avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata caldura parti comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata caldura parti comune

am primit factura la intretinere pe noiembrie.eu am ct de apartament dar am constatat ca in factura de la intretinere apar ca plata si tevile de la sist centralizat.n ar fi o problema ca asa e legea dar cei care nu au centrale nu platesc si ei tevile.e corect?eu dau pe tevi 23lei iar cel fara centrala 13lei citirea repartitoareleor.m am adresat verbal administratorului dar nici nu m a bagat in seama.unde pot face o reclamatie?ce pot face?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:24, 26 Noiembrie 2013
Tevile se platesc pentru ca cineva consuma combustibil sa incalzeasca agentul termic din ele ,chiar daca acesta din urma nu da randamentul pe masura!La cofetarie platim o prajitura chiar daca in prealabil am constatat ca nu a meritat banii,ca nu a fost buna!NU ai cum sa sti din start ca nu e buna ca nu ai gustat-o,exact asta facem noi acum,ne-am mutat la bloc fara sa stim ce ne asteapta!Acum nu intelege ca tin cu ei,ai urasc crede-ma!!Eu saptamanal ma cert cu administratora pe teme d-astea!Mai grav ca la bloc noi am gustat deja viata da e si mai naspa ca nu avem ce alege altceva mai bun!Nu fi suparata pe mine ca eu te apreciez de mult pe-aici da m-am bagat si eu in seama! saru"mana! Putem vorbi si pe mess: maryus_viloria daca vrei te astept!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
maryus_viloria, utilizator
da,ceri chirei la ei da si ei cer la tine pentru teava galbena care trece pe scara la centrala ta pe gaz!nici ei nu vor sa suporte teava cu care te incalzesti tu!
@elga50

Cred ca este momentul sa va retrageti din aceasta discutie deoarece in loc de argumente aduceti insulte.

Ce sa inteleg eu cand dumneavoastra scrieti (extras din citatul mai mare din postarea mea anterioara):

"Pot fi cazuri izolate mai mult sau mai putin, pe perioade de o luna, doua, dar pe ansamblul unui an de zile, de la resetare la resetare, cu regularizarile de rigoare, plata caldurii cu repartitoare este mai mica."

Raspunsul dumneavostra:

"Dv. cititi bine ce scriu eu? Am si spus ca un necontorizat preia uneori in mod artificial ca si consum maxim al altui apartament contorizat si eventualele regularizari ale acelui apartament si i se considera (necontorizatului) ca si consum lunar, fara ca lui sa-i mai regularizeze vreodata cineva consumul si ca asta nu e in regula.
Daca vreti sa intelegeti ceva din explicatia mea, mai cititi inca o data."

Unde este referirea la necontorizat in fraza anterioara??

Cat despre celelalte obiectii la afirmatiile dumneavoastra nici un raspuns!

Mai mult, intr-o postare recenta gresiti din nou: incercati sa explicati diferentele de cost ale unitatilor care apar de la o luna la alta prin citiri efectuate la date diferite.
O analiza logica arata ca afirmatia respectiva nu se sustine.
Sa presupunem ca aveti dreptate.
Ce ar fi trebuit sa faca producatorul repartitoarelor pentru a preveni aceasta problema: foarte putin: repartitoarele oricum memoreaza consumul lunar (modelul Brunata pe care il am pe calorifere memoreaza consumul pe doi ani in urma la fiecare jumatate de luna). Este foarte simplu sa afisezi valoarea pe ultima luna impreuna ca celelalte valori afisate si atunci s-ar citi indexul dupa intai ale lunii raportandu-se nu indexul curent ci cel de pe luna anterioara.
Sau, macar ar specifica in prospect necesitatea citirii simultane.
Daca ar fi asa atunci sistemul autocitirii, permis de ANRSC ar fi ilegal.
Ca nu este asa o dovedeste faptul ca, acolo unde este necesar, producatorii fac acest lucuru: contoarele electrice pe care le avem toti in case au doar un index: consumul curent. Contoarele folosite pentru abonatii industriali unde este important momentul citirii au doua seturi de indexe: indexele curente si indexele la sfarsitul lunii anterioare. Acest lucru se face pentru ca la valorile mari ale consumului diferentele devin semnificative.

Nu imi dau seama daca nu intelegeti sistemul si vorbiti ca sa va aflati in treaba sau pur si simplu nu vreti sa recunoasteti ca sistemul repartitoarelor, asa cum este folosit in Romania este o hotie legalizata.

Spun in mod intentionat hotie legalizata pentru ca daca legislatia ar fi avut lacune din cauza incompetentei sau nepriceperii lipsurile s-ar fi remediat imediat si nu ti s-ar spune la tribunal ca nu ai voie sa contesti indexele raportate de vecini si activitatea firmei asa cum mi s-a facut mie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
Carturarul, utilizator
Repartitoarele mele au un index curent in care se acumuleaza unitati de-a lungul unui an si un index "M" unde se stocheaza valoarea indexului la data de 31.12 a fiecarui an, deci un singur index de memorie anual.
Nici vorba de memorare lunara, ca atunci problemele ar fi rezolvate total intre contorizati si necontorizati.
@maryus_viloria
el nu cere bani in fiecare luna pentru teava galbena, in schimb ei cer si chiar cer sume destul de frumusele.:D#-o

Alte discuții în legătură

Calcul agent termic dupa repartitoare,atunci cand ai centrala lorentzo12 lorentzo12 buna seara, problema mea este : pe scara unde locuiesc sunt 6 ap. cu centrala si 13 cu contorizare prin repartitoare eu am centrala ,cred ca platesc ... (vezi toată discuția)
Despre noul?/vechi sistem de calcul al caldurii. ndan57 ndan57 Buna ziua, doresc sa ve explic despre ce este vorba la mine in bloc si daca se poate sa discutam... Blocul are 4 nivele cate 10 apartamente pe scara si 5 ... (vezi toată discuția)
Calcul energie termica pentru apartamentele debransate dela sistemul centralizat marius61 marius61 Cum se calculeaza pentru un apartament debransat dela sistemul centralizat cota de energie termica si in ce lege este prevazuta calcularea. Mentionez, pe ... (vezi toată discuția)