avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... bataie la politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

bataie la politie

Am un prieten care a fost chemat la sectia de politie si a fost audiat. Cand l-am vazut a doua zi avea deja un ochi vanat si l-am intrebat ce s-a intamplat,a recunoscut cu greu ca fusese batut, de mai multi politisti, pe rand, l-au dat cu capul de fiset, i-au dat cuo bata la talpi si mai multe lovituri, majoritatea nu se vad ca urme.
Ce il sfatuiti sa faca?
Cel mai recent răspuns: Sonji , utilizator 13:54, 11 Ianuarie 2012
Mircica+ a scris:

Cu asa incurajari, chiar ca a meritat sa caut un raspuns pe acest forum. E bine de stiut ca exista in continuare prejudecati si mentalitati de caverna, in umbra unui anonimat pe internet.
Trebuia sa il omoare atunci in sectie si poate erati multumiti ca nici cei care au tinut de sase nu si-au facut treaba si ca drogurile n-au fost suficiente sa il anestezieze inainte de a i se apasa bocancul pe gat.
Nu toti traim in Bucuresti sa chemam televiziuni; daca ne bate un "militian" si avem o varsta frageda nu mai putem gandi sa chemam salvarea daca inca ne tinem pe picioare.
Prietenul meu si oricine greseste merita sa ne comportam civilizat, si in justitie si pe forumuri, sa nu fim animale si sa respectam drepturile omului.

Ma intereseaza in continuare daca demersul lui de a face plangere impotriva politistilor ar avea o urmare, fie pozitiva in sensul pedepsirii acestora, fie negativa in sensul inrautatirii situatiei lui privind fapta pt care a fost audiat cu parul.

Domnule,dumneavoastra vreti sa respectam drepturile unui om care nu respecta drepturile altui om?ne luati de fraieri?de ce nu a respectat si el dfreptul de proprietate?macar sa suporte consecintele,nu sa mai aiba si un tupeu atat de nesimtit.
tocmai din cauza tupeului a fost batut, fiind prins in flagrant o fi scos si un cutit ceva sa toace un politist ceva, ca lichelele au un tupeu de infractor nu de cetatean cu bun simt
ion_iliescu a scris:



corect.ideea cu sunatu la salvare e foarte buna.
totusi,nu credeti ca risca?ma gandesc ca nu are cum sa probeze fapta..





E foarte buna ideea, mai ales ca ei asculta si mesajele de la 112.

A fost un caz in oras unde cineva a procedat asa, iar politistii au iesit l-au batut din nou. A sunat din nou la 112 si iar l-au batut :)))

Vedeti la stiri cazul cu cei 30 de politisti care bateau prostituate pentru a le da o parte din castiguri, deci, nu ne mai mira absolut nimic in tarisoara asta a noastra.
Cand cei care trebuie sa te protejeze recurg la astfel de gesturi, indiferent ca esti infractor sau nu, nu au dreptul sa te loveasca ci sa te pedepseasca conform legii.
Ce incredere sa mai ai in Justitie? unde peste tot sunt oameni corupti?
Cineva spune sa nu generalizam, dar uite ca se generalizeaza de la sine treaba.
Deci..sper sa nu se ajunga la chestia cu "dreptate pe cont propriu", ca o sa fie haos.
Politistii pot bate pe oricine fara martori, mai ales ca au avantajul meseriei si pot invocat ca defapapt cel care era in sectie s-a automutilat sau autoranit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce putem face in acest caz? dianaenache87 dianaenache87 Buan dimineata!Am si eu o problema delicata!!Sotul meu impreuna cu un prieten au fost luati de politia comunitara...La sectia de politie au fost arestati cu ... (vezi toată discuția)
Abuz politie. declaratie scrisa sub presiune. posibilitate schimbare declaratie ionuti876 ionuti876 Buna seara, am fost retinut intr-o sectie de politie in bucuresti fara sa fiu inregistrat in care am fost retinut in jur de 6 ore, am fost maltratat si ... (vezi toată discuția)
Abuz de putere cu vatamare fizica victor1906 victor1906 Buna ziua. Este vorba de nepotul meu de 21 de ani , care a fost chemat la politie , banuit ca a fost autorul unei spargeri de locuinta. A fost pus sa dea ... (vezi toată discuția)