avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art.65 alin.1 c.m
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art.65 alin.1 c.m

URGENT!!!!!! urmaresc de mai mult timp raspunsurile dumneavoastra si va rog sa ma ajutati si pe mine intrucat sunt intr-o situatie absolut disperata. Lucrez de cativa ani la un hotel, la mare , ca sef receptie . Am primit de la administratorul hotelului o hartie prin care eram anuntata ca incepand cu 3 septembrie, societatea isi inceteaza activitatea iar pana pe 10 septembrie ma aflu in cencediu de odihna, fara ca eu se cer asta. De asemenea m-a informat ca am previz de 20 de zile iar mai apoi imi va inceta contractul de munca in baza art.65 alin.1 c.m.
Sunt inca in stare de soc si va rog sa-mi spuneti daca este legal sa fiu data afara pentru ca vine iarna si nu sunt turisti ?.
Daca societatea isi inceteaza activitatea pe 3 cum ma aflu in concediu de pe 3 pana pe 10? Contabila va pati acelasi lucru daca societatea si-a incetat activitatea? Iarna nu primeam nici un ban cu toate ca am contract de munca pe durata nedeterminata . Ce ar trebui sa fac ? Ce sa solicit societatii?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 14:00, 9 Octombrie 2008
Completare la raspunsul dat de "elis" pentru "camee2m":
Adresele catre ALOFM si ITM se fac numai in cazul concedierilor colective.
Decizia de a ataca in instanta incetarea CIM este numai a salariatei, daca ea considera ca a fost concediata ilegal.
Domnule Tudor Valeriu va multumesc pentru sfaturile date si imi cer scuze daca nu am fost explicita in primele mele demersuri pe acest forum. As vrea sa va intreb la punctul 2 in care imi spuneti" Ii puteti da in judecata si specificati ca nu ati primit decizia de concediere" cum sa ma apar daca instanta va considera prematur introdusa cererea mea? Si as mai vrea sa va intreb pentru punctul 6" Decizia trebuie emisa in 30 de zile, nu in 3 ani" puteti sa mi spuneti care este articolul de lege pentru acest termen de 30 de zile?
Revin pt. a preciza faptul ca am fost informata in scris de angajator despre faptul ca firma si-a incetat activitatea la 3 septembrie ca eu intre 3 si 10 sunt in CO si ca am preaviz de 20 de zile si ca incepand cu 1 octombrie inceteaza contractul meu de munca in baza art.65 alin.1 c.m. Am primit in scris o adresa cu toate acestea pe data de 12 septembrie cand eram acasa si a doua zi nu m-am mai prezentat intrucat am inteles ca anterior acestei date firma isi incetase activitatea. Situatia reala a societatii este una profitabila mai ales dupa un sezon plin. In realitate firma desfasoara activitate in continuare dar fara mine, fara ospatari , fara mare parte din personal.
1. Daca ati citit regulamentul forumului, ati vazut ca raspunsurile noastre nu sunt consultatii juridice. Insistenta dvs. devine inutila daca nu faceti ce va sfatuim noi. Trebuie neaparat sa mergeti la firma si sa va luati decizia de concediere. Angajatorul nu are interes sa intarzie in a va comunica si inmana aceasta decizie. Interesul este mai mult al dvs. pentru a depune in timp util dosarul pentru primirea indemnizatiei de somaj.
2. In cazul dvs. preavizul acordat de angajator este de 20 de zile lucratoare si deci ar expira pe 6 octombrie, iar astazi suntem in 2 octombrie.
3.Termenul pe care l-ati invocat este precizat de Codul muncii, art.62(1).
4. Dupa ce primiti decizia, daca considerati ca este ilegala, actionati pe angajator in judecata, la Tribunalul din judetul de domiciliu sau resedinta (in maxim 30 de zile calendaristice de la intrarea in posesia deciziei de concediere).
5.Restul aspectelor prezentate de dvs. despre firma, le folositi in instanta, ele nu au legatura cu discutia noastra.
Va multumesc mult pt sfaturi si indrumari , sper sa ma descurc si sa o scot la capat cu cat am inteles eu .
O seara placuta!
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2008
camee2m, utilizator

Alte discuții în legătură

Deptul la somaj eralu75 eralu75 Lucrez de patru ani la o firma ca lucrator comercial.Acum 2 luni patronul a decis sa inchirieze spatiul unei banci,urmand ca ulterior sa deschida magazinul in ... (vezi toată discuția)
Desface contract de munca! ctseximtrans ctseximtrans Buna ziua, Avem o firma de transport si din cauza crizei si a problemelor cu care ne confruntam suntem nevoiti sa desfacem contractul de munca pe ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala,obligatiile angajatorului ContSters53513 ContSters53513 Buna ziua, As dori sa aflu cum as putea sa concediez pe cineva motivand cu desfiintarea postului ca urmare a dificultatilor economice?Ce documente imi ... (vezi toată discuția)