includ si UNBR, in schimb "INPPA=Institutul National pt Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor" deci....
2. Legea care reglementeaza profesia asta nu este data din ceruri de sus de la Dumnezeu, si nu trebuie sa ne inchinam la ea. Dar eu nu am zis sa schimbe legea, taxa de examen si metodele de examinare nu sunt date in lege. Plus ca in lege scrie ca se poate organiza examenul de 2 ori pe an, asa cum s-a intamplat in 2010, deci trebuie doar sa iesim din pasivitate.
Stiu ca si anul trecut au existat discutii pentru inca un examen in aprilie-mai. Eu am sugerat sa cerem acest examen anul acesta plus o taxa de bun simt, plus metode de examinare mai putin complicate, vedeti ca oricum apar discutii la grile, dar la sinteza si speta?
Nu vreau sa sufoc forumul polemica pe care o am cu tine. Am inteles, iti place sa stai in banca ta, ok, dar memoriile, petitiile si protestul isi au mereu rostul.
In fine, acum repeta lumea, mai vedem dupa examen.

sunt complet de acord cu tine.ar trebui examinari mai dese.Atat pt cei care sunt in profesie cat si pt cei care doresc sa urmeze aceasta profesie.si intradevar taxele exagerate pt vremurile astea in care traim nu si au justificare.......
Asa sa le spui clientilor tai cand / daca vei fi avocat: ca nu se merita sa faca petitii!?!!!!

porcul a scris:

pe ei nu ii intereseaza aceste aspecte si cine face scandal sau nu.este lege care reglementeaza profesia asta,precum si admitere in barou si de cate ori trebuie sa se organizeze examenul.ca este foarte greu,aia e altceva,dar nu avem ce face decat sa invatam:) nu iti imagina ca mie imi convine ca trebuie de exemplu sa imi mananc creierii de 4 luni incoace,dar asta e:) memoriile,petitiile si alte asemenea lucruri nu isi au rostul,nici macar nu faci valuri cu asa ceva,dar sa mai si darami ditamai vaporul :)

tare faza "inppa,unbr exista pentru a ne ajuta sa devenim avocati " :))))))))))))))))))))))))))))

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Examen admitere barou satelix satelix Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul ... (vezi toată discuția)