avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata caldura parti comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata caldura parti comune

am primit factura la intretinere pe noiembrie.eu am ct de apartament dar am constatat ca in factura de la intretinere apar ca plata si tevile de la sist centralizat.n ar fi o problema ca asa e legea dar cei care nu au centrale nu platesc si ei tevile.e corect?eu dau pe tevi 23lei iar cel fara centrala 13lei citirea repartitoareleor.m am adresat verbal administratorului dar nici nu m a bagat in seama.unde pot face o reclamatie?ce pot face?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:24, 26 Noiembrie 2013
@Elga50

De ce spuneti ca nu am dreptate cu memoriile repartitoarelor?
Pe site-ul indicat scrie clar la caracterisitici:
Memorie Ultimile 48 de valori, masurate la fiecare 15 zile

Eu nu v-am spus ca vi se afiseaza aceste valori ci ca sunt memorate intern si pot fi citite cu calculatorul

Cat priveste atacul la persoana reproduc ce ati scris despre mine:

"In privinta echilibrarii, ce? Blocurile care au repartitoare au si regulatoare de presiune. Ce sa spunem mai mult de-atat? Ce tot bateti apa-n piua? Daca puteati demonstra ceva, o demonstrati pana acum si nu stateati in proces atatia ani. Ceva va scapa, n-am idee ce.
Si mai stiu un lucru: omul cand are alte prioritati in cosul sau lunar si intretinerea este pe ultimul loc, orice suma care ii depaseste cota de intretinere pe care e dispus s-o plateasca, incepe sa tipe ca e furat. La telefoane nu poate tipa ca tipa in van, acolo ii opreste accesul si cu asta basta, la cablu nu poate tipa, ca de nu-l plateste, ii este taiat, la magazin nu poate tipa ca e furat, ca nu-i da nimeni mai ieftin si ar pleca acasa cu punga goala, la tigari nu tipa ca e furat ca nimeni nu i le da mai ieftin... la cota de intretinere poate tipa ca stie ca nu-i taie nimeni nimic."

Deci eu tip ca sa nu platesc? Adica sunt hot?

Vi se pare ca acest text este politicos? Personal consider ca imi datorati scuze pentru el.

Sa va reamintesc ca si doamna Jade_0923 s-a plans de limbajul dumneavostra?

Daca nu stiti va spun eu ca Romania este pe loculul doi la CEDO ca numar de plangeri pe cap de locitor ceeace spune multe despre calitatea legislastiei si justitiei romanesti.

Nu stiu de ce aparati cu atata ardoare sistemul repartitoarelor care este clar incorect folosit in Romania si nici nu ma intereseaza dar nu aveti dreptul sa insultati pe cineva sugerand ca e necinstit numai pentru ca va arata ca nu aveti dreptate.

Nu e prima oara cand va cer argumente si fie nu raspundeti fie faceti simple afirmatii si acelea alaturea cu drumul.

Va rog inca o data sa va retrageti din aceasta discutie pentru ca nu aveti ce cauta aici.

Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2012
Carturarul, utilizator
Repartitoarele au patru ecrane de afisare si pe acestea le afiseaza si acestea stau la baza calculului caldurii, nu datele memorate, dar inaccesibile.
A pretinde sa se citeasca datele, mergand cu calculatorul din apartament in apartament, aceasta este o ....idee foarte originala, ca sa nu-i zic altfel :) Las la judecata lucida a oamenilor aceasta propunere a dv. Si specific, ca nici macar citittoarele radio nu fac acest lucru, ele citesc ce arata ecranul cu indexul, exact ceea ce ar putea sa citeasca cineva cu ochii proprii.
Ati adus aceasta problema a citirii repartitoarelor in domeniul sf si asta inteleg eu sa pun la punct, ca utilizatorii care citesc acest topic sa nu-si inchipuie ca repartitoarele pot fi citite si altfel decat sunt citite acum.
Nu stiti de ce pledez pentru repartitoare? Pentru ca exista o multime de oameni care sunt multumiti de acestea.
Exista alta multime de oameni nemultumiti, pe aceia ii reprezentati dv.
Asta nu inseamna ca trebuie sa fim dati afara dintr-o discutie. N-ar fi democratic

Interventie moderator
Nici dv., nici altcineva, nu puteti cere nimanui aici pe forum sa nu-si exprime punctul de vedere, iar eu v-am raspuns intotdeauna cu ceea ce se intampla, nu cu ceea ce s-ar putea intampla daca s-ar intampla altfel.

"A bate apa-n piua" inseamna a vorbi degeaba, a vorbi despre lucruri care nu sunt realizabile.
Asta nu e nici macar nepoliticos.
N-am facut pe nimeni hot. Ideea paragrafului era alta, dar probabil necazul dv. va face sa vedeti in orice interlocutor care nu este de acord cu dv. un potential dusman care profereaza tot felul de insulte imaginare.

