Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
din pacate nu stiu pe nimeni care sa ma ajute asa :(
cred ca am sa astept cu conceptia pana fac 3-4 luni vechime la actualul loc de munca si abia apoi sa trec la treaba, ca nu vad alta solutie
va multumesc inca o data
Ar mai fi o solutie. Daca nu a fost inca inregistrat CIM la actualul angajator, propuneti-i sa va angajeze incepand cu 10 iunie si platiti-i dvs. contributiile datorate statului pentru perioada 10.06-01.07. Este posibil sa fie de acord acest angajator...
Am si eu o problema.
1. Sunt inspector de asigurari, angajat cu contract de munca = venit din salariu.
2. Am lucrat in 2007 si 2008, pt un broker, cu contract de mandat, ca agent de marketing = venit din comisioane.
3. La societatea unde lucrez, incasez comision = venit din comisioane.
Intrebare:
Adeverinta cu veniturile din salariu+adeverintele cu comisioanele obtinute (pentru care s-a retinut si virat 10% si s-a depus declaratie 200 anual), se iau in calcul pentru recalcularea indemnizatiei pentru cresterea copilului?
In Tulcea, suntem doar doua cazuri si toata lumea, da din colt in colt, nestiind ce sa faca cu noi. Vor sa ne respinga cererile.
Va rog sa ne ajutati!!!!!!!
Am uitat sa mentionez ca in momentul de fata, beneficiez de cei 600 RON, incepand cu ianuarie 2009.
Multumesc pt raspuns.
Stiu de 6%. Sunt platiti.
DJFPS-ul spune ca veniturile din asigurari, se incadreaza la art.78 din Codul fiscal si deci, nu se ia in calcul si vor sa imi respinga cererea.
Ma doare sufletul ca dau o caruta de bani la stat si cand ajung sa apelez, ma lovesc de situatii dintre cele mai incurcate. Copilul meu are 7 luni, eu iau bani de 2 luni si acum ma lovesc de faza asta.
Sa inteleg ca mi-am ales prost meseria si femeile din asigurari nu au sanse sa beneficieze de 85% decat daca au salarii mari?
Cum sa demontez obiectia?
Am depus adeverinte de la broker si de la societatea unde lucrez, acte de la finante si totusi, cica aceste venituri nu se iau in calcul.