goethe a scris:
Daca eu te imbrancesc pe tine ca nu imi plac ochii tai si mi- a casunat pe tine, da, exista intentie si este un act care intra in categoria celor enuntate de tine. Daca trec pe langa tine si te imbrancesc ca sa imi fac loc, din greseala, e culpa. Nu te rezuma doar la actul in sine.Analizeaza si pozitia subiectiva a faptuitorului, nu doar o incadrare a imbrancelii in categoria actelor violente. Daca merg insa pe linia ta de gandire, nu mai exista nici ucideri din culpa la accidentele auto, toate ar fi omoruri, ca doar soferii conduc..cu intentie ca sa ajunga undeva anume, nu?
Definitia din DEX: a imbranci = a impinge cu violenta. Speta nu spune "din greseala". Iar condusul masinii nu e infractiune, pe cand lovirea sau alte violente este. Ma bucur ca am cu cine sa dezbat si chiar ai adus argumente bune. :) Eu nu tb sa zic ca tine, cum nici tu nu tb sa zici ca mine. :)
Amicii mele, cea care da definitivatul si mi-a cerut parerea, i-am spus sa spuna ca e ucidere din culpa, ca sa nu aiba vreo surpriza daca zice LCM.
Succes pe mai departe!