Pentru intrebarea care incepea cu "apropos" v-am raspuns deja inca de pe pagina 2.
romascanu a scris:
@ bucurescu
Daca locatarul efectueaza transformari neautorizate, locatorul poate sa ceara repunerea lucrului in situatia anterioasa SAU rezilierea cu daune interese.
Nu ati citit ori nu ati inteles ce am scris eu? "Constructiile auxiliare.. fara acord" sunt si ele niste tranformari neautorizate. E mai lipede asa?
Pentru prima intrebare care incepe cu "am intalnit situatia in care..." nu am cum sa va raspund fara sa cunosc clauzele contractuale. Si nici n-am cum sa le ghicesc...ma confundati cu Mama Omida. Iar daca incepeti cu "am intalnit situatia.." inseamna ca ea nu e contratul dvs. si atunci e inutil sa-mi pierd vremea cerand precizari despre ceva ce nici dvs. nu stiti decat din auzite.
Nu orice fel de neexecutare da dreptul celeilalte parti de cere rezilierea. Obligatia de a face canalizare nu e chiar genul de obligatie ce poate fi pusa in sarcina locatarului. (el are doar obligatia de aface reparatiile mici numite locative). Canalizarea e treaba proprietarului nu a locatarului. Asa ca in extremis pot sa calific acesta clauza ca fiind abuziva.