Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Veniturile din asigurari se iau in calcul pt. indemnizatie pt cresterea copilului.
=D>d-nei Andreea ,pt raspuns.Acum cateva luni, inainte sa-mi depun si eu dosarul pt recalculare am cautat si citit legea , codul fiscal si am descoperit ca se incadreaza acest venit.
Ca urmare mie mi s-au luat in calcul aceste venituri.
Bafta si daca nu primiti raspuns favorabil , puteti face contestatie, iar daca nici asa nu vi se vor lua in calcul, cum spunea si dna Andreea, ramane ,,instanta".
Buna-ziua! Va rog frumos, sa ma ajutati si pe mine daca se poate.
Eu nu mai lucrez din data de 01.02.2009... inca nu sunt insarcinata dar as vrea sa raman cat mai repede. Legat de acest fapt, am 2 nelamuriri:
1- cele 12 luni in care trebuie sa cotizezi la stat, includ si cele 9 luni de sarcina?
2- am auzit pe la cunostinte ca as putea sa-mi duc cartea de munca la Fortele de Munca, si in functie de salariul care il stabilesc... sa platesc din mana darile catre stat pentru a putea beneficia de indemnizatia pe 2 ani. Este posibil asa ceva?
Nu este adevarat ce v-au spus acele cunostinte ... pentru a beneficia de indemnizatia pentru CIC, legea prevede ca trebuie sa aveti realizate venituri profesionale supuse impozitului pe venit timp de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului.
Acordarea indemnizatiei este conditionata de realizarea unor venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Exista posibilitatea de care ati auzit, dar nu mai este valabila de cativa ani.
Cele 12 luni includ cele 9 de sarcina. Daca copilul se naste inainte de termen, se poate reduce perioada necesara de cotizatie cu perioada pe care ati mai fi avut-o pana la termen.