avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... bataie la politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

bataie la politie

Am un prieten care a fost chemat la sectia de politie si a fost audiat. Cand l-am vazut a doua zi avea deja un ochi vanat si l-am intrebat ce s-a intamplat,a recunoscut cu greu ca fusese batut, de mai multi politisti, pe rand, l-au dat cu capul de fiset, i-au dat cuo bata la talpi si mai multe lovituri, majoritatea nu se vad ca urme.
Ce il sfatuiti sa faca?
Cel mai recent răspuns: Sonji , utilizator 13:54, 11 Ianuarie 2012
Cu asa incurajari, chiar ca a meritat sa caut un raspuns pe acest forum. E bine de stiut ca exista in continuare prejudecati si mentalitati de caverna, in umbra unui anonimat pe internet.
Trebuia sa il omoare atunci in sectie si poate erati multumiti ca nici cei care au tinut de sase nu si-au facut treaba si ca drogurile n-au fost suficiente sa il anestezieze inainte de a i se apasa bocancul pe gat.
Nu toti traim in Bucuresti sa chemam televiziuni; daca ne bate un "militian" si avem o varsta frageda nu mai putem gandi sa chemam salvarea daca inca ne tinem pe picioare.
Prietenul meu si oricine greseste merita sa ne comportam civilizat, si in justitie si pe forumuri, sa nu fim animale si sa respectam drepturile omului.

Ma intereseaza in continuare daca demersul lui de a face plangere impotriva politistilor ar avea o urmare, fie pozitiva in sensul pedepsirii acestora, fie negativa in sensul inrautatirii situatiei lui privind fapta pt care a fost audiat cu parul.
luna trecuta la batut pe unu si a murit laspital.a fost batut in sectia de politie.deci,tanarul in speta a scapat usor.eu zic sa o ia ca o invatatura,si sa isi vada mai departe de treaba.de unde va avea atatia bani,sa isi ia avocat si pentru furt si pentru politisti?plus ca ar pierde sigur.succes.
Mircica+ a scris:


Nu toti traim in Bucuresti sa chemam televiziuni; daca ne bate un "militian" si avem o varsta frageda nu mai putem gandi sa chemam salvarea daca inca ne tinem pe picioare.

dar cand a furat din masina omului, s-a gandit(sau....v-ati gandit????)
Mircica+ a scris:

Prietenul meu si oricine greseste merita sa ne comportam civilizat, si in justitie si pe forumuri, sa nu fim animale si sa respectam drepturile omului.


adica dreptul prietenului tau era sa fure din acea masina(al tau sa ii tii de sase) si "militienii" ar fi trebuit sa isi ceara scuze ca se aflau la locul nepotrivit in momentul nepotrivit
SINCER....RECUNOSC....chiar ai tupeu
in rest....numai de bine

Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
craciuniliutza, utilizator
Nu cred ca va face mare lucru daca nu are dovezi clare ca politistii l-au batut.A trecut si unchiul meu prin aceeasi situatie la sf lui august.Doar ca politistii i-au luat cartela de telefon si i-au deteriorat-ocand le-a spus ca atunci cand va pleca de acolo va suna la salvare.Noi l-am adus la spital,la urgenta a-2-a zi dimineata si a refuzat internarea pe proprie raspundere pt ca nu are venit si platea spitalizarea.Are certificat medico-legal pt 15 zile.Am facut plangere si la Parchet si la Politia Judeteana.Cel care l-a batut in sectia de Politie se pare ca este paznic,dar a insotit politistii care nici macar nu s-au legitimat si nici pe el nu l-au legitimat.procurorul care instrumenteaza cazul a fost la sectia de ploitie din comuna Barla,unde s-a intamplat evenimentul,iar seful sectiei,car nici macar nu a fost prezent atunci au spus ca a cazut pe scari si din cauza asta are coastele rupte,dar fara sa fie julit pe maini,picioare,etc.Au fost audiati martorii care au fost de fata la conflictul verbal care a dus la acestre evenimente.
Eu astept rezultatele anchetei si voi face plangere mai departe la minister la bucuresti .

Deci,fara dovezi sansele sunt mici.
Ar fi de dorit ca, macar, in absenta unui sfat competent, sa nu judecam si, mai mult, sa nu-i condamnam pe semenii nostri care au gresit. Pentru aceasta exista institutii ale statului desemnate acestui scop, iar cei care au incalcat legea nu pot suferi decat una din pedepsele prevazute de lege. Atat si numai atat. Aceasta inseamna ca organele abilitate cu cercetarea penala (din punctul meu de vedere eminamente analfabete) ar trebui sa respecte procedurile prevazute in codul specific. Din moment ce persoana care solicita ajutorul nostru -si nu sa fie dinainte condamnat- (banuiesc ca deja are mustrari de constiinta) nu a beneficiat de suportul unui avocat din oficiu si probabil nici de prezenta martorilor si mai mult, a suportat metehnele unor militieni de caverna, mi se pare normal, firesc, sa intreprinda orice este posibil pentru sanctionarea brutelor neanderthaliene. Nu dau nume, dar poate ca cei care au infierat gestul petentului sau al prietenului sau, nu conteaza, intr-o buna zi, se vor trezi beneficiarii unui tratament similar, daca unui/unor retardati in uniforma li se pare ca au incercat sa deschida portiera unei masini, sa zicem! cunosc deasemenea multi homelesses care dorm in masini pe care le gasesc deschise sau le deschid ei, trebuie toti batuti si acuzati de furt sau de mai stiu eu ce? Mergi cu ei de gat pana in panzele albe!
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
emil6702, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce putem face in acest caz? dianaenache87 dianaenache87 Buan dimineata!Am si eu o problema delicata!!Sotul meu impreuna cu un prieten au fost luati de politia comunitara...La sectia de politie au fost arestati cu ... (vezi toată discuția)
Abuz politie. declaratie scrisa sub presiune. posibilitate schimbare declaratie ionuti876 ionuti876 Buna seara, am fost retinut intr-o sectie de politie in bucuresti fara sa fiu inregistrat in care am fost retinut in jur de 6 ore, am fost maltratat si ... (vezi toată discuția)
Abuz de putere cu vatamare fizica victor1906 victor1906 Buna ziua. Este vorba de nepotul meu de 21 de ani , care a fost chemat la politie , banuit ca a fost autorul unei spargeri de locuinta. A fost pus sa dea ... (vezi toată discuția)