avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata caldura parti comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata caldura parti comune

am primit factura la intretinere pe noiembrie.eu am ct de apartament dar am constatat ca in factura de la intretinere apar ca plata si tevile de la sist centralizat.n ar fi o problema ca asa e legea dar cei care nu au centrale nu platesc si ei tevile.e corect?eu dau pe tevi 23lei iar cel fara centrala 13lei citirea repartitoareleor.m am adresat verbal administratorului dar nici nu m a bagat in seama.unde pot face o reclamatie?ce pot face?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:24, 26 Noiembrie 2013
Ar trebui sa aveti un repartitor martor la subsol, montat pe coloana de caldura langa contorul de bransament.
Spatiile comune si tevile verticale se calculeaza pornind de la indicatiile acestui repartitor....si nu pe baza unui procent oarecare.

Daca nu aveti acest repartitor si inventarul instalatiei nu a fost facut, calculul pe baza masuratorii repartitoarelor este ilegal pornind din aceasta iarna.
Vedeti care este situatia la dv. pe scara, daca aveti acel repartitor martor si daca s-a facut inventarul sistemului de incalzire centralizata.

In functie de ce gasiti puteti face o reclamatie la firma de calcul, apoi la ANRSC, cu datele pe care ni le-ati scris aici.
ANRSC-ul autorizeaza sau poate retrage licenta de functionare pentru firma de calcul daca calculeaza contrar normelor inscrise in Ordinul 343/2010 ANRSC.
Consumul partilor comune se imparte dupa suprafata utila. Dumneavostra avand doar doua camere nu cred ca este corect sa platiti la fel ca cel cu patru camere, ca doar nu aveti aceeasi suprafata utila.

Reclamati la Primarie, la serviciul specializat situatia.
Ce v-au servit cei de la firma nu are legatura cu realitate: nu mai au voie sa foloseasca procente pentru partile comune, asa cum a mentionat si @elga50 mai sus.
La subsolul blocului este montat un repartitor, care, din cate am inteles masoara doar caldura degajata de la tevile din subsol. Cei de la firma care a montat repartitoarele mi-au spus ca restul partilor comune se calzuleaza separat pe procentaj. Cum v-am scris si mai sus, ei au zis ca nu pot modifica nimic pt ca presedintele blocului ameninta cu schimbarea firmei. Eu nu pot intelege cum un apartament cu 4 camere plateste la caldura 29,90ron, dintre care 10 ron parti comune, iar eu la 2 camere platesc intre 200 si 300 ron cu aceeasi valoare a partilor comune. Nu as vrea sa ma apuc acum sa acuz in stanga si in dreapta, din acesta cauza am considerat necesar sa ma interesez inainte, si , daca se poate sa-mi spuneti d-vostra ce si pe cine sa intreb, si mai ales daca in mod normal este corect ceea ce v-am prezentat.
Cei de la firma de calcul MINT!

Caldura pe tevile verticale se calculeaza tot pe baza indicatiilor repartitorului martor din subsol, impartita pe cota-parte indiviza si corectata in functie de etaj.

Acolo, la dv. in asociatie se produce o "manarie", cum se zice in limbaj popular.
Vi se fura bani din buzunar ca sa isi plateasca altii cota lor adevarata de caldura!X-(
elga50;
Urmare la raspunsurile si comentariile dvs. privind cota parte pentru plata consumului individual aferenta tevi/coloane din apartament, cred ca pentru mai multi cititori, dar mie personal mi –ar fi de mare folos, daca se poate sa mentionati si reglementarile legale in vigoare (lege, ordin, articol, etc), spre a argumenta firmei de repartizare si celor dela as. de locatari anumite nereguli sau abuzuri in repartizarea costurilor.
Citez:
“Legal, izolatia tevilor verticale din apartament nu se mai ia in considerare la calculul caldurii.”
“Caldura pe tevile verticale se calculeaza tot pe baza indicatiilor repartitorului martor din subsol, impartita pe cota-parte indiviza si corectata in functie de etaj.”

Alte discuții în legătură

Calcul agent termic dupa repartitoare,atunci cand ai centrala lorentzo12 lorentzo12 buna seara, problema mea este : pe scara unde locuiesc sunt 6 ap. cu centrala si 13 cu contorizare prin repartitoare eu am centrala ,cred ca platesc ... (vezi toată discuția)
Despre noul?/vechi sistem de calcul al caldurii. ndan57 ndan57 Buna ziua, doresc sa ve explic despre ce este vorba la mine in bloc si daca se poate sa discutam... Blocul are 4 nivele cate 10 apartamente pe scara si 5 ... (vezi toată discuția)
Calcul energie termica pentru apartamentele debransate dela sistemul centralizat marius61 marius61 Cum se calculeaza pentru un apartament debransat dela sistemul centralizat cota de energie termica si in ce lege este prevazuta calcularea. Mentionez, pe ... (vezi toată discuția)