avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cand un contract devine nul??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cand un contract devine nul??

as dori sa-mi raspundeti cand un contract de inchiriere intre 2 persoane devine nul sau ce duce la anularea automata a contractului incheiat?
nerespectarea in totalitate a unei clauze mentionate in contract atrage nulitatea contractului?
romascanu a scris:

Iar judecatorul nu da ce nu i se cere.

Acuma, să nu generalizăm... :innocent:

Data post: Sambata, 20 Septembrie 2008, 19:21
Subiect: RE: cand un contract devine nul??

filipstelian a scris:

Omul vrea sa stie cind si in ce conditii contractul devine NUL si nu discuta despre reziliere,care asa cum bine se stie intervine in cu totul alte conditii.

Eu cred că de fapt ştie foarte bine ce vrea, dar nu ştie să exprime în termeni juridici ceea ce vrea.

Cum bine sublinia romascanu, cu o plasticitate demnă de un mînuitor al condeiului şi al textului de lege în acelaşi timp, contractul nu devine nul. El se naşte nul. Aş adăuga eu, uneori se naşte gata mort.

Liviu S.Bordaş

:offtopic: Interventie moderator
Aveti posibilitatea de a edita mesajul anterior, daca intre timp nu a intervenit un alt raspuns. Scrierea mai multor mesaje consecutive este considerata o incalcare a Regulamentului de postare.

Chestia asta chiar n-o ştiam. Utilă de tot. Sper doar s-o ţin minte.
Mulţumesc pentru atenţionare. :)

Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Septembrie 2008
themis, utilizator
:">
Confundaţi noţiunile. Neîndeplinirea obligaţiilor contractuale nu atrage nulitatea sau anularea actului, ci desfiinţarea lui pentru viitor (rezilierea), aşa cum bine sublinia alina hornea

Doresc si eu sa stiu daca un contract de vanzare cumparare, cu clauza de uzufruct, poate fi anulat pentru nerespectarea clauzei de uzufruct de catre nudul proprietar si in ce conditii se poate face (daca evident se poate anula ).
themis a scris:

romascanu a scris:

Iar judecatorul nu da ce nu i se cere.

Acuma, să nu generalizăm... :innocent:

:tooth: Ma rog, n-ar trebui sa dea..., desi ca o mai dau si ei cu oistea-n gard cateodata.

@ filipsetelian
Omul povesteste despre cauze de reziliere, dar le boteaza nulitate. Adica (initial, pana la explicatiile mele) facea exact confuzia despre care vorbeam mai sus intre nulitate si reziliere.

@ bucurescu
Daca locatarul efectueaza transformari neautorizate, locatorul poate sa ceara repunerea lucrului in situatia anterioasa SAU rezilierea cu daune interese.

@ diaspora
Contractul de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct NU POATE fi "anulat" pentru nerespectarea clauzei de uzufruct. Pe dvs. v-am tot sfatuit prin diverse alte locuri sa discutati cu un avocat. Stiti cum faceti dvs.? Exact cum as face eu acum daca m-as apuca sa ma uit printr-un tratat de medicina. As avea senzatia ca sufar de toate bolile descrise acolo ori ca mi s-ar potrivi orice leac, cand cel mai "sanatos" ar fi sa consult un medic.
Ultima modificare: Duminică, 21 Septembrie 2008
romascanu, moderator
#-o Am fost la medic, dar a cerut 10 % din valoarea imobilului.. si de unde 6000 de euro! Nu cred ca avocatii traiesc cu aer, dar nici nu sunt suficient de avut ca sa o pot ajuta la maniera sta pe mama! Sorry, daca am depasit limita .
Eu nu cred ca un medic (fara ghilimele de data asta) ar stabili pretul unei interventii inainte de a analiza (consultatie) daca interventia asta e o operatie pe cord deschis sau se rezuma la punerea unui plasture dezinfectant.

Daca ati dat de un "medic" (cu ghilimele de data asta) care intai a cerut banii si pe urma o sa vada el ce e de facut si mai ales DACA e ceva de facut cu soti de izbanda, atunci solutia era aceea de a-l trimite la dracu si a mai consulta si pe altii.

Pentru prima (si singura de pana acum) problema medicala (pe bune) mai serioasa eu am consultat (si platit, evident) vreo 7-8 destepti pe domeniul lor, chiar daca punand cap la cap parereile lor cu greu am reusit sa ajung la ... lungimea unei concluzii. Credeti ca mie nu mi s-a propus si interventia chirurgicala (eventual pe la clinici particulare) doar pentru ca se vedea pe fata mea ca am de unde s-o platesc? Ca asa e in ...tenis.
Desi ca toata lumea vede numai in avocati pe ăi mai ai dracu.

Si de cele mai multe ori reprosurile (care s-ar cuveni altora) ni se fac cunoscute tocmai noua, astora care dam aici sfaturi ... pe gratis.
Ultima modificare: Duminică, 21 Septembrie 2008
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Obligatii persoane fizice si persoane juridice carmen silva carmen silva S-a inchiriat un imobil compus din 4 camere unei persoane. La momentul respectiv contractul s-a facut astfel: " X in calitate de proprietar inchiriaza ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager stefania-andreea stefania-andreea In decembrie 2010 matusa mea mi-a facut contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager.As dori sa stiu daca ea ar putea in vreun fel sa \"atace\" ... (vezi toată discuția)
Ce pot face cand nu se respecta clauzele contractuale??? bucurescu bucurescu Iata cum stau lucrurile: Mama mea a decedat acum 4 ani, iar inainte de a muri a facut un contract de inchiriere a unui spatiu cu o firma. Adica a inchiriat ... (vezi toată discuția)