avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proiect de lege privind functionarea asociatiilor de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proiect de lege privind functionarea asociatiilor de proprietari

Cum comenta-ti Proiectul de lege privind functionarea asociatiilor de proprietari expus pe siteul Ministerul Dezvoltarii Regionale pentru consultare si comentare.=D>:closedtopic::rtfm:
Pai si cum sunt constituite? Daca sunt infiintate inseamna ca judecatorul a decis ca e legal.

Pai iata definita condominiu-lui:

Lege 310/2009 privind aprobarea OUG nr. 210/2008 pentru completarea Legii locuintei nr. 114/1996

1. La articolul 2 punctul 1, literele i) si j) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"i) Condominiu
Imobilul format din teren cu una sau mai multe constructii, dintre care unele proprietati sunt comune, iar restul sunt proprietati individuale, pentru care se intocmesc o carte funciara colectiva si cate o carte funciara individuala pentru fiecare unitate individuala aflata in proprietate exclusiva, care poate fi reprezentata de locuinte si spatii cu alta destinatie, dupa caz.
Constituie condominiu:
- un corp de cladire multietajat sau, in conditiile in care se poate delimita proprietatea comuna, fiecare tronson cu una sau mai multe scari din cadrul acestuia;
- un ansamblu rezidential format din locuinte si constructii cu alta destinatie, individuale, amplasate izolat, insiruit sau cuplat, in care proprietatile individuale sunt interdependente printr-o proprietate comuna fortata si perpetua.

j) Unitate individuala
Unitate functionala, componenta a unui condominiu, formata din una sau mai multe camere de locuit si/sau spatii cu alta destinatie situate la acela si nivel al cladirii sau la niveluri diferite, cu dependintele, dotarile si utilitatile necesare, avand acces direct si intrare separata, si care a fost construita sau transformata in scopul de a fi folosita, de regula, de o singura gospodarie. In cazul in care accesul la unitatea functionala sau la condominiu nu se face direct dintr-un drum public, acesta trebuie sa fie asigurat printr-o cale de acces sau servitute de trecere, mentionate obligatoriu in actele juridice si inscrise in cartea funciara."


Consider ca judecatorii in cauza nu cunosteau legislatia in vigoare privind infiintarea asociatiilor si s-au infiintat ilegal, fara respectarea legislatiei.:magic::thumbup::coffee:
Daaaaa, siguuuuuuuuuuuur, si marmota invelea ciocolata ...

Deobicei sa stiti ca tin mult la glume, si imi place sa cred ca sunt in stare si eu sa glumesc, voi considera raspunsul ca simpla gluma, altfel nu vreau sa ma gandesc cam ce urmariti cu astfel de postari.
Pe 10 februarie a sosit si la mine in asociatie informarea din partea Ministerului Dezvoltarii semnata de Elena Udrea cu privire la proiectul de lege pentru care se solicita propuneri si observatii pana pe 20 februarie a.c.

Cam tarziu a sosit informarea avand in vedere ca proiectul este din 21.12.2011 si cam putin timp le-a ramas pentru consultare si observatii celor care nu au stiut pana acum nimic despre noul proiect de lege!!
Conform principiului- portocaliu "ceea ce merge bine, nu va mai merge bine" si acest proiect de lege facut de D-na [EDIT] si ai ei slugoi este "varza".
1. Se vede ca D-na susnumita a fost colega de scoala cu D-na [EDIT] si domnul [EDIT]: 90 plus 30 = 110. Cititi va rog art.68 alin 2 si art.69 alin.2;
2. Toate AP vor fi obligate sa-si schimbe avizierele care probabil vor fi de 5 pe 5 m pentru a putea sa incapa tot ce trebuie afisat;(sau poate D-na [EDIT] ne va dona fiecarei AP cate o poseta pentru a o putea folosi pe post de avizier);
3.Presedintele de Ap isi va toci pingelele pe drumul catre judecatorie si inapoi. Vedeti art.16;
4. Administratorul isi va toci pingelele pe drumul catre banca si inapoi deoarece este obligat sa depuna in contul AP toate sumele incasate in termen de 24 de ore;
5.Cei care vor sa se desprinda dintr-o AP mare si sa se asocieze in altele mai mici vor fi nevoiti sa obtina acordul majoritatii membrilor din asociatia din care se desprind. D-na [EDIT] nu ne mai lasa dreptul la libera asociere inscris in Constitutie (s-a molipsit de la altcineva);
6. Alin. 5 si 7 ale art.39 se bat cap in cap;
7. Politia va trebuii sa isi trimita angajatii la specializare pe linie financiar contabila pentru ca ei vor verifica neregulile din gestiunea AP;
8. Ad. Gen. vor fi anuntate cu 14 zile inainte, iar adunarile reconvocate se vor desfasura numai daca pe convocator presedintele a obtinut semnaturile tuturor proprietarilor. Adio, ad. gen. daca avem vreun proprietar de ap. plecat in strainatate pe o perioada mai indelungata.
9......x
Tampeniile de mai sus au fost depistate la o prima lectura. M-am plictisit. Probabil ca pentru o lista de propuneri corecta ne trebuie foarte mult timp si mai bine solicitam retragerea acestui "proiect de lege".
P.S.1. Dupa aparitia Legii 230 primariile au intocmit regulamente pentru AP. "Primarele" Brasovului (care este portocaliu in cerul gurii) a semnat un astfel de regulament (ca de citit era prea greu) si ce credeti ca a semnat: contraventie de 1.000 Ron (parca) pt. presedintii de AP care nu au dat in judecata proprietarii de apartamente care au restante de peste 90 de zile (probabil ca dansul prin cuvantul "poate" a inteles ca este obligatoriu.
P.S. 2. Nu fac politica, majoritatea politicienilor sunt la fel, dar , parca astia sunt cei mai "ingramaditi" (sunt indulgent).
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
arockz, utilizator

Alte discuții în legătură

Venituri din reclame, etc. ogra ogra Avand in vedere art 13 din Legea nr.230/2007 considerati legala ca la o asociatie de proprietari compusa din mai multe imobile veniturile din reclame etc. sa ... (vezi toată discuția)
Legea 196/2018 asociatii de proprietari - dezbatere publica a proiectului continutului-cadru al statutului si al regulamentului de condominiu. cyan cyan In data de [b]03.10.218[/b] s-a publicat pe site-ul MDRAP la rubrica transparenta decizionala, proiectul de act normativ privind aprobarea continutului-cadru ... (vezi toată discuția)
Interpretare articol din legea 230/2007 mira55 mira55 Cum interpretati prevederile art.25, al.(3) din Legea 230/2007 \\"În situaţii excepţionale, hotărârile pot fi luate prin acordul scris al majorităţii ... (vezi toată discuția)