avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere art.65, instiintare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere art.65, instiintare

Buna ziua!
As vrea sa va intreb, mi-a fost comunicata instiintarea de concediere pe 01/10/2008, unii angajati de la RU spun ca este decizia de concediere. La ITM, prin telefon, mi-au spus ca este instiintare si ca decizia se va emite la expirarea termenului de preaviz.
Ce sa fac daca angajatorul nu-mi elibereaza decizia de concediere? Ce atac in instanta, cea ce am primit, instiintare? Exista un termen legal pentru eliberarea deciziei? In perioada preavizului de 20 zile, nu m-a mai primesc la munca. Cred ca angajatorul asteapta sa treaca termenul de 30 de zile de la emiterea instiintarii, ca sa invoace tardivitatea reclamatiei sau sa ma concedieze pentru absente nemotivate.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Cornila , Consultant resurse umane 15:37, 21 Mai 2010
contractul colectiv de munca la nivel national trebuie respectat si de firmele cu sub 20 de angajati?
Potrivit Codului Muncii sau a Legii nr.130/1996, clauzele contractelor colective de muncă produc efecte pentru toţi salariaţii încadraţi la toţi angajatorii din ţară, în cazul contractului colectiv de muncă la nivel naţional.

Art.247 din Codul muncii dispune ca, in cazul în care la nivel de angajator, grup de angajatori sau ramură nu există contract colectiv de muncă, se aplică contractul colectiv de muncă încheiat la nivel superior.
Buna ziua tuturor! Legat de concedierea individuala, art.65, alin1. CM as avea si eu o intrebare. Treaba sta in felul urmator: am avut un angajat careia i-am desfacut CIM cu 65,a C.M. Toate actele au fost intocmite ca la carte, asa cum prevede legislatia in vigoare pt. concedierea individuala, ba mai mult am mers un pic si pe cea colectiva in sensul ca dupa semnarea preavizului de catre salariat am notificat si AJOFM(ceea ce nu era obligatoriu).Dupa mai bine de o luna am primit citatie de la tribunal, litigii de munca. Acum intrebarea mea este: de ce lucru se poate lega daca concedierea a fost facuta pe baza unei decizii a directorului societatii, preavizul a fost acceptat si semnat de catre salariat(a fost de 20 de zile lucratoare in loc de 15 cat era trecut in CIM), iar decizia de concediere si ea a fost semnata de catre salariat? A primit si salariu compensator.
Va multumesc! Astept pareri.
curios lucru: nu ati primit odata cu citatia si contestatia deciziei de concediere?
pararea mea este ca nu ati respectat art 75 c. mun. ceea ce duce la nulitatea absoluta a deciziei de concediere.
ctynn a scris:

curios lucru: nu ati primit odata cu citatia si contestatia deciziei de concediere?
pararea mea este ca nu ati respectat art 75 c. mun. ceea ce duce la nulitatea absoluta a deciziei de concediere.


Nerespectarea art.75 C.mun. nu duce la nulitatea absoluta a decziei de concediere ....

Alte discuții în legătură

Buna ziua! andu86 andu86 La inceputul lunii decembrie 2009, mi-a s-a comunicat k postul meu se va desfiinta conform statutului...din data de 3.12.2009. si k de la acea data voi fi in ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere irinarauta irinarauta Buna ziua tuturor, Va rog sa ma ajutati sa procedez corect in urmatoarea situatie. In firma desfiintez niste posturi datorita dificultatilor econonice. Fac ... (vezi toată discuția)
Pot primi indemnizatie de somaj?(1) Tinaya Tinaya Lucrez la o firma de aproape 2 ani de zile,iar in decursul zilei de ieri am avut frumoasa surpriza sa fim anuntati ca firma se va inchide din motive ... (vezi toată discuția)