avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata caldura parti comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata caldura parti comune

am primit factura la intretinere pe noiembrie.eu am ct de apartament dar am constatat ca in factura de la intretinere apar ca plata si tevile de la sist centralizat.n ar fi o problema ca asa e legea dar cei care nu au centrale nu platesc si ei tevile.e corect?eu dau pe tevi 23lei iar cel fara centrala 13lei citirea repartitoareleor.m am adresat verbal administratorului dar nici nu m a bagat in seama.unde pot face o reclamatie?ce pot face?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:24, 26 Noiembrie 2013
Dar daca nu platesti, pentru faptul ca nu e legal sau corect calculat, vin cei dela termo si it-i "debranseaza tevile ?
Aveti contract cu cei de la termo?
Da, o conventie de furnizare, ca anexa la contractul incheiat de catre as. de locatari !!!
@elga50

Ati scris urmatoarele chiar pe acet topic (pag. 10):

"Nu stiu ce vor sau nu vor firmele, poate uneori nici cetatenii nu sunt dispusi sa inteleaga, poate ca firmele nu explica transparent cum fac calculele, dar stiu un lucru: ca cine vrea sa iasa din sistem, o poate face, cine nu vrea sa intre in sistem o poate face, dar si ca iluzia cu plata mai mica la pausal decat cu repartitoare face voga ca folclor de bloc. Pot fi cazuri izolate mai mult sau mai putin, pe perioade de o luna, doua, dar pe ansamblul unui an de zile, de la resetare la resetare, cu regularizarile de rigoare, plata caldurii cu repartitoare este mai mica.
Si de altfel se si vede din consumul pe un an de zile luat en-gros la contorul de bransament.
Mda, discutiile au fost generate mai mult pe cazuri particulare (evident), dar judecand numai consumurile pe o luna sau doua. Daca se extinde judecata pe un an intreg, situatia ar deveni mai clara.
Eu am dat exemplul petrecut la mine in bloc cu un proprietar (fiul acestuia de fapt) care si-a aruncat repartitoarele pe motiv ca "n-are treaba cu ele" si acum plateste muma-sa de-i sar ochii. Luna trecuta a avut de plata peste 500 lei, ceea ce nici la pretul actual al Gcal si nici daca le tinea la maxim total n-ar fi platit asa in veci de veci, pentru ca a "inghitit" nu numai consumul cel mai mare, dar si regularizarile din trecut ale respectivelor apartamente cu maxim inregistrat."

In acest text si in altelele pe care le-ati scris vorbiti de regularizare.
V-am demonstrat ca nu se poate si va suparati pe mine.

Nu stiu de ce spuneti ca ma plang pe forum. Eu nu am pus nici o intrebare. Am spus ce am patit eu cu titlul de exemplu. Nu pot vorbi despre ce se intampla in blocul de alaturi. Trebuie sa vorbesc despe ce se intampla in blocul meu. Si dumenavoastra faceti la fel: dati exemple din blocurile pe care le administrati.

La tribunal nu trebuie sa demonstrez eu trebuie sa demonstreze asociatia ca ea imi cere bani si nu a facut-o fiindca nu poate. Am precizat clar ca i-am dat eu in judecata.
Nu credeti ca daca ar fi putut demonstra ca s-a calculat corect aduceau ei calculele fara sa le mai cer eu si atunci s-ar fi incheiat procesul imediat.
Dar daca mie imi trec in noiembrie 2005 320 lei iar cel de sub mine plateste 13 lei e clar ce se intampla.
Problema este ca ma lupt nu cu asociatia ci cu patronul firmei caruia i-as sparge afacerea daca se adminte ca angajatii lui fac calcule dupa fabrica de impachetat fum.

Cat priveste platitul eu am platit cheltuieli de judecata mai mult decat ar fi trebuit sa platesc la intretinere daca se calcula corect.
Asa ca nu am deschis procesul ca sa economisesc bani ci ca sa mi se faca dreptate.
Uitati-va in legea 230 si spuenti-mi si mie ce cai legale imi ofera pentru a recupera 20000 lei de la o asociatie de oameni rauvoitori. Eu nu stiu nici una fiindca si asta e o lege facuta de "specialisti" angajati pe criterii politice.
Asociatia e suficient sa isi dovedesca dreptatea ca sa imi poata vinde apartamentul pentru a-si recupera banii.

Ce sa mai vorbim de regulamente de asociatie. Prin prisma reglementarilor ARNSC sunt ilegale in forma in care le-ati propus.

Regulile de calcul trebuie sa fie clare si unice pentru toata lumea nu sa se stabileasca in asociatie dupa cheful si mai ales dupa priceperea fiecaruia.

O lege corecta facuta de specialisti nu poate fi depasita de ideile unui om din afara domeniului indiferent cat de inteligent este.

Nu discut de rarele cazuri cand te trezesti ca se inhateaza cei necinstiti folosindu-se de lipsa legisaltiei sau de lacunele ei.

O lege buna trebuie sa aiba cat mai putine portite pentru necinste, nu sa favorizeze necinstea precum reglemntarile ARNSC.


Cat despre ce am scris referitor la consum maxim si minim m-am referit, evident, la cei care au repartitoare sau sunt in pausal nu la cei care sunt debransati.
Am crezut ca este clar pentru oricine ca ma refer la o modalitate de calcul folosind repartitoarele nu la abuzuri precum procentele ANRSC.

Si apropo de sistemul acesta al procentelor pentru partile comune. Daca partile comune consuma un numar de procente din consumul total al blocului de ce un apartament fara repartitoare sa nu consume si el un numar de procente?
Ca doar in ambele situatii este vorba de parti de instalatie fara repartitoare.
Sau, cel putin asa era pana la ultimele reglementari care impun repartitorul comun.

Beleaua este ca adunand in felul acesta procentele rezulta un total de 3-400 % ceeace este imposibil.

In final va rog ca alta data sa citi mai cu atentie ceeace scriu inainte de a face comentarii jignitoare.
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
Carturarul, utilizator
Dv. cititi bine ce scriu eu? Am si spus ca un necontorizat preia uneori in mod artificial ca si consum maxim al altui apartament contorizat si eventualele regularizari ale acelui apartament si i se considera (necontorizatului) ca si consum lunar, fara ca lui sa-i mai regularizeze vreodata cineva consumul si ca asta nu e in regula.
Daca vreti sa intelegeti ceva din explicatia mea, mai cititi inca o data.

Alte discuții în legătură

Calcul agent termic dupa repartitoare,atunci cand ai centrala lorentzo12 lorentzo12 buna seara, problema mea este : pe scara unde locuiesc sunt 6 ap. cu centrala si 13 cu contorizare prin repartitoare eu am centrala ,cred ca platesc ... (vezi toată discuția)
Despre noul?/vechi sistem de calcul al caldurii. ndan57 ndan57 Buna ziua, doresc sa ve explic despre ce este vorba la mine in bloc si daca se poate sa discutam... Blocul are 4 nivele cate 10 apartamente pe scara si 5 ... (vezi toată discuția)
Calcul energie termica pentru apartamentele debransate dela sistemul centralizat marius61 marius61 Cum se calculeaza pentru un apartament debransat dela sistemul centralizat cota de energie termica si in ce lege este prevazuta calcularea. Mentionez, pe ... (vezi toată discuția)