Pana una-alta, daca va uitati in jurul mesajelor dv., cam eu v-am fost interlocutor :) Restul au mai venit, au mai plecat, deh, fiecare pe la treburile lor. Cu mine ati avut conversatia, buna-rea, dar ati avut cui va spune pasul. Asta ar trebui sa apreciati, nu sa respingeti :)

Si ca sa va dau satisfactie, de altfel am facut acest lucru, exemplificand un caz recent din asociatia unde sunt administrator, va spun ca vi s-a facut o nedreptate prin acel calcul in situatia de necontorizat. Am spus cum am incercat eu sa rezolv situatia la mine pentru ca cel necontorizat sa plateasca mai putin intr-o situatie nenorocita creata de un proprietar contorizat care a consumat enorm, dar nu a declarat indecsii aproape un an de zile. Am recunoscut hiba acestui sistem de calcul care ii afecteaza grav pe necontorizati. Si daca nu exista posibilitatea de a modifica acest program sau nu exista vointa - nici nu mai conteaza asta - un administrator poate amortiza prin gestionarea indecsilor aceasta situatie grava.
Deci trebuie sa facem distinctia intre o stare obiectiva a lucrurilor care nu depinde de noi s-o rezolvam (softul de calcul, citirea lunara pe un ecran de stocare lunara a repartitoarelor) si o stare subiectiva in care ne implicam ca persoane responsabile pentru banii proprietarilor, facand ceea ce depinde de noi (gestionarea indecsilor) sa nemultumim cat mai putin si pe cat mai putina lume.
Interventie moderator
Mesajele offtopic si care in totalitate nu au legatura cu tema topicului se sterg.
Nu mai insistati sa comentati orice fraza care nu va convine!
La subiect, deci!
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
elga50, moderator
@elga50

Nu cred ca am avut o discutie ci o disputa.

De exemplu acum contestati posibilitatea si necesitatea verificarii citirilor prin folosirea unui calculator specializat.
De ce credeti ca producatorul a facut acele memorii? Doar ca sa ia bani degeaba?
Daca citeati tot ce scria pe site vedeati ca memoreaza si temperatura din camera si cea a caloriferului, in afara de numarul de unitati aferente. In felul acesta se poate verifica functionarea corecta a repartitorului si elimina erorile de masura cauzate, de exemplu, de un obiect plasat prea aproape de calorifer.

Exemplul de care pomeneati cu cel care un an nu a dat indexe (eu nu am nimerit peste postarea respectiva) este relevant pentru cum actioneaza firmele: conform reglementarilor in vigoare dupa trei luni se considera fara repartitoare si se faceau calculele ca atare. Procedand legal cei necontorizati nu mai erau la mila unui administrator care sa incalce legislatia pentru ei, fiindca, indiferent de intentiile bune ceeace ati facut este o incalcare a reglementarilor ANRSC si oricare dintre propietari avea dreptul sa conteste procedura.

Ceeace vreu eu este o legislatie corecta nu fanteziile ANRSC.
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
Carturarul, utilizator
Buna ziua, am si eu o intrebare legata de acest subiect.
Locuiesc pe o scara de bloc care are 10 apartamente, 4 etaje. In lunile decembrie si ianuarie factura de la caldura a fost in medie de 1800 ron. Factura pe parti comune+ tevi a fost de 100 ron. Eu stau intr-un apartament cu 2 camere si factura pt caldura pe decembrie mi-a venit 320 ron la pretul de 0,5065 per unitate, iar pe ianuarie 260 la pretul de 0,3529. Pt parti comune + tevi am platit 12 lei in plus. Vreau sa va rog sa-mi spuneti daca este corect ca factura pt partile comune sa fie atat de mica, tinand cont si de faptul ca in acest imobil sunt 3 apartamente cu 4 camere si unul cu 3 care platesc aceeasi suma pt partile comune. Tin sa precizez ca atat administratorul cat si presedintele de bloc si-au instalat centrale termice si dintr-o discutie pe care am avut-o telefonic cu o angajata a firmei de repartitoare, acesta mi-a spus ca d-nul presedinte a amenintat ca in cazul in care se mareste procentul de la partile comune renunta la acesta firma. Ce pot sa fac?

Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2012
curoizitate, utilizator

Alte discuții în legătură

Calcul agent termic dupa repartitoare,atunci cand ai centrala lorentzo12 lorentzo12 buna seara, problema mea este : pe scara unde locuiesc sunt 6 ap. cu centrala si 13 cu contorizare prin repartitoare eu am centrala ,cred ca platesc ... (vezi toată discuția)
Despre noul?/vechi sistem de calcul al caldurii. ndan57 ndan57 Buna ziua, doresc sa ve explic despre ce este vorba la mine in bloc si daca se poate sa discutam... Blocul are 4 nivele cate 10 apartamente pe scara si 5 ... (vezi toată discuția)
Calcul energie termica pentru apartamentele debransate dela sistemul centralizat marius61 marius61 Cum se calculeaza pentru un apartament debransat dela sistemul centralizat cota de energie termica si in ce lege este prevazuta calcularea. Mentionez, pe ... (vezi toată discuția)