avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 10 Octombrie 2011
Ati depus la primarie dosar si pentru celelalte sume de care beneficiati?
Aveti dreptul de :
alocaţie de stat - (200 lei/lună - 0-2 ani, 42 lei/lună - 2-18 ani);
alocaţie nou-născut - (230 lei) ;
contravaloare trusou - (150 lei);
indemnizaţie creştere copil - (85% din media veniturilor, sau 600 lei/lună);
salariu bonus pentru nastere - cererea pentru acest salariu o depuneti la angajator.
Da, am depus aceste acte.Nu stiam in schimb, ca alocatia de dupa varsta de 2 ani a "crescut" la 42 de lei.Celelalte ajutoare le-am ridicat deja.

Va multumesc din nou pentru raspuns, si va mai intreb ceva cu ocazia asta:

Mi-am amintit acum ca cu primul copil, mai am un baietel nascut in martie 2005, am primit in acelasi timp cei 800 de lei , dar si cei 25 de lei -care se dadeau atunci- alocatie a copilului.Acum, cum se va proceda, voi primi cei 800 de lei, urmand ca dupa ce face fetita 2 ani, sa raman pe cei 42 de lei lunar?Multumesc anticipat pt raspuns!
Mi-am amintit acum ca cu primul copil, mai am un baietel nascut in martie 2005, am primit in acelasi timp cei 800 de lei , dar si cei 25 de lei -care se dadeau atunci- alocatie a copilului.Acum, cum se va proceda, voi primi cei 800 de lei, urmand ca dupa ce face fetita 2 ani, sa raman pe cei 42 de lei lunar?Multumesc anticipat pt raspuns!

Exact asa va fi, dupa ce copilul implineste varsta de 2 ani veti primi 42 de lei / luna.
Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca exista posibilaitatea sa beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani, avand in vedere ca am avut 3 luni de concediu fara plata in ultimele 12 luni. As vrea sa stiu, mai precis, daca as putea sa platesc eu cotizatiile la stat pe cele 3 luni de concediu, unde ar trebui sa le platesc, si cum pot stii ce suma am de platit, astfel incat sa pot beneficia de indemnizatie.

Va multumesc anticipat.
MZ
Din pacate, nu veti putea beneficia de indemnizatie daca aveti intrerupere de trei luni ( nu e vorba de somaj tehnic, nu?). De asemenea, nu exista nici posibilitatea sa platiti undeva pentru acele trei luni in care nu ati realizat venituri profesionale.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)