avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proiect de lege privind functionarea asociatiilor de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proiect de lege privind functionarea asociatiilor de proprietari

Cum comenta-ti Proiectul de lege privind functionarea asociatiilor de proprietari expus pe siteul Ministerul Dezvoltarii Regionale pentru consultare si comentare.=D>:closedtopic::rtfm:
Am trimis deja propuneri la proiectul respectiv, inclusiv referitor la aspectul precizat mai sus: se incalca principiul liberei asocieri prin alineatul respectiv, dar se pare ca "legiuitorul" s-a gandit la altceva: si anume la faptul ca asociatia din care se face desprinderea va fi obligata conform noii legi sa isi modifice prin act aditional la judecatorie acordul de asociere.
Acordul de asociere se prezinta la judecatorie numai daca se modifica ceva in textul lui, nu componenta din tabelul anexa initial. La acesta se adauga o alta anexa in care se specifica iesirea din asociatie a ap. de la X la Z.
Este similara situatia cu aderarea la asociatie a unui proprietar. Nu se prezinta acordul de asociere la judecatorie pentru ca a intrat un proprietar in asociatie, ci se completeaza tabelul in spatiul liber de pana atunci.
pt. elga50
Sunt perfect de acord cu tine, dar eu am tras concluzia mai sus postata lecturand alineatul de mai jos
Art.16(8) Înscrierea ulterioară în asociaţia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenţi la adunarea proprietarilor în vederea constituirii asociaţiei de proprietari sau care au dobândit calitatea de proprietari ulterior adunării de constituire, după caz, se face la cererea scrisă a acestora, prin semnarea unui act adiţional la acordul de asociere. Prin grija preşedintelui asociaţiei de proprietari, actele adiţionale se depun la judecătoria în a cărui rază teritorială se află condominiul în termen de 15 zile de la semnarea acestora.
Am citit si eu asta.
In mult privinte legea complica niste lucruri care si asa, in conditiile actuale, sunt greu de realizat sau pur si simplu nu sunt respectate nici cat scrie in Legea 230/2007.

Judecatoriile numai asta nu aveau in sarcina de a face. O sa bifeze o activitate probabil fara sa se uite ce fac. Nu stiu cate asociatii vor catadicsi sa marseze la o asemenea prevedere, daca va ramane in lege.
Sincera sa fiu, spun ca trebuie sa fii nebun de legat sa faci carare la judecatorie pentru fiecare cerere de aderare ulterioara!
O aflare in treaba!#-o
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2012
elga50, moderator
Sunt foarte multe tampenii in acest proiect de lege, exemple:
- asociatiile sunt obligate sa aiba un singur cont bancar;
- administratorul este obligat sa depuna in termen de 24 ore toate sumele incasate in contul bancar, fara a se pomeni nimic de plafonul de casa;
- toate platile se vor face numai prin virament bancar din contul unic;
- se vor elibera chitante separate pt. fiecare fond in parte;
- la avizier vor fi afisate cel putin 12 documente (imi cer scuze daca nu am numarat bine);
- daca exista un proprietar plecat din localitate pe timp indelungat si nu poate semna convocatorul, adio adunare generala reconvocata (cum sunt aproape toate). Art.38, alin.3.

Alte discuții în legătură

Venituri din reclame, etc. ogra ogra Avand in vedere art 13 din Legea nr.230/2007 considerati legala ca la o asociatie de proprietari compusa din mai multe imobile veniturile din reclame etc. sa ... (vezi toată discuția)
Legea 196/2018 asociatii de proprietari - dezbatere publica a proiectului continutului-cadru al statutului si al regulamentului de condominiu. cyan cyan In data de [b]03.10.218[/b] s-a publicat pe site-ul MDRAP la rubrica transparenta decizionala, proiectul de act normativ privind aprobarea continutului-cadru ... (vezi toată discuția)
Interpretare articol din legea 230/2007 mira55 mira55 Cum interpretati prevederile art.25, al.(3) din Legea 230/2007 \\"În situaţii excepţionale, hotărârile pot fi luate prin acordul scris al majorităţii ... (vezi toată discuția)