avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 10 Octombrie 2011
Despre afacere nu mai discutam atunci.

In afara de acest ultim loc de munca ati mai lucrat undeva? Daca da, scrieti perioadele exacte.

In acest caz, veste buna. Nu e nevoie sa lucrati decat o luna la prietenul dvs si apoi puteti beneficia de somaj.
Calcul
01.08.2007 - 01.02.2009 - 18 luni
01.07.2009-01.08.2009 - 1 luna
Ca urmare aveti stagiul pentru somaj
Ideea este urmatoarea: rugati colegul sa va angajeze cu contract de munca pe durata determinata de la 01.07.2009 la 01.08.2009. Apoi, emite decizia de incetare a contractului, in urma expirarii duratei determinate de o luna pentru care ati fost angajata. In termen de 30 de zile de la data de 01.08. 2009 va depuneti dosarul de indemnizatie la ALOFM pe raza caruia aveti domiciliul si veti beneficia minim de 9 luni de indemnizatie de somaj. (01.08.2009 - 01.05.2010). Atentie, va va trebui atat de la prieten cat si de la fostul angajator completate adeverintele cu stagiul de cotizare pentru somaj( model gasiti la ALOFM)
Daca mai aveti ceva perioade inainte lucrate, s-ar putea si mai mult. Va spun concret daca imi scrieti perioadele de cotizare.
am mai lucrat in perioada 20.01.2005 pana in perioada 01.07.2006 sau 01.08.2006 (aici nu mai stiu exact daca a fost iulie sau august, dar oricum nici mai tarziu si nici mai devreme de aceasta perioada)

Va multumesc din suflet pt. rabdare si ajutor!:)
Mda, prea putin. In acest caz, perioada pentru care veti primi indemnizatie este cea pe care am scris-o mai sus.
Perioada aceasta de acordare se suspenda pe perioada cat beneficiati de concediu de maternitate (certificatele medicale se depun la ALOFM), si se prelungeste corespunzator cu perioada in care a fost suspendata.
Succes!
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)