avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
Va agitati si va contraziceti degeaba pe aici. Mai bine puneti mana sa invatatii (cei care ati luat) ca va asteapta niste probe grele in comparatie cu grilele (sa vedeti acuze ce se vor face dupa probele scrise :O ). Cei care n-am luat (sunt si eu printre acestia), tre sa ne concentram pe ce facem, si dam la anu, nu e problema, n-au intrat zilele in sac.
Cat despre ce vorbiti, ca unii sunt mai buni ca altii, n-are relevanta. Sa fii avocat bun fie esti implicat puternic in politica, fie ai un fler extraordinar de a convinge oamenii sa apeleze la tine. Cunostintele le prinzi pe parcurs, niciun avocat stagiar nu poate fi bun.
Am spus eu ca NICIODATA ? Poti sa treci dintr-o parte in alta foarte bine dar dupa ce te-ai dovedit bun in ceva macar. Dupa ce ai fost procuror o viata e adevarat ca puti a kk trecand in avocatura dar asta e.
Nu mamaie , am spus doar ca nu e ok ca toti ofilitii care au picat la inm sa vina buluc la barou. Rebuturile ca magistrati nu sunt INFINIT mai pregatiti ci doar au tocit mai mult cu o luna (desi e mult). Hai sa nu ne mai aia pe noi ca am invatat 7 carti. Altii invata 100 si nu aude lumea de ei. Frustrarea se simte in oasele tale (ca de altfel in multe candidate) iar eu zic ca , competitia adevarata sa se dea intre cei care vor un anume lucru si nu doar o scapare de un somaj crunt. Rog tocilarele sa nu se mai bage in seama pe subiectul asta, mai ales cand nu au dat examen la barou. Mamaie matale mergi pe o logica a extremelor , nu eu. Frica de competitie nu exista , exista doar frica de a nu ramane somer a celor care au picat la inm. Hai atunci sa stabilim ca examenele sunt la fel de dificile si stim asa pe ce picior jucam nu ? E mai corect. Sunt curios daca examenul de barou ar fi inaintea celui de la inm , cati ar fi pe loc la inm ? Nu cumva ar ramane aia fara candidati ? LOL SAu vajnicii tocilari (si foanfele tocilare cu exces de rautate si orgoliu) ar renunta DEFINITIV LA CALITATEA DE AVOCAT ? INFINIT mai pregatiti auzi. BAAAA da mare e gradina. Asta e logica aia sanatoasa ?

Ice Hellene a scris:

deveghe a scris:

ancamoon
Data Duminica, 14 Octombrie 2012, 21:12
Subiect [ fara subiect ]
Mesaj """"""Mai usor cu acuzatiile. Nu ingradeste nimeni dreptul celui "picat" la inm sa intre in barou, nu-l ingradi tu. In plus, o cariera de avocat iti ofera niste ani de experienta si o alta perspectiva si bineinteles, si niste ani vechime. Sunt oameni care dau de 10 ori la inm pana reusesc sa intre, ce sa faca aceia? Sa stea acasa 10 ani de zile doar pt ca isi doresc sa devina judecatori sau procurori? A deveni magistrat presupune multa munca si stapanire de sine, rezistenta la stres etc, iar daca cei ce au avut ghinion sa nu se numere printre cei 200 doresc sa incerce si altceva, si tot o profesie in domeniul juridic(nu isi doresc sa lucreze in IT sau ceva de genu sa iti justifice oarecum aversiunea) , nu vad de ce trebuie sa ii pui la zid asa.""""""

DA , CEI care vor sa devina judecatori sau procurori nu trebuie sa aiba ca alternativa avocatura. Dupa cum si cei care pica acest examen de primire in profesia de avocat nu au alternativa. Dar poate este indicat in procesul de eroziune a institutiilor sa avem avocati rebuturi ca magistrati. Normal este ca un om care tinteste mai sus sa-si asume riscul esecului si sa nu-l dea la o parte pe cel care a tintit mai jos si merita succesul. Normal este ca examenele la INM si INPPA sa se dea simultan. Baroul nu trebuie sa fie barca de salvare a picatilor de la INM ci locul in care sa-si desfasoare activitatea cei care si-au dorit cu ADEVARAT SA FIE AVOCATI.

Doamne, ce logica!!! Atunci, n-ar trebui sa fie permis avocatilor sa fie magistrati vreodata sau invers. "Rebuturile ca magistrati" sunt infinit mai pregatiti sa exercite profesia de avocat. Se simte frustrarea si frica fata de o competite adevarata! Mult succes!

PS: nu am dat examen la Barou.

In opinia domnisoarei candidatii la barou care nu au fost "incununati "" de esecul examenului inm, sunt infinit mai slab pregatiti si eventual mai dobitoci. Cum ar fi unii se simt bine ca si chiori in tara orbilor dupa ce participa si la a doua sansa (pe care moral nu o merita).
tu ai observat ca tu iti raspunzi singur la replici?iti place sa te faci auzit?esti un fel de badea si nu ne-am prins noi,sper ca nu ai si limbajul mocofanului ala.eu nu mai discut cu tine pe tema examenului.e treaba ta cum privesti examenul si profesia si pe restul candidatilor.bafta in continuare daca ai trecut,daca nu bafta pe celelalte cai.nu are nici un sens sa continuam discutia si asa nervii imi sunt intinsi la maxim pentru urmatoarele 3 probe.
deveghe a scris:

In opinia domnisoarei candidatii la barou care nu au fost "incununati "" de esecul examenului inm, sunt infinit mai slab pregatiti si eventual mai dobitoci. Cum ar fi unii se simt bine ca si chiori in tara orbilor dupa ce participa si la a doua sansa (pe care moral nu o merita).

Daca merg pe "logica" ta, atunci toti cei care pica la Barou sa nu cumva sa mai incerce sa se angajeze in alta parte, sa stea someri si sa nu gaseasca o alta "barca de salvare"! Nu sunt domnisoara, iar vorbele mele au venit ca raspuns la cuvantul "rebuturi". Daca ai fi atat de pregatit si de sigur pe tine, nu ai atat de preocupat de competitie. Sunt infinit mai pregatiti pt ca "au tocit" si nu doar 1 luna, ci unii chiar ani buni. Nu se bazeaza pe noroc, pe sistem etc.
Si sa retii ca NU E VB DESPRE MINE, ci despre o majoritate. Nu am facut referiri la cei care au picat la Barou, ci la exprimarea ta "artistica". Daca ai inteles ceva bine, daca nu la fel de bine, nu ma intereseaza cearta. Am zis ce-am avut de spus, nu puteam sa stau si sa vad cum ii jignesti pe cei care nu au luat la INM, numindu-i "rebuturi". Succes, tataie!

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Examen admitere barou satelix satelix Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul ... (vezi toată discuția)