avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... bataie la politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

bataie la politie

Am un prieten care a fost chemat la sectia de politie si a fost audiat. Cand l-am vazut a doua zi avea deja un ochi vanat si l-am intrebat ce s-a intamplat,a recunoscut cu greu ca fusese batut, de mai multi politisti, pe rand, l-au dat cu capul de fiset, i-au dat cuo bata la talpi si mai multe lovituri, majoritatea nu se vad ca urme.
Ce il sfatuiti sa faca?
Cel mai recent răspuns: Sonji , utilizator 13:54, 11 Ianuarie 2012
Lasand la o parte gluma cu amicul, trebuia ca la iesirea din sectie sa chemati salvarea pt ingrijiri medicale, astfel figurati si la Urgente in evidente si aveati o proba in plus. Acum puteti sa sesizati caft-ul comandantului sectiei, indicand numele sau descrierea celor ce v-au lovit si sa spuneti ca in baza CML veti merge mai departe. Dvs. raspundeti de faptele dvs., ei de ale lor. Dar de ce nu v-ati prezentat la Poli insotit de un avocat?
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2011
emil6702, utilizator


corect.ideea cu sunatu la salvare e foarte buna.
totusi,nu credeti ca risca?ma gandesc ca nu are cum sa probeze fapta..

Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
Gabriela Mihai, Avocat
Nu era caz de salvare
a fost si la urgenta. Pana sa vina avocatul din oficiu s-a intamplat. l-au prins in flagrant, furt din masini.
Pe bune, ce sa faca? ii iese certificatul, da nu vrea nimeni sa-i dea un sfat
Ma gandesc ca atunci cand primesti cativa pumni sau esti dat cu capul de corpuri dure....se observa relativ in scurt timp. Daca spuneti ca politistii l-au batut pana a venit avocatul din oficiu, v-as intreba: acesta nu a observat nimic ?
Pe de alta parte, este intr-adevar greu de demonstrat ca politistii au fost cei care l-au batut, dar trebuie sa mearga mai departe daca doreste sa se faca dreptate in cazul lui. Nimeni, dar absolut nimeni nu merita lipsa de respect si batai chiar daca ar fi sa vorbim despre fapte grave comise. Politia nu trebuie sa faca dreptate impartind pumni si batai si sper ca acest lucru sa fie priceput de toata lumea.
Daca ar fi sa dau un sfat....plangerea penala pt loviri este solutia, fara sa se gandeasca ca i s-ar inrautati situatia din dosarul pentru care este cercetat. Sa angajeze un avocat, sa nu se lasa pe mana unuia din oficiu.

Mircica+ a scris:

Nu era caz de salvare
a fost si la urgenta. Pana sa vina avocatul din oficiu s-a intamplat. l-au prins in flagrant, furt din masini.
Pe bune, ce sa faca? ii iese certificatul, da nu vrea nimeni sa-i dea un sfat


In primul rand sa renunte la sportul asta! Salvarea... putea spune ca are ameteli si dureri de cap din cauza bataii primite si il lua imediat. Cine se ia de meseria asta trebuie sa-l duca si capul! Dupa ce iese CML-ul solicitati si o copie de pe fisa de observatie sau foaia de primiri urgente si mergeti mai departe. Daca tot s-a apucat de o treaba, macar pe asta s-o duca la capat!

Alte discuții în legătură

Ce putem face in acest caz? dianaenache87 dianaenache87 Buan dimineata!Am si eu o problema delicata!!Sotul meu impreuna cu un prieten au fost luati de politia comunitara...La sectia de politie au fost arestati cu ... (vezi toată discuția)
Abuz politie. declaratie scrisa sub presiune. posibilitate schimbare declaratie ionuti876 ionuti876 Buna seara, am fost retinut intr-o sectie de politie in bucuresti fara sa fiu inregistrat in care am fost retinut in jur de 6 ore, am fost maltratat si ... (vezi toată discuția)
Abuz de putere cu vatamare fizica victor1906 victor1906 Buna ziua. Este vorba de nepotul meu de 21 de ani , care a fost chemat la politie , banuit ca a fost autorul unei spargeri de locuinta. A fost pus sa dea ... (vezi toată discuția)