avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata caldura parti comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata caldura parti comune

am primit factura la intretinere pe noiembrie.eu am ct de apartament dar am constatat ca in factura de la intretinere apar ca plata si tevile de la sist centralizat.n ar fi o problema ca asa e legea dar cei care nu au centrale nu platesc si ei tevile.e corect?eu dau pe tevi 23lei iar cel fara centrala 13lei citirea repartitoareleor.m am adresat verbal administratorului dar nici nu m a bagat in seama.unde pot face o reclamatie?ce pot face?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:24, 26 Noiembrie 2013
repartitoarele au 2 senzori. cand diferenta dintre ele este mai mare de 4 grade incepe sa inregistreze.
asa ca nu mai vorbiti daca nu stiti cum lucreaza aceste repartitoare. daca reusiti sa mentineti o diferenta mai mica de 4 grade intre ele, nu mai inregistreaza nimic.
mai cautati pe google sa vedeti cum functioneaza hotia !=D>
@uwu,
Pe google gasesti multe lucruri bune, dar si o multime de prostii. Hai sa zicem ca asa este, si chiar poate fi, daca diferenta dintre senzori este mai mare de 4 gr. C, repartitorul incepe sa inregistreze unitati.
Primul senzor "citeste" temperatura caloriferului, al doi-lea senzor pe ce-a din camera.
Avem mai multe siuatii si ma refer doar la sezonul friguros;
- sa zicem ca s-a pornit sistemul de incalzire, furnizorul incarca instalatia cu ag. termic la 45 gr. C, caloriferele incep sa se incalzeasca, astfel incat, conform teoriei de mai sus, in camera fiind 12-13 gr. C - dif. de temperatura este de 33-34 gr. C, deci mai mare de 4 gr. C, repartitorul incepe sa "lucreze". Pana cand? Pana la valoarea pe care a setat-o proprietarul din robinetul termostatic. Daca omul vrea sa aiba caldura in casa, seteaza pe maxim si repartitorul inregistreaza fara probleme tot timpul pentru ca niciodata sistemul de incalzire nu reusi sa ridice temperatura in casa la valoarea de 41 gr. C, atunci cand dupa teorie, ar trebui sa se opreasca singur... De oprit il opreste omul, din robinet, ce-i trebuie lui o asa caldura in casa?
- sa luam un alt exemplu, opus celui aratat mai sus: temp. agentului termic 25 gr. C, in casa tot asa ca in primul exemplu, tem. este de 12-13 gr. C, deci sunt conditii ca repartirorul sa inceapa sa contorizeze unitati, dar pana cand? crezi cumva ca un sistem cu temp. de 25 gr. poate sa "faca"in casa 21 gr. C ca sa opreasca de la sine functionarea repartitorului? Slabe sperante.

Sunt la curent cu metodele de fraudare- tot de pe google, desi pentru majoritatea am serioase indoieli, insa aspectul general este ca noi aici nu vorbim de hotie ci vorbim de un comportament civilizat... daca putem vorbi, daca nu, atunci nu-i nici-o problema.

Cand au venit nemtii in 1942 prin satul in care locuiau bunicii mei, au constatat ca hambarele si anumite cladiri din curte erau prevazute cu niste lacate imense (le-am vazut si eu, erau confectionate de fierarul satului) si au intrebat la ce/de ce le folosesc? pai, impotriva lui "tzam-tzaram", facand si gestul de rigoare... S-au crucit cotropitorii, nu le-a venit sa creada ca intr-o comunitate asa de mica exista "tzam-tzaram"! Si noi discutam acum de cinste si corectitudine in sec. 21! Unde esti Tepes Doamne....?
@Adam Grecu ,nu este vorba de furat, pentru ca furi de la vecinii tai, care in unele situatii au o pensie foarte mica. era vorba de functionalitatea repartitorului.
acum in mod logic, cred ca, daca tii caloriferul la maxim exista sansa sa platesti la fel cu cel care il are inchis/total. numai ca tu te-ai incalzit, iar el nu, dar plateste coloanele. coloane platiti amandoi, numai ca tu mai putin, iar el mai mult.
nu incercati, este o teorie.
eu nu ma consider furata de vecini si nici eu nu ii fur pe ei,,,eu consider ca ma fura termoficarea pt ca am repartitoarele pe maxim si imi este frig in casa ( vecinii cu centrale nu platesc pt tevi pt ca le-au izolat)..caloriferele mele sunt doar dezmortite! cand administratorul suna la termoficare , cam intr-o ora si caloriferele devin fierbinti...
centrala termica este solutia !

Alte discuții în legătură

Calcul agent termic dupa repartitoare,atunci cand ai centrala lorentzo12 lorentzo12 buna seara, problema mea este : pe scara unde locuiesc sunt 6 ap. cu centrala si 13 cu contorizare prin repartitoare eu am centrala ,cred ca platesc ... (vezi toată discuția)
Despre noul?/vechi sistem de calcul al caldurii. ndan57 ndan57 Buna ziua, doresc sa ve explic despre ce este vorba la mine in bloc si daca se poate sa discutam... Blocul are 4 nivele cate 10 apartamente pe scara si 5 ... (vezi toată discuția)
Calcul energie termica pentru apartamentele debransate dela sistemul centralizat marius61 marius61 Cum se calculeaza pentru un apartament debransat dela sistemul centralizat cota de energie termica si in ce lege este prevazuta calcularea. Mentionez, pe ... (vezi toată discuția)