avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor urget asociat unic indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor urget asociat unic indemnizatie crestere copil

ce fac? am declaratie de asigurare la casa de pensi unde am cotizat mai mult de cele 12 luni prevazute in lege si am nascut pe 15 sept dar nu am beneficiat de niciun concediu ptr ca nu am cotizat la sanatate: cu ce data pot sa imi cer dreptul la indemnizatie? trebuie sa astept cele 42 zile ptr lauzie?desi nu beneficiez de conc de lauzie sau intra indemnizatia cu data nasteri? cine ne da noua asociatii unicii decizie de intrerupere a activitatii?sau trebuie sa intrerup declaratia de asigurat? ce sa fac?
Prietena mea administrator la o firma a avut contract si la CAS si la CASS,iar acum o sapt.cand a vrut sa-si bage dosarul pt.indemnizatie i s-a spus ca nu se mai i-a in calcul contributiile si ca trebuie adusa dovada ca firma a avut profit in ultimul an.I s-a cerut adev.de la fisc cu impozitul 16% platit ,copii dupa bilant si decl.100.De asemenea a trebuit sa suspende activitatea pe societetatea la care era asociat unic.Nu mi se pare corect ,atata timp cat a avut contract de asigurare de mai bine de 2 ani si a fost cu contributiile la zi.Dar asa e in Romania.
@ miniona76
Asa au fost adoptate prevederile legale in materie
miniona76 a scris:
Prietena mea administrator la o firma

Deci nu s-a avut in vedere suspendarea activitatii societatii, ci a activitatii ei ca administrator, ceea ce e absolut logic - nu poti sta decat acasa pe banii statului, nu si la serviciu.

a avut contract si la CAS si la CASS

Nu au nicio legatura cu indemnizatia de crestere a copilului, si asta de la 1 ianuarie 2006.

iar acum o sapt.cand a vrut sa-si bage dosarul pt.indemnizatie i s-a spus ca nu se mai i-a in calcul contributiile si ca trebuie adusa dovada ca firma a avut profit in ultimul an.I s-a cerut adev.de la fisc cu impozitul 16% platit ,copii dupa bilant si decl.100.De asemenea a trebuit sa suspende activitatea pe societetatea la care era asociat unic.Nu mi se pare corect ,atata timp cat a avut contract de asigurare de mai bine de 2 ani si a fost cu contributiile la zi.

De ce nu ti se pare corect? Legea e foarte clara si cum spuneam, nu de ieri de azi.

Dar asa e in Romania.

Exact, lumea face diverse fara sa se intereseze daca trebuie sau daca e bine, dupa care se plange ca nu-i da statul! "Muieti is posmagii?" - asta e intrebarea reprezentativa pentru populatia Romaniei!
buna, am citit despre cazul tau....esact in aceeasi situatie sunt si eu....ma intereseaza cum ai rezolvat pana la urma? ai reusit......
buna ziua. sunt si eu intr o situatie asemanatoare. am un srl impreuna cu sotul meu , suntem asociati la firma si administratori. eu sunt si angajata cu contract de munca la acest srl. am nascut pe 6 noiembrie si am fost sa imi depun actele pentru indemnizatie cresterea copilului iar doamna care mi a verificat dosarul mi a spus ca ar trebui sa ies din asociere sa numai fiu asociat la firma. mentionez ca am toate contributiile platite la zi ptr salariul primit ca si angajat. dar de ce nu trebuie sa mai fiu asociat nu am inteles. din ce am citit aici vad ca administrator nu ar trebui sa fiu , nu asociat. firma nu are profit in momentul de fata, deci nu se pune problema de dividende. nu este de ajuns o adeverinta prin care sa reiasa ca numai realizez venituri la firma respectiva? daca suspend activitatea firmei ar fi ok? ce solutie pot adopta ? a mai fost cineva in situatia asta?

Alte discuții în legătură

Vreau consultanta de la un contabil urgent dekko_flori dekko_flori am o problema ca asociat unic ma puteti ajuta ? astept sa imi raspundeti (vezi toată discuția)
Stagiu cotizare concediu prenatal / postnatal AndreiBogdanG AndreiBogdanG Buna ziua, Sotia mea este insarcinata si cu 1 Martie a intrat in concediu prenatal. Pana pr 1 Nov 2013 a fost angajata si de la 1 Nov 2013 a avut activitate ... (vezi toată discuția)
Se poate beneficia de indemnizatie pt cc daca dupa inainte de incheierea somajului am incheiat contractul de munca? cat reprezinta acum indemnizatia? violleta violleta Buna, Am fost in somaj 9 luni, iar din data de 10 mai 2010 am incheiat contractul de munca pe o per. nedeterminata, fara sa am nici o zi de intrerupere. ... (vezi toată discuția)